Connect with us

EVENIMENT

FCSB s-a calificat în play-off-ul Europa Conference League, după ce a invins echipa slovacă FC DAC Dunajska Streda

Publicat

fcsb fotbal victorie
sursa foto: captura video Facebook/ FCSB

FCSB s-a calificat în play-off-ul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins echipa slovacă FC DAC 1904 Dunajska Streda cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al competiţiei.

Andrei Cordea a înscris, în minutul 29, unicul gol al unei partide disputate în faţa a 40.400 de spectatori.

Învingătoare în tur cu scorul de 1-0, echipa antrenată de Nicolae Dică a obţinut o calificare meritată în play-off-ul competiţiei, unde va întâlni pe Viking Stavanger (Norvegia) sau Sligo Rovers FC (Irlanda). Viking s-a impus cu 5-1 în prima manşă. Bucureştenii ar juca acasă primul meci (18 august), iar calificarea s-ar decide în deplasare (25 august).

Vicecampioana României nu a avut mari emoţii în întâlnirea de pe Arena Naţională, în duelul cu un adversar evident inferior, care a oferit în unele momente o replică destul de consistentă.

După primele zece minute liniştite, Dunajska Streda a avut o bară la şutul lui Balogh de la marginea careului.

FCSB a avut prin Edjouma şansa golului cu o lovitură de cap la un corner, în min. 16, iar la una din fazele următoare Octavian Popescu a şutat pe lângă poartă. Oaspeţii au fost din nou periculoşi prin Szantho (20), apoi Balogh a fost blocat de Miculescu, iar Târnovanu a fost atent la şutul lui Krstovic (26).

Portarul Veszelinov a fost atent la execuţia lui Cordea (28).

Tot Cordea a deschis scorul, trimiţând în plasă mingea revenită din bară după şutul lui Rusu, găsit cu o pasă remarcabilă de Octavian Popescu (29). Cordea a revenit în acest meci după suspendarea primită în urma partidei de la Bucureşti cu Saburtalo.

David Miculescu, accidentat, a fost înlocuit de Răzvan Oaidă în min. 51. Meciul a fost în general echilibrat în repriza secundă, în care FCSB nu a riscat. Olaru a irosit o mare ocazie în minutul 57 şi tot el a şutat într-un adversar opt minute mai târziu. Dunajska Streda a atacat în general lent şi previzibil, însă a fost de câteva ori periculoasă. Nicolaescu a fost blocat de Radunovic (67), Balogh a şutat pe lângă poartă (68). Ramadan a trimis foarte slab cu capul din poziţie bună (74), Oaidă a respins aproape de pe linia porţii la şutul lui Krstovic (75).

Rusu a fost blocat de portar (79), apoi Olaru a fost aproape de gol (81).

Faţă de meciul tur, Valentin Creţu i-a luat locul lui Ovidiu Popescu, accidentat grav la Dunajska Streda. Florinel Coman a fost pe banca de rezerve.

FCSB – FC DAC 1904 Dunajska Streda 1-0 (1-0)
A marcat: Andrei Cordea (29)
Bucureşti, Arena Naţională
Europa Conference League – turul al treilea preliminar (manşa a doua)

Au evoluat echipele:
FCSB: 32. Ştefan Târnovanu – 2. Valentin Creţu, 5. Joyskim Dawa, 16. Joonas Tamm, 33. Risto Radunovic – 18. Malcom Edjouma, 27. Darius Olaru – 98. Andrei Cordea (8. Adrian Şut, 72), 10. Octavian Popescu (căpitan), 11. David Miculescu (26. Răzvan Oaidă, 51) – 90. Bogdan Rusu (9. Ianis Stoica, 87). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad – 6. Denis Haruţ, 7. Florinel Coman, 15. Daniel Mihai Lixandru, 21. Florin Achim, 28. Alexandru Pantea, 29. Rachid Bouhenna, 30. Alexandru Musi, 77. Sorin Şerban.
DAC Dunajska Streda: 22. Daniel Veszelinov – 44. Spyros Risvanis, 16. Mateus Brunetti (31. Erick Davis, 80), 5. Ahmet Muhamedbegovic – 28. Cesar Blackman (căpitan), 74. Rego Szantho (98. Ion Nicolaescu, 46), 66. Miroslav Kacer, 8. Milan Dimun, 27. Ammar Ramadan (20. Dominik Veselovsky, 80) – 7. Norbert Balogh, 45. Nikola Krstovic. Antrenor: Adrian Gula.
Rezerve neutilizate: 36. Michal Trnovsky, 99. Samuel Petras – 14. Andrejs Ciganiks, 19. Sainey Njie, 21. Brahim Moumou, 23. Martin Rymarenko, 33. Damian Kachut, 77. Sebastian Nebyla, 78. Carlos Pinto.

Arbitru: Aliar Agaev; arbitri asistenţi: Zeinal Zeinalov, Akif Amirali; al patrulea oficial: Elcin Masiev (toţi din Azerbaidjan)
Cartonaşe galbene: Dimun (78), Şut (86)

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe