Connect with us

EVENIMENT

Explozie puternică într-o parcare din București. Trei mașini distruse de flăcări

Publicat

incendiu

Incendiu violent în București într-o parcare din cartierul Titan. Trei maşini au fost distruse de flăcări, urmate de explozii puternice.

Vecinii speriați  au sunat  la 112 în jurul orei 2.00. Pompierii au ajuns imediat la faţa locului, au reuşit să stingă incendiul, însă pagubele sunt majore.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauza incidentului.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Teribil accident într-o localitate din Sălaj. Mașină cu trei persoane, răsturnată pe șosea. A fost solicitat elicopterul SMURD

Publicat

salaj

Un grav accident rutier a avut loc, luni după-amiază în localitatea Surduc din județul Sălaj. Trei victime au fost transportate la spital după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat pe șosea.

Potrivit ISU Sălaj, pompierii de la Secția Jibou a fost solicitată să intervină la un eveniment rutier, la intrare în localitatea Surduc.

În eveniment a fost  implicat un autoturism care s-a răsturnat.

În urma impactului a rezultat rănirea a trei persoane.

Conform sursei citate, victimele sunt conștiente, neîncarcerate.

Cele trei victime au fost transportate la UPU Zalău.

La fața locului s-a deplasat și elicopterul SMURD in sprijin.

Citește mai departe

EVENIMENT

Două tinere din Hunedoara și Satu Mare, confirmate cu COVID-19, ambele nevaccinate, au murit

Publicat

Două tineri, de 19 și 20 de ani, confirmate cu COVID-19, au murit în ultimele 24 de ore, potrivit datelor prezentate luni de Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba de o tânără de 19 ani din județul Hunedoara și de una de 20 de ani din Satu Mare.

Ambele prezentau comorbidități și nu erau vaccinate.

În total, în ultimele 24 de ore au fost raportate 261 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Consumatorii vulnerabili de electricitate şi gaze şi-ar putea amâna cu şase luni plata facturilor

Publicat

gaz

Consumatorii vulnerabili de energie electrică şi gaze naturale şi-ar putea amâna cu şase luni plata facturilor, la cerere, conform amendamentelor votate luni de Comisiile economice din Senat la OUG 118/2021.

Comisiile economice reunite au votat în unanimitate luni, în bloc, mai multe amendamente aduse OUG 118/2021 privind compensarea facturilor la energie.

Printre amendamentele propuse de PSD a fost posibilitatea amânării cu şase luni a plăţii facturilor pentru consumatorii vulnerabili. Totodată, profitul furnizorilor a fost plafonat la maximum 5% raportat la costurile de furnizare.

Amendamentele aduse de PNL au prevăzut majorarea sumelor plătite de la bugetul de stat în contul facturilor pentru consumatorii casnici, plafonarea preţului, pentru consumatorii casnici, precum şi exceptarea de la plată a certificatelor verzi, a contribuţiei de cogenerare şi a accizei şi reducerea TVA pentru cei noncasnici.

Pentru clienţii casnici – acordarea unei compensaţii unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh

„Pentru clienţii casnici – acordarea unei compensaţii unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice şi în valoare de cel mult 33% din valoarea componenţei preţului gazului natural din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale, în condiţiile prevăzute în prezenţa ordonanţa”, precizează unul dintre amendamentele PNL.

OUG 118/2021 prevede o compensare de 0,21 lei pe kWh pentru electricitate şi 25% pentru gaze.

Pentru consumatorii noncasnici, s-a convenit exceptarea, în cazul energiei electrice, de la plata contravalorii certificatelor verzi

Pentru consumatorii noncasnici, s-a convenit exceptarea, în cazul energiei electrice, de la plata contravalorii certificatelor verzi, a contribuţiei pentru cogenerare de înaltă eficienţă, accizei, precum şi exceptarea, în cazul gazelor naturale, de la plata contravalorii accizei. TVA va fi redusă la 5%.

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale se plafonează, pentru clienţii casnici, la cel mult 1 leu kWh, iar pentru gaze la 0,37 lei/kWh. Plafoanele reprezintă preţul final facturat pentru clientul casnic.

Legea de aprobare a OUG 118/2021 prevede şi o supraimpozitare pentru producătorii de electricitate. Venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică rezultat din diferenţa dintre preţul de vânzare al energiei electrice şi preţul de 450 lei/MWh se impozitează cu 80%, este varianta votată în comisii.

Proiectul de lege va fi discutat luni în plenul Senatului. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Focar de COVID-19 la Penitenciarul Bistrița cu peste 60 de cazuri

Publicat

Arhivă foto

Peste 60 de cazuri de COVID-19 au fost depistate în urma unei testări în masă la Penitenciarul Bistriţa, după confirmarea unui caz de îmbolnăvire la un angajat, iar marea majoritate a bolnavilor sunt deţinuţi, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.

„Sunt 63 de persoane, dintre care doi angajaţi. (…) I-au izolat aici. Starea de sănătate este bună, oricum majoritatea sunt vaccinaţi”, a spus Andriţoiu.

Testarea în masă a deţinuţilor s-a făcut în zilele de 14 şi 15 octombrie, iar rezultatele pozitive primite au condus, luni, la creşterea incidenţei cazurilor de COVID-19 pe municipiul Bistriţa la 9,29 la mie, de la 8,8 la mie în ziua precedentă.

Municipiul Bistriţa are, de altfel, cea mai ridicată incidenţă la nivel de judeţ, cu 900 de cazuri de COVID-19 confirmate într-un interval de 14 zile. Agerpres

Citește mai departe