Connect with us

EVENIMENT

Fabrica de confecţii care făcea haine Steilmann se va închide în 13 martie. Unitatea are 138 de angajaţi

Publicat

Una din cele mai vechi fabrici de confecţii din municipiul Sibiu, Sib Dress SA, care făcea haine pentru magazinele Steilmann, se va închide din 13 martie, aici fiind angajaţi 138 de oameni, dintre care o parte deja şi-au găsit alte locuri de muncă, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Dana Radu.

„Noi am primit o notificare de la o fabrică care are care obiect de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Deci, prima notificare a fost făcută către noi în 27 ianuarie, în care spunea că spunea că urmează să fie concediate un număr de 122 de persoane, începând cu data de 13 martie. S-au acordat servicii de preconcediere în luna februarie”, a precizat Dana Radu.

Potrivit acesteia, în fabrica de la Sibiu au lucrat, în total, 138 de angajaţi, dar 16 lucrători deja şi-au găsit alte locuri de muncă. Restul, de 122 de angajaţi care urmează să îşi piardă joburile, vor fi consiliaţi de cei de la AJOFM şi ajutaţi să îşi găsească locuri de muncă sau să urmeze cursuri.

Sib Dress SA este fosta fabrică Steaua Roşie de dinainte de 1990, din municipiul Sibiu, o fabrică cu vechime în fabricarea hainelor.

Directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) din Sibiu, Eugen Iordănescu, crede că închiderea acestei fabrici nu este un fenomen izolat, fiind o problemă mai mare a producătorilor de haine din România, care s-au bazat doar pe costuri mici de producţie, ceea ce nu mai este cazul în prezent.

„Este una din cele mai sensibile forme de activitate, pentru că, dacă o parte s-au bazat pe lohn şi pe producţie de piaţa externă, toate acestea fug spre Est, de ani şi ani de zile. Nu am semnale de concedieri, avem de ani de zile semnale foarte importante că o bună parte din producţie care e bazată pe lohnul pentru pieţele occidentale, se tot duce spre Est, pentru că nivelul de trai din România creşte, condiţiile sunt tot mai apropiate de cele din Europa, ca atare, aşa cum au venit din Germania sau din Franţa la noi, pentru aceste condiţii mai bune de producţie, pleacă spre pieţele emergente. Rămân în picioare cei care produc pentru piaţa internă, pentru vânzare directă, dar nu sunt foarte mulţi”, a precizat, pentru AGERPRES, Eugen Iordănescu.

Directorul CCIA din Sibiu crede că, în România, producătorii din acest domeniu, vor migra către alte ţări din Est, unde salariile sunt mai mici, deci manopera implică costuri mai reduse.

„Este o industrie care depinde foarte mult de manoperă, drept urmare, ca să facă faţă de concurenţa globală, producătorii fug spre zone de manoperă mai mică. Aşa au venit în România, aşa au venit la noi, pentru că aveam zonă de manoperă mai mică. Este ceva neplăcut, mai ales dacă eşti în întreprinderea respectivă sau eşti proprietar, dar, în acelaşi timp, este ceva natural şi în piaţa asta, toată lumea ştia că asta se va întâmpla mai devreme sau mai târziu”, a mai spus Eugen Iordănescu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dr. Andrei Coșeriu, specialist în chirurgie plastică și reparatorie, acum la Clinica Doctor Cibu din Alba Iulia (P)

Publicat

dr. andrei coșeriu, specialist în chirurgie plastică și reparatorie, acum

Chirurgia plastică este o specializare foarte complexă ce acoperă o plajă largă de intervenții reconstructive și estetice de remodelare facială și corporală.

Domnul doctor Andrei Coșeriu este chirurg plastician specializat în chirurgia feței, sânilor și a sechelelor post-bariatrice.

După mai mulți ani formatori petrecuți în centrul universitar Cluj-Napoca, acesta și-a desăvârșit activitatea profesională în străinătate, lucrând în centre chirurgicale de referință…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi clujeni, în conducerea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. Acțiuni pentru schimbarea actualei Constituții

Publicat

monarh 3 e1751517273464.jpg

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), principala organizație non-guvernamentală dedicată ideii monarhice din România, s-a întrunit recent la Biblioteca Națională a României, sala Doina Cornea, pentru congresul membrilor săi, la care au participat și invitați dornici să cunoască modalitatea de acțiune și perspectiva restaurării formei tradiționale de guvernământ, monarhia constituțională, în viitorul apropiat.

În cadrul congresului a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Angajat al Primăriei Jidvei, condamnat pentru că făcea rachiu și coniac de casă: Cum ”s-a trezit” cu poliția în pivniță

Publicat

video: angajat al primăriei jidvei, condamnat pentru că făcea rachiu

Un bărbat din Jidvei, angajat al primăriei, a fost recent condamnat de magistrații Judecătoriei Blaj. Motivul pentru care a ajuns în fața instanței a fost detaliat de magistrați în motivarea instanței. 

Mai exact, bărbatul producea alcool acasă, în gospodăria sa, iar apoi îl vindea. Din câte se pare acesta făcea coniac și rachiu de casă pe care le vindea fără a avea documente legale. În data de 26 iunie 2025, magistrații Judecătoriei Blaj l-au condamnat pe bărbat, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tarife mai mari pentru transport cu autobuzul pe mai multe trasee din Alba. Care vor fi noile prețuri la bilete și abonamente

Publicat

tarife mai mari pentru transport cu autobuzul pe mai multe

Transportul cu autobuzul va fi mai scump pe mai multe trasee din județul Alba. Sunt propuse noi prețuri la bilete și abonamente.

Este vorba despre trasee operate de firma Excelent Trans, în zonele Aiud, Ocna Mureș și Blaj.

Propunerea intră la aprobare în ședința Consiliului Județean Alba din 7 iulie.

Sunt vizate traseele:

  • cod 11: Aiud-Ponor-Geogel
  • cod 13: Aiud-Hopârta-Turdaș
  • cod 14: Aiud-Beța
  • cod 18: Aiud-Mirăslău-Lopadea Veche
  • cod 22: Ocna Mureș-Noșlac-Găbud
  • cod 23: Ocna…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe