Connect with us

ACTUALITATE

Explicații: Gardul de la Lidl Oradea a fost marcat cu „pericol de electrocutare” la cererea Electrica, dar nu reprezintă un pericol

Publicat

După ce comunitatea orădeană a fost revoltată de apariţia gardului metalic marcat cu avertismentul „Nu atingeți! Pericol de electrocutare!” în imediata vecinătate a unei piste pentru biciclete şi a unei zone pietonale intens circulate, autoritățile au făcut precizări pe această temă.

Concret, gardul respectiv, cu care Lidl și-a înconjurat un teren viran pe care urmează să demareze investiții pe strada Oneștilor din municipiu, nu este racordat la nicio sursă de electricitate, în ciuda plăcuțelor de avertizare.

Un emisar al companiei s-a întâlnit, miercuri, cu conducerea Poliţiei Locale Oradea pentru a oferi lămuriri cu privire la situaţia creată. „A fost o neînţelegere. Gardul nu este electric şi nu va fi electrificat niciodată. Reprezentantul companiei a fost la noi şi ne-a prezentat toate documentele”, a declarat pentru eBihoreanul.ro, șeful Poliţiei Locale, Cristian Beltechi.

Potrivit acestuia, Electrica a condiţionat acordarea avizului de coexistenţă necesar pentru autorizarea împrejmuirii de amplasarea pe gard a indicatoarelor de avertizare pentru că acesta este supratraversat de o reţea de înaltă tensiune. Potrivit normativelor în vigoare, citate de Electrica, „cel puţin pe fiecare al doilea panou de gard metalic situat în interiorul zonei de protecţie şi de siguranţă a LEA 110kV se vor monta pe ambele feţe indicatoare de securitate cu textul: Nu atinge! Pericol de electrocutare!”.

Gardul din sârmă este o construcţie provizorie care va fi demolată după finalizarea investiţiei pe care urmează să o realizeze în zonă Lidl România.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

19-21 august: Alba Iulia Music & Film Festival. Documentare, spectacole pentru copii și artă stradală. PROGRAMUL complet

Publicat

298541470 5350114501768881 5343542952525195166 n e1660551019161 1000x600.jpg

Spectacolele pentru copii, experimentele științifice, arta stradală și distracția în aer liber revin în Cetate, în 20 și 21 august, la Alba Iulia Music & Film Festival. De data aceasta, Piața Cetății va găzdui nu doar proiecțiile de film și concertele festivalului, ci și copiii și părinții iubitori de știință, artă și mașinării uimitoare, pentru un program plin de activități educative, dedicat întregii familii.

De la spectacolele care au făcut deliciul publicului, inclusiv la „Românii au talent”, până la statuile vivante, distracția va fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

19-21 august: Cupa Trascău, la Roșia Montană. Probele și programul concursului de turism montan

Publicat

cupa trascau 2022.jpg

Ediția a XVIII-a a “Cupei Trascău”, concursul de turism montan organizat de Asociația de Turism și Ecologie Trascău Corp, va avea loc în Roșia Montană, în perioada 19-21 august.

Accesul se face de pe drumul național DN 74 Alba Iulia – Câmpeni, din Abrud se merge în direcția Câmpeni încă 5 km până în Gura Roșie, iar din Gura Roșie se merge pe DJ 742 încă 6 km până în Roșia Montană unde, din centru, se face stânga si se merge aproximativ 700 m până la Pensiunea Valentin.

Locul de campare pentru cupă o să fie la Pensiunea Valentin, prețul e…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cod GALBEN de inundații pentru râurile mici din 9 bazine hidrografice. Județul Cluj se află sub incidența atenționării

Publicat

1660572341 inundatii ocolisel e1626859719547.jpeg

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile mici din Dobrogea şi din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Someşul Mare, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret şi Prut.

Astfel, până marţi, la ora 24:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Final de carieră militară pentru un subofițer de la ISU Alba. Momente emoționante

Publicat

n3.jpg

Plutonier adjutant șef Cristian Nițescu de la ISU Alba a trecut în rezervă, cu drept de pensie, în cadrul unui ceremonial militar. Colegii i-au mulțumit pentru activitatea desfășurată.

”Ultima dată în formație, alături de colegi.

După o lungă și bogată carieră militară, colegul nostru plutonier adjutant șef Nițescu Cristian a fost trecut în rezervă, cu drept la pensie, în cadrul unui ceremonial militar.


Acesta a primit aplauze din partea colegilor și a fost felicitat atat de către conducerea Inspectoratului cât și de conducerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe