EVENIMENT
Fermierii și transportatorii pun capăt protestelor. Acord semnat cu Guvernul pentru încetarea ”de îndată” a acțiunilor
Fermierii și transportatorii pun capăt protestelor: Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor au semnat vineri, la Palatul Victoria, un acord prin care să se pună capăt „de îndată” acţiunilor de protest.
Documentul prevede înfiinţarea unui Comitet interministerial care să găsească cele mai bune soluţii pentru rezolvarea revendicărilor.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis Alba24, premierul i-a invitat pe reprezentanţii…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Diplome de merit și de apreciere pentru cei mai merituoși pompieri din Alba, cu ocazia Zilei Pompierilor din România
Diplome de merit și de apreciere pentru cei mai merituoși pompieri din Alba. Premergător zilei de „13 septembrie – Ziua Pompierilor din România”, la nivelul ISU Alba a fost organizată o activitate festivă în care s-au acordat diplome de merit și de apreciere celor mai merituoși pompieri. Totodată, au fost prezentate pe scurt si principalele repere și rezultate ale activității desfășurate în acest an de către inspectorat.
…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VREMEA în ALBA, 13-15 septembrie: Temperaturile scad cu peste 10 grade. Prognoza meteo de weekend, în localități din județ
Vremea în Alba: Temperaturile scad cu peste 10 grade la finalul acestei săptămâni, în județul Alba. Sunt anunțate ploi și furtuni, în majoritatea localităților.
Vineri, vor fi maxime de 25 de grade, însă sâmbătă acestea scad la 14 grade Celsius. Duminică va fi ușor mai cald, temperaturile urcând până la 17 grade.
La munte, vor fi între 7 și 19 grade.
Vremea în Alba. Prognoza meteo de weekend, în localități…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Lucrare extrem de complexă, finalizată de constructor pe Lotul 1 al Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău: Pod de 550 de metri peste o cale ferată și un drum județean. Un eveniment marca RETTER
Lucrare extrem de complexă, finalizată de constructor pe Lotul 1 al Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău: Pod de 550 de metri peste o cale ferată și un drum județean. Un eveniment marca RETTER
O lucrare extrem de complexă a fost finalizată joi, 12 septembrie 2024, de către constructorul RETTER, pe Lotul 1 al Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău. Este vorba despre Structura 3, cea mai importantă de pe întreg lotul 1 al Autostrăzii A7.
Structura metalică a celui mai mare pasaj de pe parcursul lotului 1 a reprezentat o lucrare amplă și dificilă și a constituit pentru constructor o provocare importantă din punct de vedere tehnic. Cu ajutorul cunoștințelor împărtășite de diverși specialiști, rezultatul a fost un succes, un adevărat eveniment marca RETTER.
Podul trece atât peste drumul județean 101 F, cât și peste calea ferată, având o lungime impresionantă: 550 de metri și o lățime totală de 42,4 metri (21,2 metri pe cale).
Este vorba despre un pasaj cu 14 deschideri compus din 8 grinzi metalice tip VTR® (ger. VerbundTrägerRost – rețea de grinzi compusă), fiecare grindă continuă având o lungime de 140 de metri liniari, la care se adaugă alte 20 de grinzi din beton precomprimat pe deschiderile laterale.
Cele 8 grinzi metalice sunt cele amplasate la deschiderile mediane 5-8 peste calea ferată. Pentru montajul acestora s-au folosit 2 macarale de 120 de tone pentru încărcarea grinzilor pe trailerele speciale de transport și o macara de 650 de tone pentru ridicarea acestora pe poziție.
”Azi am incheiat o nouă provocare care ne aduce mai aproape de termenele pe care le-am prevăzut pentru deschiderea traficului. Ne bucurăm că structura metalică a celui mai mare pod a fost finalizată (…) Montajul ultimelor 6 grinzi a început sâmbătă, 7 septembrie, ora 9.00, conform planului agreeat cu CFR, însă vântul puternic ne-a cam încurcat, astfel că am fost nevoiți să amânăm puțin lucrările până duminică noapte”. Ulterior, ridicările au continuat în ritm continuu până când ieri, 11.09.2024, am fost nevoiți să suspendăm activitatea din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În orice caz, au fost depuse toate diligențele pentru a finaliza aceste activități în cel mai scurt timp, astfel încât să poată continua procesul tehnologic de execuție al pasajului”, au precizat reprezentanții RETTER.
”Fiind vorba despre un montaj complex de grinzi la un pasaj peste calea ferată, lucrările sunt cu atât mai complexe cu cât a fost necesară închiderea traficului feroviar și executarea montajului în anumite intervale de timp, agreate de CFR, pentru care mulțumim respectuos disponibilitatea autorităților care au sprijinit aceste operațiuni.
Acest lucru a presupus o corelare precisă a resurselor, o coordonare extrem de atentă a echipelor de lucru și un management impecabil”.
”Desigur, întreaga echipă este extrem de apreciată și fără oamenii de valoare pe care îi avem, atât din punct de vedere profesional cât și din punctul de vedere al caracterului lor, nu am fi reușit să progresăm în acest ritm susținut. Frâiele proiectului sunt bine ancorate în mâinile managerului de proiect, colega noastră dna Carmeluța Balmucz”, a spus Victor Ghervas, unul dintre coordonatorii echipei, care a avut un impact major în coordonarea extraordinară a montajului structurii metalice complexe, finalizate astăzi.
Ce este VTR®? (ger. VerbundTrägerRost) – rețea de grinzi compusă – O abordare modernă a podurilor compuse
Dezvoltarea continuă a proiectelor de infrastructură în România a creeat contextul perfect pentru proiectarea de poduri utilizând cele mai moderne soluții.
Podurile compuse devin atractive pentru deschideri peste 40 ml, atunci când când grinzile metalice pot fi împărțite în tronsoane și sudate cu ușurință pe șantier la lungimea finală.
Sistemul modular VTR®, al cărui concept a fost dezvoltat la München împreună cu partenerul nostru SSF, este soluția inovatoare aplicată cu succes de RETTER Projectmanagement în colaborare cu proiectantul SSF RO, în cadrul proiectelor de infrastructură mare de pe autostrăzile din Romania (ex. Autostrăzile Sebeș-Turda Lot 2, A7 Lot 1 etc).
Pe termen lung, mentenanța acestor structuri este ușurată prin reducerea suprafețelor metalice care, de regulă, necesită refacerea protecției anticorozive și prin reducerea consumabilelor – echipamentele pentru acoperirea rosturilor de dilatație și aparatele de reazem, conform cerințelor minime AND590, cu o durată de viață, conform ETAG, de 50 de ani.
EVENIMENT
VIDEO. Cum s-a întâmplat accidentul de la Livada soldat cu două victime. Imagini de pe camerele de supraveghere
Un accident de circulație teribil a avut loc joi în localitatea clujeană Livada.
Două persoane au fost rănite grav și a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD.
Cum s-a întâmplat accidentul GRAV de la Livada. Imagini de pe camerele de supraveghere
O motocicletă și o mașină au fost implicate în accident.
Așa cum se vede din imaginile surprinse de camerele de luat vederi, după secunda 40, șoferul unei mașini, care era parcată pe marginea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro