Connect with us

ACTUALITATE

Fântânile de la Piaţa Unirii din București, omologate drept ”Cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume”

Publicat

YouTube video
Fântânile Urbane amplasate în Piaţa Unirii din Bucureşti au fost recunoscute, omologate şi catalogate de World Record Academy drept ”Cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume”, a anunţat Apa Nova într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Recunoaşterea internaţională din partea Academia Recordurilor Mondiale vine la un an de la lansarea spectacolului de apă, muzică şi lumini ”Simfonia Apei”, ce are loc în fiecare week-end în centrul Capitalei. Până în prezent, au avut loc 70 de show-uri „Simfonia Apei”, la care au asistat peste 219.000 de turişti şi bucureşteni.

Potrivit sursei citate, fântânile bucureştene din Piaţa Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie, la nivel european.

Fântânile din Piaţa Unirii, construite la sfârşitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1,4 km), cu o suprafaţă a apei de 16.200 metri, unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei. În 2018, companii renumite de nivel internaţional, arhitecţi, muzeografi, specialişti în divertisment cu apă şi design audio video au făcut parte din echipa de proiect.

Pentru reabilitarea fântânilor s-au utilizat echipamente si s-a implementat tehnologie de ultimă generaţie în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, precum „High Speed Vario Master’ – un grup de jeturi de apă care se mişcă rapid şi transformă într-o clipă forma originală de jet vertical într-un caliciu de apă. În acelaşi timp, jeturile se rotesc după ritmurile muzicii, adăugând un plus dinamic şi vizual în momentele de apogeu ale show-ului. Un alt efect spectaculos sunt jeturile de apă lansate de aer comprimat, care apar subit şi care sunt integrate în sistem pentru a puncta coregrafia coordonată pe muzică, mai ales în timpul momentelor dramatice.

În afara efectelor speciale menţionate, baza spectacolului este formată din multe jeturi de apă parabolice şi verticale, controlabile, care pot fi iluminate puternic în orice culoare. Acestea sunt create de o multitudine de pompe, lumini şi duze dinamice de ultimă generaţie. Pe cele patru „ecrane de apă’ orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fântâna centrală din Piaţa Unirii s-a creat o platformă multimedia imensă pe care sunt proiectate tema fiecărui spectacol.

„Toate echipamentele au fost instalate în bazinele si structurile deja existente. Abordarea reabilitării a presupus un „facelift’ fântânilor care au numeroase caracteristici clasice. Sistemul monitorizat complet digital permite, acum, controlul oricărei unităţi individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii”, se arată în comunicatul citat.

Spectacolele oferite de fântânile urbane din Piaţa Unirii sunt programate de vineri până duminică, până la finalul lunii octombrie. Acestea au tematici diferite, iar reprezentaţiile din 2018 au fost concepute, astfel încât să ducă vizitatorii într-o călătorie prin şapte lumi care vorbesc despre România: lumea apei, a focului, a pământului, a aerului, lumea vegetală şi lumea Centenarului, toate prefaţate de lumea astrală.

În cadrul ediţiei „Simfonia Apei” din acest an, tema care stă la baza spectacolelor este cea a valorilor româneşti, care sunt celebrate cu show-uri inedite. Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

Apa Nova, parte a Grupului Veolia, şi-a asumat, din anul 2000, responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice din Municipiului Bucureşti. În cei 19 ani, sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost reabilitat, modernizat si dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiţii care depăşesc 500 de milioane de euro, până în prezent.

World Record Academy, cu sediul în Miami (SUA), este cea mai mare organizaţie internaţională care verifică şi omologhează recorduri mondiale. Din România au mai fost publicate peste 100 de recorduri mondiale din toate domeniile. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Nelu Varga (CFR Cluj): Va fi un play-off foarte STRÂNS, toți au șanse

Publicat

1679408902 nelutu varga.jpg

Patronul celor de la CFR Cluj, Nelu Varga, nu e descurajat de prestațiile mai puțin convingătoare ale campioanei din ultima vreme și reconfirmă poziția antrenorului Dan Petrescu. S-ar fi înțeles deja în privința unui contract valabil până în 2029, scrie GSP.

„Mai trebuie doar să punem pe hârtie. Contractul lui Dan Petrescu se va prelungi până în 2029, adică încă 5 ani de la finalul actualului contract, care expiră în 2024. Am bătut palma. Am discutat cu Dan Petrescu, suntem de acord”, a declarat Varga pentru Fanatik.

Actualul mandat al lui Dan Petrescu este al treilea pe banca CFR-ului. A mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproape 700 de persoane angajate prin intermediul AJOFM BOTOȘANI, luna trecută

Publicat

1679405852 locuri de munca 1.jpg

În perioada ianuarie-februarie 2023, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botosani, 674 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 285 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 319 au peste 45 de ani 95 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 31 au între 30 și 35 de ani, iar 229 sunt tineri NEETs sub 30 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 310 provin din mediul urban, iar 364 persoane sunt din mediul rural.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, 220 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. PERCHEZIȚII în Cluj și Suceava, într-un caz de trafic de DROGURI

Publicat

politie arest.jpg

Marți, 21.03.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog efectuează un număr de 27 de percheziţii domiciliare, dintre care 25 pe raza judeţului Suceava şi 2 pe raza municipiului Cluj-Napoca într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiect de 12,3 milioane de lei pentru eliminarea deșeurilor de la rampa temporară de la Pata Rât din Cluj-Napoca

Publicat

1679402541 patarat.jpg

Clujul va dezafecta rampa temporară de deșeuri municipale, din vecinătatea depozitului vechi Pata Rât. Acest lucru se va face prin intermediul unui proiect european.

Conferința de lansare a proiectului european de dezafectare a rampei temporare de gunoi a avut loc în prezența ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

Proiect de 12,3 milioane de lei pentru eliminarea deșeurilor de la rampa temporară de la Pata Rât din Cluj-Napoca

Rampa trmporară va fi dezafectată prin intermediul unui proiect de 12 milioane de lei care beneficiază de fonduri norvegiene, dar și de fonduri puse la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe