Connect with us

EVENIMENT

Femeie de 91 de ani, din Alba, violată de un tânăr care o ajuta în gospodărie. Înainte să fugă, agresorul a încercat să o ucidă

Publicat

O femeie în vârstă de 91 de ani a fost găsită în stare de inconştienţă la locuinţa sa din localitatea Păgida, Aiud, județul Alba, în urma cercetărilor efectuate polițiștii stabilind că agresorul este un bărbat în vârstă de 28 de ani, care a fost reţinut pentru 24 de ore. Din probele administrate rezultă că, ulterior comiterii infracţiunii de viol, acesta a încercat să suprime viaţa victimei, informează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, miercuri, într-un comunicat de presă.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 15.04.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

”În fapt, la data de 05.04.2020, în jurul orelor 23.00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate, despre care ştia că locuieşte singură, întrucât o ajutase anterior în gospodărie, şi a constrâns-o pe aceasta, prin acte de violenţă fizică, să întreţină mai multe raporturi sexuale, iar ulterior, pentru a ascunde săvârşirea infracţiunii de viol, inculpatul a luat hotărârea infracţională de a suprima viaţa victimei, astfel că a sugrumat-o timp de câteva minute, până când victima a rămas inconştientă, moment în care a abandonat agresiunea, considerând că victima a decedat, cauzându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 30-35 zile de îngrijiri medicale.

Victima a fost găsită în stare de inconştienţă de către fratele său, a doua zi, aceasta aflându-se în prezent în stare precomatoasă, fiind internată la Spitalul Municipal Aiud”, se arată în comunicatul de presă.

La data de 14.04.2020, autorul faptelor a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 28 de ani, care a fost reţinut de organele de poliţie pentru 24 de ore, din probele administrate rezultând că, ulterior comiterii infracţiunii de viol, acesta a încercat să suprime viaţa victimei.

Urmare referatului procurorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, la data de 15.04.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Aiud.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menționează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Foto: arhiva

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Când intră pensiile în august 2024. Este luna în care pensionarii vor primi și deciziile de recalculare

Publicat

când intră pensiile în august 2024. este luna în care

Când intră pensiile în august 2024. Este luna în care pensionarii vor primi și deciziile de recalculare, în vederea majorărilor din septembrie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu UBB: Surprinzător, studenții înclină spre învățământul ONLINE

Publicat

scoala online e1644316841383.jpg

Un studiu realizat de o echipă de cercetători din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a UBB, a relevat faptul că studenții români înclină mai degrabă către învățământul online.

Mai mult, aceștia chiar ar abandona studiile în ipoteza indisponibilizării acestui format al procesului didactic, cu toate neajunsurile lui.

Studiu UBB: Surprinzător, studenții înclină spre învățământul ONLINE

O echipă de cercetători ai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Acțiuni desfășurate de polițiștii din Alba, în taberele din județ. 500 de copii au primit sfaturi de la polițiști

Publicat

foto: acțiuni desfășurate de polițiștii din alba, în taberele din

În perioada 22 – 26 iulie 2024, noi serii de copii și adolescenți, aflați în taberele de agrement din Ighiu, Tăuți și Albac, au luat parte la întâlniri în cadrul cărora au fost abordate subiecte legate de siguranță.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Mircea Miclea: Să începem să ne facem igiena consumului informațional. Cu cât am mai multe informații, gândesc mai puțin

Publicat

whatsapp image 2024 07 26 at 12.53.23.jpeg

Profesorul clujean, psihologul Mircea Miclea a avertizat, în podcastul Contraste de pe Cluj24 asupra consumului excesiv de informație, care duce la obezitatea informațională, susținând că ar trebui ca oamenii să înceapă o igienă a acestui tip de consum. ”Nu mai gândesc critic. Cu cât am mai multe informații, cu atât gândesc mai puțin. Ori, asta este criminal. Pentru că ideea este de a gândi critic cu toată lumea”, a explicat Miclea.

”E o descărcare de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe