Connect with us

EVENIMENT

Femeie obligată să se prostitueze pe centura din Alba Iulia. Bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de persoane

Publicat

Un bărbat de 33 de ani a fost condamnat la aproape şapte ani de închisoare pentru trafic de persoane după ce a racolat o femeie din Republica Moldova pe care a obligat-o să se prostitueze în Italia şi în România, în special pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, informează ziarul Alba24.ro.

Acesta mai are condamnări și în Italia şi Germania, care au fost contopite cu cea decisă pentru infracţiunile comise în România, rezultând pedeapsa finală de 6 ani, 11 luni şi 7 zile închisoare şi o amendă de 483 de euro.

Dosarul este în procedură de rejudecare, după ce, iniţial, în 2018, bărbatul a primit o pedeapsă la jumătate faţă de cea de acum. Decizia din 2018 a fost atacată la Curtea de Apel Alba Iulia, iar magistrații de acolo au acceptat apelul procurorilor și au dispus rejudecarea cauzei.

Cauza s-a judecat mai bine de un an, iar Tribunalul Alba a pronunțat o nouă decizie în 30 septembrie 2019, dar și aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.

Pentru trafic de persoane din România, bărbatul a primit 5 ani de închisoare. Instanţa a mai decis să recunoască ca executate un număr de zile echivalente cu aproape 1 an de închisoare făcut de inculpat în perioada 2014 – 2016, în România şi Germania.

Potrivit adevărul.ro, în  actele de urmărire penală, în cursul lunii iunie 2015, în timp ce se afla în Italia, respectiv în apropierea oraşului Bologna, bărbatul a recrutat-o pe persoana vătămată pe care, ulterior, a cazat-o la locuinţa sa şi a exploatat-o sexual, fata practicând ulterior prostituţia în folosul acestuia, atât în Italia, cât şi în România, sub pretextul unei presupuse datorii pe care aceasta ar avea-o faţă de el.

Iniţial, în Italia între cei doi a intervenit o înţelegere în sensul împărţirii veniturilor din practicarea prostituţiei în cuantum de 50% fiecare, în schimbul cazării, întreţinerii şi transportului fetei la stradă. La scurt timp după aceea, persoana vătămată a fugit de la inculpat cu un client, apoi a revenit la acesta.

Din acest moment, femeia a continuat să practice prostituţia în folosul lui D. L., care i-a spus că îi datorează suma de 900 de euro, provenită din faptul că nu şi-a plătit cota de 50% din banii obţinuţi la stradă pe perioda cât a fugit şi că nu ar fi contribuit la cheltuielile comune conform înţelegerii. Din acel moment, toţi bani obţinuţi de persoana vătămată din practicarea prostituţiei erau predaţi bărbatului.

Ulterior, cei doi au venit în România, pe raza judeţului Alba, unde femeia a fost obligată, de asemenea, să practice prostituţia. S-au cazat la o pensiune din localitatea Oiejdea, iar tânăra era dusă zilnic de bărbat pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia.

În perioada în care a practicat prostituţia în ţară în folosul lui D., tânăra s-a aflat permanent sub supravegherea acestuia, îi preda toţi banii, îi raporta permanent la telefon despre ceea ce făcea, iar paşaportul i-a fost oprit de către proxenet, care voia astfel să se asigure că fata nu va putea pleca de la el.

Ca să nu fie incerceptat de către anchetatori, proxenetul schimba periodic cartelele telefonice ale lui şi ale fetei.   Interceptările telefonice au scos în evidenţă că fata era obligată să practice prostituţia indiferent că ploua, era frig, bătea vântul sau era soare arzător, neputând pleca de la stradă fără acordul proxenetului, care o aproviziona cu prezervative.

Tânăra a declarat anchetatorilor că a fost ameninţată cu violenţe asupra sa şi a fetiţei sale minore, pentru a practica prostituţia în folosul lui, pentru a se reîntoarce din Republica Moldova”,  se afirmă în rechizitoriul procurorilor DIICOT Alba Iulia.

Tribunalul Alba a mai dispus confiscarea de la bărbat a sumelor de 10.000 de lei pentru fapta săvârşită pe teritoriul României şi 7.500 de euro pentru fapta săvârşită pe teritoriul Italiei.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

drum garbau aghiresu cj 7.jpg

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată reprezentanții CPJ Cluj, în urma lucrărilor de întreținere, vor fi realizate aproape 150 de accese la proprietățile oamenilor.

Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: Sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea zodiilor. Sfaturi pentru două zile minunate

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Berbec (21 martie – 19 aprilie):

Weekendul acesta este despre auto-reflecție, Berbec. Ia-ți timp să te concentrezi asupra nevoilor tale interioare și să faci lucrurile care îți aduc bucurie.

Poate fi benefic să petreci timp în natură sau să te dedici unor activități creative care te ajută să te conectezi cu sinele tău interior.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Radare de weekend în județul Alba: Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de poliție

Publicat

radar politia romana 1000x600.jpeg

Radare de weekend în județul Alba. Reprezentanții IPJ Alba au făcut publică lista drumurilor din județ, pe care vor fi amplasate echipaje de poliție dotate cu radare, pentru supravegherea traficului rutier. 

Amplasarea radarelor în perioada 20-21 aprilie 2024

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe