Connect with us

ACTUALITATE

EXPLOZIE de INFECTĂRI la Cluj. Localităţi cu cele mai MARI rate din ţară. Ciurila, locul 1. Cluj-Napoca, 2. Judeţul Cluj, 3

Publicat

coronavirus sursa getty images 1000x600 e1584954903421.jpg

Judeţul Cluj şi câteva localităţi ale sale, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, sunt în topurile naţionale în ceea ce priveşte numărul de noi cazuri de COVID-19. În ultimele zile se înregistrează o adevărată explozie de noi cazuri.

Cluj-Napoca, locul 2 între oraşe, 7,14/1.000

Cinci oraşe din România înregistrează o rată de infectare cu COVID-19 cumulată la 14 zile de peste 6 la mia de locuitori, iar printre ele se află şi Cluj-Napoca.

Cele mai mari incidenţe sunt în oraşele Rădăuţi (Suceava) şi Salcea (Suceava) – 8,32, Cluj-Napoca – 7,14, Predeal (Braşov) – 7,09, Vatra Dornei (Suceava) – 6,02.

Ciurila, locul 1, cu 20,8/1.000

La nivelul comunelor din România, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori se înregistrează în Ciurila, judeţul Cluj – 20,8. Incidenţe mari se mai înregistrează în comunele Poarta Albă (Constanţa) – 14,07; Ipoteşti (Suceava) – 13,88; Dumbrăveni (Suceava) – 13,42; Coronini (Caraş-Severin) -12,59; Bosanci (Suceava) – 11,6; Poiana Ilvei (Bistriţa Năsăud) – 10,83.

În judeţul Cluj, mai multe comune au rate de infectare mari. Poieni are 8,99/1.000, Săvădisla – 8,53, Apahida – 7,23, Sânpaul – 6,30, Vad- 6,97. Şi comuna Floreşti a depăşit rata de infectare de 6/1.000.

Judeţul Cluj, locul 3

De asemenea, întreg judeţul Cluj are printre cele mai mari rate de infectare din ţară. El a fost, de altfel, şi primul judeţ „roşu”.

În raportarea de joi, Clujul este întrecut doar de Timiş în privinţa judeţelor. Şi mai este întrecut şi de municipiul Bucureşti.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 1.210. Urmează judeţele Timiş – 792, Cluj – 712, Suceava –…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO. Peste 150 de polițiști clujeni, avansați în grad. 29 dintre ei înainte de termen, pentru merite deosebite

Publicat

foto 2 comunicat.jpeg

Peste 150 de aomeni ai legii din Cluj au fost avansați în grad de Ziua Poliției Române. 29 dintre ei au fost înaintați în gard înainte de termen.

Ședința festivă de avansare în gradul profesional următor a polițiștilor a avut loc vineri. La fel și premierea câștigătorilor concursurilor sportive care au avut loc în această săptămână.

Peste 150 de polițiști clujeni, avansați în grad. 29 dintre ei înainte de termen, pentru merite deosebite

124 de ofițeri și agenți de poliție au fost avansați la împlinirea stagiului minim în grad profesional, iar 29 de polițiști, dintre care 19…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Consultare publică pentru zona Gheorghe Dima vest din Cluj-Napoca. Dispar garajele și apar mai multe zone de recreere

Publicat

gheorghe dima.jpg

Clujenii sunt chemați să transmită propuneri și sugestii cu privire la reamenajarea laturei vestice a străzii Gheorghe Dima. Primăria a publicat propunerea Planului urbanistic de detaliu prin care urmărește eficientizarea spațiului public în zonă.

Amplasamentul este situat în cartierul Zorilor, delimitat de strada Gheorghe Dima, spre est, Parcul Iuliu Prodan la nord-vest și blocuri de locuințe colective, spre nord-est, spre sud-est și est.

gheorghe dima 1


Consultare publică pentru zona Gheorghe Dima vest din Cluj-Napoca. Dispar garajele și apar mai multe zone de recreere

Publicul interesat are posibilitatea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Blagoveștenia sau Ziua Cucului. Tradiții din Transilvania în ziua „dezlegării primăverii”

Publicat

bunavestire.jpg

Bunavestire sau Blagoveștenia, așa cum i se spune popular acestei sărbători, este celebrată astăzi. În tradițiile populare românești era considerată aproape la fel de importantă ca Nașterea Domnului.

Bunavestire era denumită și „Ziua dezlegării primăverii”, deoarece de acum înmuguresc pomii, încolțește iarba, se întorc rândunelele, iar cucul începe să cânte, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj

Blagoveștenia sau Ziua Cucului. Tradiții din Transilvania în ziua „dezlegării primăverii”

În toate satele din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șofer drogat, din Stăuceni, dat jos de polițiști pe o stradă intens circulată din municipiul Botoșani

Publicat

drogat.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprii pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din comuna Stăuceni.

Întrucât tânărul avea un comportament suspect a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța Benzodiazepines.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe