Connect with us

EVENIMENT

Fabrica de confecţii care făcea haine Steilmann se va închide în 13 martie. Unitatea are 138 de angajaţi

Publicat

Una din cele mai vechi fabrici de confecţii din municipiul Sibiu, Sib Dress SA, care făcea haine pentru magazinele Steilmann, se va închide din 13 martie, aici fiind angajaţi 138 de oameni, dintre care o parte deja şi-au găsit alte locuri de muncă, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Dana Radu.

„Noi am primit o notificare de la o fabrică care are care obiect de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Deci, prima notificare a fost făcută către noi în 27 ianuarie, în care spunea că spunea că urmează să fie concediate un număr de 122 de persoane, începând cu data de 13 martie. S-au acordat servicii de preconcediere în luna februarie”, a precizat Dana Radu.

Potrivit acesteia, în fabrica de la Sibiu au lucrat, în total, 138 de angajaţi, dar 16 lucrători deja şi-au găsit alte locuri de muncă. Restul, de 122 de angajaţi care urmează să îşi piardă joburile, vor fi consiliaţi de cei de la AJOFM şi ajutaţi să îşi găsească locuri de muncă sau să urmeze cursuri.

Sib Dress SA este fosta fabrică Steaua Roşie de dinainte de 1990, din municipiul Sibiu, o fabrică cu vechime în fabricarea hainelor.

Directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) din Sibiu, Eugen Iordănescu, crede că închiderea acestei fabrici nu este un fenomen izolat, fiind o problemă mai mare a producătorilor de haine din România, care s-au bazat doar pe costuri mici de producţie, ceea ce nu mai este cazul în prezent.

„Este una din cele mai sensibile forme de activitate, pentru că, dacă o parte s-au bazat pe lohn şi pe producţie de piaţa externă, toate acestea fug spre Est, de ani şi ani de zile. Nu am semnale de concedieri, avem de ani de zile semnale foarte importante că o bună parte din producţie care e bazată pe lohnul pentru pieţele occidentale, se tot duce spre Est, pentru că nivelul de trai din România creşte, condiţiile sunt tot mai apropiate de cele din Europa, ca atare, aşa cum au venit din Germania sau din Franţa la noi, pentru aceste condiţii mai bune de producţie, pleacă spre pieţele emergente. Rămân în picioare cei care produc pentru piaţa internă, pentru vânzare directă, dar nu sunt foarte mulţi”, a precizat, pentru AGERPRES, Eugen Iordănescu.

Directorul CCIA din Sibiu crede că, în România, producătorii din acest domeniu, vor migra către alte ţări din Est, unde salariile sunt mai mici, deci manopera implică costuri mai reduse.

„Este o industrie care depinde foarte mult de manoperă, drept urmare, ca să facă faţă de concurenţa globală, producătorii fug spre zone de manoperă mai mică. Aşa au venit în România, aşa au venit la noi, pentru că aveam zonă de manoperă mai mică. Este ceva neplăcut, mai ales dacă eşti în întreprinderea respectivă sau eşti proprietar, dar, în acelaşi timp, este ceva natural şi în piaţa asta, toată lumea ştia că asta se va întâmpla mai devreme sau mai târziu”, a mai spus Eugen Iordănescu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Deputatul PNL Florin Roman: „Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Publicat

deputatul pnl florin roman: „noul psd e de fapt vechiul

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri că „noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”.

„Eu ştiu că aici vă e greu, dar nu sunteţi singuri. Asta le-am zis-o şi colegilor din Oltenia, unde, tot aşa, PSD-ul face ce a făcut dintotdeauna, de asta mie îmi place să spun că noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, aceleaşi obiceiuri, aceleaşi lucruri urâte,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cel mai mare concurs de JAZZ din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

Publicat

jazz in the park competition e1713880035543.jpeg

Parcul Central din Cluj-Napoca va prinde din nou viață, la cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est ca premii și număr de participanți: Jazz in the Park Competition.

„13 tinere trupe din 10 țări sunt finalistele celei de-a VII-a ediții a concursului internațional care va avea loc în 5-7 iulie 2024. Ca de obicei, intrarea la eveniment va fi gratuită.

FOTO. Cel mai mare concurs de JAZZ din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

Anul acesta, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

JOI: Expoziția „Pentru slava mai mare a lui Dumnezeu. Iezuiții în Transilvania”, la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

joi: expoziția „pentru slava mai mare a lui dumnezeu. iezuiții

La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va fi vernisată joi, 25 aprilie, de la ora 15:00, expoziția „Pentru slava mai mare a lui Dumnezeu. Iezuiții în Transilvania”.

Înființat în secolul al XVI-lea de către Ignațiu de Loyola, Ordinul iezuit a jucat un rol important în viața ecleziastică și culturală a Europei, implicit a Transilvaniei. Societatea lui Isus, așa cum mai este cunoscut ordinul, a întemeiat școli, a construit biserici și a înființat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Sebeș, trimis în judecată după ce a spart geamurile unui BMW și și-a agresat fosta soție

Publicat

bărbat din sebeș, trimis în judecată după ce a spart

Un bărbat din Sebeș a fost trimis în judecată pentru distrugere și violență în familie. Dosarul a primit ”undă verde” din partea magistraților din oraș, în data de 16 aprilie 2024. 

Faptele pentru care acesta va fi judecat sunt vechi, din 2019. însă dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în urmă cu câteva zile. 

Potrivit magistraților, victima era pe atunci fosta soție cu care se afla în prag de divorț.

Una dintre fapte s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe