Connect with us

EVENIMENT

FCSB s-a calificat cu emoţii în play-off-ul Europa League, după 1-0 cu FK Mlada Boleslav

Publicat

FCSB s-a calificat cu emoţii în play-off-ul Europa League la fotbal, după ce a învins echipa cehă FK Mlada Boleslav cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul Mestsky din Mlada Boleslav, în manşa secundă a turului al treilea preliminar.

Vicecampioana României a smuls calificarea graţie golului marcat de Ionuţ Panţîru (90+1), după ce scorul fusese 0-0 în prima manşă.

FCSB a întrerupt criza prin care trecea de mai mult timp şi a câştigat după cinci meciuri fără victorie: trei eşecuri în campionat (0-2 cu FC Botoşani, 1-2 cu Astra Giurgiu şi 1-3 cu FC Voluntari), un eşec (2-3 cu Alaşkert FC) şi un egal (0-0 cu Mlada Boleslav) în preliminariile Europa League.

”Roş-albaştrii” au controlat jocul din Cehia, şi-au creat o serie de ocazii, dar au dat dovadă de lipsă de inspiraţie şi de ineficacitate.

Victoria a fost facilitată şi de faptul că Mlada Boleslav a jucat ultimul sfert de oră în inferioritate numerică.

Gazdele au început în forţă şi au avut o bară în chiar primul minut de joc, prin Takacs, care a reluat cu capul, după un corner al lui Matejovsky. Acelaşi Takacs (6) a trimis cu capul peste poartă după un nou corner.

FCSB a trecut cu bine peste acest moment şi a preluat frâiele jocului, dar Popescu (21) a reluat greşit la centrarea lui Vînă, iar Oaidă (21) a trimis la colţul scurt, însă Seda a prins. Portarul ceh a respins apoi şutul slab al lui Coman, la centrarea lui Creţu (22). Seda a fost la post şi la şutul de la 22 de metri al lui Moutinho (40).

Mlada Boleslav a marcat în finalul primei reprize, prin Krapka (43), dar golul a fost anulat pentru fault la portarul Vlad.

FCSB şi-a accentuat dominarea în repriza secundă, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol. După eliminarea lui Krapka, Coman a fost aproape de gol, dar a şutat în bară (81) din in întoarcere, de la 16 metri.

Echipa cehă a reuşit să creeze ceva pericol în min. 89, când Ewerthon a şutat pe lângă din marginea careului.

Golul calificării a fost reuşit de Panţîru (90+1), care a pătruns în careu şi a şutat sub bară din unghi, la colţul scurt. A fost primul gol în tricoul ”roş-albastru” pentru jucătorul transferat de la Poli Iaşi.

FCSB va juca în play-off cu formaţia portugheză Vitoria Guimaraes, care a trecut cu 3-0 şi 6-0 de letonii de la Ventspils FK. FCSB va juca primul meci pe teren propriu, în data de 22 august.

FK Mlada Boleslav – FCSB 0-1 (0-0)
A marcat: Ionuţ Panţîru (90+1).
Mlada Boleslav, Stadion Mestsky
Europa League – turul al treilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 0-0

Au evoluat echipele:
Mlada Boleslav: 33. Jan Seda – 34. Antonin Krapka, 22. Ladislav Takacs, 36. Daniel Pudil, 25. Marco Tulio (18. Jakub Fulnek, 46) – 24. Pavel Bucha, 12. Michal Hubinek (27. Jiri Klima, 90+2), 8. Marek Matejovsky (căpitan), 9. Tomas Ladra – 12. Michal Hubinek – 15. Tomas Wagner (28. Ewerton, 70), 10. Muris Mesanovic. Antrenor: Jozef Weber.
Rezerve neutilizate: 13. Jan Stejskal – 20. Jonas Auer, 23. Lukas Budinsky, 29. Jakub Klima.
FCSB: 99. Andrei Daniel Vlad – 2. Valentin Creţu, 16. Bogdan Planic, 17. Iulian Cristea, 18. Aristidis Soiledis – 20. Ionuţ Vînă, 23. Ovidiu Popescu, 26. Răzvan Oaidă – 10. Florin Tănase (căpitan), 14. Thierry Moutinho (3. Ionuţ Panţîru, 63), 7. Florinel Coman. Antrenor: Vergil Andronache.
Rezerve neutilizate: 34. Cristian Bălgrădean – 5. Mihai Pintilii, 24. Diogo Salomao, 27. Lukasz Gikiewicz, 30. Laurenţiu Ardelean, 70. Claudiu Belu-Iordache.

Arbitru: Jonathan Lardot; arbitri asistenţi: Florian Lemaire, Romain Devillers; al patrulea oficial: Nathan Verboomen (toţi din Belgia)
Cartonaşe galbene: Cristea (28), Krapka (45+2, 75), Tănase (48), Soiledis (50), Coman (61), Planic (83), Fulnek (90+5).
Cartonaş roşu: Krapka (75). AGERPRES

Sursa video: FCSB/facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

De la începutul acestui an volatilitatea cursului euro a fost minimă și s-a menținut în jurul pragului de 4,97 lei.

Miercuri media monedei unice a scăzut marginal de 4,9712 la 4,9710 lei, iar tranzacțiile s-au realizat între 4,969 și 4,972 lei, valori identice cu cele de luni și marți.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Majoritatea participanților la sondajul realizat în februarie de către CFA România anticipează o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

curtea de apel e1641468442626.jpg

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare estimată de 353.450.340 lei (peste 70 de milioane de euro).

Astfel, până la termenul limită de depunere a ofertelor, 25 martie, au depus oferte trei asocieri de firme de contrucții, unele având în portofoliu lucrări de anvergură…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

lista școlilor și liceelor din alba care primesc bani pentru

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe