Connect with us

ACTUALITATE

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării scoate la concurs la licenţă 130 locuri la buget, 195 la taxă

Publicat

sursa foto: Facebook / Universitatea din București

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), din cadrul Universităţii din Bucureşti, scoate anul acesta, la concursul de admitere la licenţă, care va avea loc în luna iulie, 130 de locuri la buget şi 195 de locuri la taxă.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, vor fi scoase la concurs 48 locuri la buget la specializarea Jurnalism, 47 locuri la Comunicare şi Relaţii publice şi 35 locuri la Publicitate.

La învăţământul cu frecvenţă, FJSC anunţă scoaterea la concursul de admitere a 195 de locuri la taxă, astfel: 73 locuri cu taxă la Comunicare şi Relaţii publice-IF, 82 de locuri cu taxă la Jurnalism-IF şi 40 de locuri cu taxă la Publicitate-IF.

Decanul Facultăţii de Jurnalism, din cadrul Universităţii din Bucureşti, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a remarcat faptul că „în perioada pandemiei un număr tot mai mare de candidaţi s-au arătat interesaţi de cursurile noastre online la Învăţământ la Distanţă – ID, astfel că anul acesta vom scoate la concurs la nivel licenţă – ID un număr de 175 de locuri”

75 locuri la Relații Publice, 50 la Jurnalism și 50 Publicitate

Astfel, la specializarea licenţă Comunicare şi Relaţii publice-ID vor fi: 75 locuri, la specializarea licenţă Jurnalism-ID: 50 locuri, iar la specializarea licenţă Publicitate-ID: 50 locuri.

Candidaţii vor fi selectaţi prin eseu depus online, media de la bacalaureat, proba de bacalaureat la limba română şi notele la limba străină studiată în liceu.

Potrivit sursei citate, anul acesta concursul de admitere din iulie va avea loc online chiar dacă de la 1 octombrie facultatea se pregăteşte să îşi primească studenţii la cursuri în săli de laborator şi amfiteatre.

Înscrierea candidaților

„Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere va avea loc online, în perioada 5-12 iulie 2021. Pentru înscriere candidaţii trebuie să-şi creeze cont de e-mail pe domeniul GMAIL.COM, dacă nu au deja una de acest tip. Apoi, vor urca pe platformă, scanate sau fotografiate, toate documentele necesare admiterii (diplomele de studii, adeverinţele, chitanţe etc), inclusiv eseul motivaţional”, afirmă sursa citată.

Nota de la admitere se compune anul acesta după formula: 40% din notă – eseul motivaţional (o pagină A4, eseu depus online în format PDF); 20% – media generală obţinută la examenul de bacalaureat; 20% – nota la proba scrisă la Limba şi literatura română de la examenul de bacalaureat; 20% – media obţinută la prima limba străină pe parcursul anilor de studii din liceu. Candidaţii care nu obţin minim nota 5 la eseul motivaţional sunt declaraţi respinşi.

Subiectele pentru redactarea eseului pentru fiecare specializare au fost publicate pe site-ul http://www.fjsc.unibuc.ro/anunturi/anunturi-admitere-licenta/informatiiadmitere2021.

Taxă școlarizare

Taxa de şcolarizare aferentă anului universitar 2021-2022 pentru studii universitare de licenţă şi studii universitare de master – 3.500 de lei/an, pentru IF şi ID.

Candidaţii la admiterea la programele de master ale Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), Universitatea din Bucureşti, sunt aşteptaţi la înscriere în perioada 5-18 iulie.

Înscrierea la concursul de admitere la master are loc online, pe site-ul facultăţii fjsc.unibuc.ro.

Ce oferă Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) oferă absolvenţilor de facultate 11 programe de master pentru aprofundarea studiilor în jurnalism, comunicare, relaţii publice şi publicitate. Anul acesta la programele de master (Învăţământ cu Frecvenţă – IF), FJSC scoate 145 de locuri la buget.

Din această toamnă, FJSC lansează programul de masterat „Modă, Publicitate, Consum” iniţiat şi coordonat de lect. univ. dr. Dan Podaru, prodecanul facultăţii.

Taxa de înscriere pentru studiile universitare de master: taxa este 200 de lei pentru înscrierea la una sau mai multe programe de master (maximum 3).

Admiterea la majoritatea programelor de master FJSC are loc pe baza unui proiect de cercetare susţinut online. Detaliile despre concursul de admitere sunt publicate pe site-ul: http://www.fjsc.unibuc.ro/home/master.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe