Connect with us

EVENIMENT

Femeie din județul Vaslui, atacată de propriul câine. Victima a ajuns în stare gravă la spital

Publicat

ambulanta general (2)
Arhivă foto

O femeie de 86 de ani din localitatea vasluiană Mânzaţi a ajuns miercuri la spital cu plăgi multiple şi cu braţul stâng smuls, după ce a fost atacată în curte de propriul câine.

Apelul a fost făcut de un vecin care a auzit strigăte de ajutor.

„A fost trimisă o ambulanţă B2 din substaţia Bârlad. Pacienta a fost găsită în stare gravă. Prezenta la braţul stâng amputaţie, plăgi multiple şi lipsă de substanţă.

La membru superior drept prezenta o fractură la nivelul antebraţului cu lipsă de substanţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, Daniel Ungureanu.

Potrivit acestuia, femeia era conştientă şi coerentă, dar cu dureri mari.

A primit ajutor medical şi a fost transportată la Spitalul Bârlad. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Trafic rutier în condiţii de iarnă pe toate drumurile din Maramureș. La staţia meteo Iezer s-a înregistrat minus 15 grade Celsius

Publicat

ninge zapada drum
Arhivă foto

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale din județul Maramureș, se desfășoară marți dimineață în condiții de iarnă, iar cea mai scăzută temperatură, minus 15 grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteorologică Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 181 de munte, respectiv curat şi uscat în rest.

Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu un utilaj şi au împrăştiat şase tone de material antiderapant în Pasul Prislop pe DN 18. S-au efectuat lucrări cu freza în Pasul Prislop pe DN 18, pentru lărgirea părţii carosabile.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi uscat.

Sunt, pe alocuri, sectoare de drum cu carosabil parţial umed. Şi angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu opt utilaje şi au răspândit 49 tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.

Cea mai scăzută temperatură, -15 grade Celsius a fost înregistrată la staţia meteo din Munţii Pietrosul Rodnei la aproape 2.303 metri altitudine.

„Marţi dimineaţă au fost înregistrate, -15 grade la staţia meteo Iezer; -14 grade în oraşul Borşa; -12 grade în oraşul Târgu Lăpuş; -10 grade în comuna balneoclimaterică Ocna Şugatag şi oraşul Cavnic, -9 grade in municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei” a mai precizat Dan Bucă.

Trafic rutier în condiţii de iarnă pe toate drumurile din Maramureș. În zonele de câmpie a judeţului Maramureş poate fi ceață

Conform aceleiaşi surse, în zonele de câmpie a judeţului Maramureş poate fi întâlnit fenomenul de ceaţă, iar vântul suflă cu putere în zonele de munte.

„Cerul este acoperit. Vizibilitatea în trafic pe toate drumurile din judeţ este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare în zona înaltă de munte.

Izolat În zonele joase se semnalează ceaţă”, a mai adăugat Dan Bucă.

Cela mai mare strat de zăpada măsura 48 cm la staţia meteo Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, 35 cm în oraşul Cavnic, 29 cm în Pasul Gutâi pe DN 18, 23 cm la Băiuţ, 20 cm în comuna Groşii Ţibleşului, 17 cm la Firiza, în Poiana Borşa, Valea Vaserului şi Baia Borşa, 14 cm în comuna Moisei, 6 cm în municipiul Sighetu Marmaţiei şi oraşul Târgu Lăpuş, 5 cm în comuna Ocna Şugatag şi 4 cm în municipiul Baia Mare. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Obiceiul apărut în comunism care ne îmbătrânește fără să ne dăm seama. Mulți români îl aplică și azi

Publicat

obiceiul apărut în comunism care ne îmbătrânește fără să ne

Un obicei apărut în comunism ne îmbătrânește fără să ne dăm seama. Mulți români îl aplică și astăzi, la peste trei decenii de la Revoluție, crezând că nu este deloc nociv, ci dimpotrivă, că i-ar ajuta să se mențină în formă pe termen lung.

Ce obicei din comunism accelerează procesul de îmbătrânire

Numeroase cercetări au arătat că acest obicei poate avea efecte nedorite asupra creierului și poate reduce productivitatea, scăzând capacitatea de înțelegere, atenția și performanța generală. Este vorba despre multitasking, adică practica de a face mai multe lucruri simultan, cum ar fi editarea unui document în timpul unei conversații telefonice.

Psihologul Radu Leca a spus că în România, acest obicei a apărut în comunism, începând cu anul 1965, ca formă „non-invazivă” de a obliga o…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Protestele Federaţiei Sanitas continuă, marţi, cu noi opriri la spitalele din Bucureşti. Nemulțumirile protestatarilor

Publicat

proteste sanitas

Federaţia Sanitas continuă, marţi, protestele pe fondul nemulţumirilor legate de Legea salarizării şi al subfinanţării instituţiilor medicale şi a asistenţei sociale din România.

În cursul zilei de marţi, cei prezenţi la miting se vor opri, în mod simbolic, la Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 1.

Nemulțumirile protestatarilor

Pe lista revendicărilor enunţate de sindicalişti se află: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanşarea a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, respectiv asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

În prima zi de proteste, luni, membrii Federaţiei Sanitas au mers pe traseul Piaţa Victoriei – Bulevardul Iancu de Hunedoara – Şoseaua Ştefan cel Mare – Strada Doctor Calistrat Grozovici nr.1, cu staţionări în faţa Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfântul Ştefan”, Spitalului Clinic Colentina şi a Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.

O delegaţie a Federaţiei Sanitas a fost primită luni la Guvernul României de o echipă condusă de Mihnea Claudiu Drumea – consilier al prim-ministrului.

„Membrii delegaţiei au prezentat revendicările salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, revendicări pentru susţinerea cărora Sanitas a manifestat astăzi (luni – n. r.) în Piaţa Victoriei şi în proximitatea a cinci spitale bucureştene. Membrii echipei guvernamentale au promis că vor analiza solicitările noastre şi vor iniţia de urgenţă întâlniri cu reprezentanţii Sanitas pentru identificarea de soluţii care ar putea să rezolve revendicările membrilor noştri de sindicat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a federaţiei.

Mitingul declanşat luni face parte dintr-o serie de proteste ale Federaţiei Sanitas, care vor continua şi miercuri, 8 februarie, cu staţionări la sediile partidelor politice.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: Localități din județul Brașov, sub cod galben de ceață densă

Publicat

avertizare meteo: localități din județul brașov, sub cod galben de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o avertizare meteo cod galben de ceață densă pentru localități din județul Brașov. Sunt vizate localitățile: Făgăraș, Șinca, Mândra, Voila, Șercaia, Viștea, Ucea, Părău și Beclean. Porivit meteorologilor, până la ora 11:00, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat […]
Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe