Connect with us

ACTUALITATE

Fermieri cehi protestează cu 500 de tractoare şi camioane la Praga

Publicat

cehia pixabay
sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Luni, fermierii din Cehia au organizat un protest în fața Ministerului Agriculturii din Praga, fiind însoțiți de aproximativ 500 de tractoare, camioane și utilaje agricole mari. Motivul protestului îl constituie creșterea costurilor și reglementările de mediu din cadrul Uniunii Europene, conform informațiilor transmise de dpa.

În timp ce multe străzi erau blocate în centrul capitalei, un haos major a fost evitat dat fiind că autorităţile i-au avertizat din timp pe locuitori să folosească mai degrabă transportul public pentru a merge la muncă decât autoturismele personale.

Acţiunea de protest este îndreptată împotriva Green Deal, politica-far a UE care ţinteşte atingerea neutralităţii emisiilor de dioxid de carbon în UE până în 2050.

Fermierii denunţă reglementările asociate acesteia ca fiind prea împovărătoare pentru ei.

Ei îşi exprimă de asemenea furia faţă de guvernul premierului ceh Petr Fiala, spunând că au nevoie de mai multe subvenţii şi mai puţină birocraţie din partea executivului liberal-conservator.

Protestatarii purtau bannere pe care stătea scris ‘Salvaţi agricultura muribundă’ şi ‘Stop terorii birocratice’.

Ministrul agriculturii, Marek Výborný, a declarat pentru agenţia de ştiri CTK că ar prefera să aibă loc negocieri în locul protestelor care paralizează Praga, şi i-a acuzat pe fermieri că au o agendă politică.

Guvernul ceh, format din cinci partide, a înregistrat o scădere de popularitate în ultima vreme.

Conform unui recent sondaj, cel mai mare partid de opoziţie, ANO, al fostului premier populist Andrej Babis, ar obţine 33,4% din voturi dacă ar avea loc acum alegeri parlamentare.

Formaţiunea ODS a lui Fiala ar primi 13,2%, iar Partidul Piraţilor, membru al coaliţiei de la guvernare, 11,3%.

Partidul creştin-democrat al ministrului agriculturii nici măcar nu ar trece pragul electoral de 5%.

Sondajul STEM a avut loc între 18-27 ianuarie, pe un eşantion de 1.092 de persoane. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, candidat PSD

Publicat

cosmin andrei 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.
Intrat în cursa pentru câștigarea unui nou mandat la Primăria Municipiului Botoșani din partea Partidului Social Democrat, Cosmin Andrei a vorbit despre ceea ce a însemnat ultimii patru ani la conducerea municipiului Botoșani, despre realizările și investițiile făcute în municipiu.
Cosmin Andrei a vorbit și despre contracandidații săi pentru această funcție, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

flutur 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani.
Cătălin Mugurel Flutur a intrat din nou în lupta pentru câștigarea celei mai importante funcții din administrația publică local de la Botoșani și a vorbit despre competențele contracandidaților săi, cea mai mare parte a criticilor fiind îndreptate spre actualul primar al municipiului Botosani, Cosmin Andrei.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani reamintește fermierilor termenul limită până la care pot depune cererea de plată

Publicat

apia.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani reamintește fermierilor că termenul limită până la care pot depune Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024 este data de 07 iunie 2024.

Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dezastrul sanitar din Botoșani. Patru comune fără medici de familie și alte zeci cu doctori în prag de pensionare

Publicat

index 2 1000x600.webp.webp

Publicitate

Mai multe comune din județul Botoșani sunt într-o criză fără precedent de medici de familie, din cauza reticenței doctorilor față de mediul rural. Astfel, comunități sătești întregi au rămas fără asistență medicală, iar sătenii fac zeci de kilometri pentru un simplu consult, scrie ADEVĂRUL.

Multe sate din Botoșani sunt pline de bătrâni bolnavi

Județul Botoșani se află literalmente la capătul României, fiind cea mai nordică regine a țării. Un teritoriu aproape în întregime rural, marginalizat și lăsat să lupte cu sărăcia, depopularea și lipsa perspectivelor.

Publicitate

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe