Connect with us

ACTUALITATE

Explozie puternică într-o garsonieră din orașul bihorean Marghita (FOTO)

Publicat

Membrii unei familii din orașul bihorean Marghita au scăpat ca prin minune, după ce o explozie s-a produs, în noaptea de joi spre vineri, la garsoniera în care locuiau, cel mai probabil din cauza acumulărilor de gaze de la o butelie. 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, evenimentul a fost semnalat prin 112 în jurul orei 00.30.

„Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au procedat la evaluarea stării de sănătate a celor doi adulți și a copilului care domiciliau în garsoniera afectată de explozie, acționând concomitent pentru ventilarea întregii locuințe, asigurarea ușii de la balcon (care, dislocată de suflul exploziei, prezenta pericol pentru trecători), respectiv pentru asigurarea tuturor măsurilor de apărare împotriva incendiilor”, arată comunicatul.

Din fericire, nu au existat persoane rănite. De asemenea, celelalte garsoniere nu au fost afectate. 

„În urma exploziei, produse cel mai probabil din cauza acumulărilor de gaz de la o butelie, au fost distruse trei geamuri și ușa de la bucătăria garsonierei respective, suflul puternic provocând totodată dislocarea ușii de la balcon și de la intrarea în locuință”, arată comunicatul ISU.

Evenimentul s-a produs la etajul 3 al unui bloc de pe strada Garoafei din municipiul Marghita, la adresa indicată de apelant fiind mobilizate de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, din care unul de stingere și unul de prim ajutor calificat.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

LIVE VIDEO: Acordul de 31 de miliarde euro cu CE, semnat la Alba Iulia. Participă comisarul european Ferreira și premierul Ciucă

Publicat

ciuca la alba iulia e1664973391809 1000x600.jpg

La Sala Unirii din Alba Iulia se desfășoară miercuri evenimentul de semnare a acordului de parteneriat între România și Comisia Europeană pentru perioada 2021-2027.

Documentul oficial este semnat de Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme și de Marcel Ioan Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența premierului Nicolae Ciucă și a altor invitați din țară și de peste hotare.

În organizarea acestui eveniment a fost cooptată și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, având în vedere calitatea sa de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Premierul Nicolae Ciucă a întâmpinat-o la Alba Iulia pe Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme

Publicat

comisar european si premier ciuca e1664975064609 1000x600.jpg

Premierul Nicolae Ciucă a întâmpinat-o la Alba Iulia pe Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme. Orașul găzduiește miercuri un eveniment extrem de important pentru România: semnarea acordului de 31 de miliarde euro cu Comisia Europeană. 

În baza acestui acord, România va beneficia, în perioada 2021-2027, de resurse financiare pentru dezvoltare durabilă, alocate de la nivel european și național, în valoare totală de peste 45 miliarde euro.

Acordul de Parteneriat dintre Comisia Europeană și România acoperă finanțarea politicii de coeziune…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, transportată la Iași cu elicopterul SMURD

Publicat

elicopter.jpg

Pompierii botoșăneni au fost solicitați sa intervină pentru asigurarea masurilor aterizare/decolare elicopter SMURD, în municipiul Botosani, UM 01189.

Aeronava intervine pentru a prelua o femeie, 82 ani, cu infarct. Aceasta va fi transportată de la spital, la elicopter, cu ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Câciu: ”Eventualele creșteri de impozite” nu vor afecta persoanele cu venituri mici. Ce spune despre creșterea salariului minim

Publicat

adrian caciu min finante gov.ro 1000x600.jpg

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat după ședința de Guvern că ”eventualele creșteri de impozite” nu vor afecta persoanele cu venituri mici. 

„Ordonanța care modifică Codul Fiscal este în dezbatere la Senat. Înțeleg că senatori PNL și PSD au depus un amendament. Acolo sunt și pozițiile asociațiilor orașelor.

Parlamentul va trece la dezbatere și avizare amendament. Amendamentul are în vedere o actualizare a grilei de raportare a impozitelor cu inflația.

Nu e necesar să crească impozitele. Autoritățile locale au o marjă de stabilire…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe