Connect with us

ACTUALITATE

UPDATE: Explicații de la IPJ Vrancea și STS, după ce o tânără a sunat la 112 și i s-a spus că nu sunt echipaje

Publicat

urgente

Reprezentanţii IPJ Vrancea au declarat, vineri, că echipajul de poliţie arondat zonei din care o tânără a sunat de mai multe ori la 112 şi a cerut ajutorul autorităţilor se afla în momentul respectiv la o altă intervenţie, privind o posibilă faptă de violenţă domestică asupra unui minor de şase ani.

UPDATE: „Urmare a solicitărilor transmise la Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale referitoare la apelurile primite prin Sistemul 112 în data de 13 august, prin care apelantul solicita intervenţia unui echipaj de poliţie, în judeţul Vrancea: La Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă Vrancea s-au înregistrat două apeluri în data de 13 august, la ora 01:00:33, respectiv 01:25:35”, se menţionează într-un comunicat al STS.

Potrivit sursei citate, operatorul 112 al STS a transferat apelul către dispecerul agenţiei specializate, în acest caz dispecerul IPJ Vrancea, la ora 01:01:27, respectiv 01:25:45.

„Vă informăm că responsabilităţile operatorilor 112 constau în preluarea apelurilor, identificarea urgenţelor, colectarea datelor referitoare la identificarea apelantului şi locului, transferul acestora către dispeceratele specializate de intervenţie în vederea alocării resurselor necesare”, arată Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Prin urmare, se mai arată în comunicat, operatorul 112 al STS din cadrul Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă Vrancea nu a purtat discuţii cu apelantul referitoare la disponibilitatea/indisponibilitatea şi alocarea resurselor necesare intervenţiei la caz, nu a făcut precizări privind timpul de intervenţie, iar informaţiile referitoare la coordonarea şi desfăşurarea intervenţiei sunt atribuţiile dispeceratelor agenţiilor specializate de intervenţie, în cazul de faţă ale dispeceratului Poliţiei.

Știrea inițială

IPJ Vrancea a dispus verificări asupra modului în care a acţionat dispecerul de la 112 şi deciziile luate în urma apelurilor tinerei.

„Încă de ieri (joi – n.r.) conducerea Inspectoratului a decis verificări prin structura de control intern. Practic, ofiţerii de control intern verifică activităţile desfăşurate de fiecare poliţist implicat în acest caz, plecând de la modul de abordare până la respectarea tuturor atribuţiilor cuprinse în fişa postului. În paralel, se desfăşoară şi verificări privind aspectele sesizate de apelantă, respectiv şicanare în trafic. Din cele constatate până în prezent a rezultat faptul că dispeceratul 112 şi dispecerul care era de serviciu în acel moment au apreciat că nu există o stare de pericol iminent în condiţiile în care apelanta se afla la domiciliu, iar echipajul de poliţie arondat zonei respective se afla la o intervenţie privind sesizarea unei posibile fapte de violenţă domestică asupra unui minor de şase ani. Apelantei i s-a comunicat faptul că de îndată ce echipajul va finaliza intervenţia la care se află se va deplasa la domiciliul acesteia, însă tatăl a precizat că nu mai este nevoie. I s-a recomandat totodată apelantei să depună plângere la postul de poliţie Vânători”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Ea a precizat că modul în care s-a purtat convorbirea între dispecerul 112 şi apelant, precum şi deciziile din zona de management operaţional al echipajelor existente sau în rezervă vor fi analizate cu stricteţe de ofiţerii Biroului de control intern împreună cu alţi ofiţeri de la IPJ Vrancea, iar la finalul tuturor verificărilor vor fi dispuse măsurile legale în cauză.

Potrivit poliţiei, în zona respectivă existau, pe lângă echipajul de poliţie arondat zonei, şi echipaje de rezervă, ancheta urmând să verifice şi modul în care au acţionat acestea.

Între timp, tânăra care a apelat de trei ori 112 a depus o plângere ce a fost înregistrată la Postul de poliţie Vânători.

În noaptea de luni spre marţi, o tânără a apelat de mai multe ori numărul de urgenţă 112 şi a cerut ajutorul autorităţilor, declarând că este şicanată în trafic, iar cei cu care a vorbit i-ar fi spus că nu există echipaje de poliţie disponibile în acel moment.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe