Connect with us

ACTUALITATE

Festival de teatru, film şi muzică dedicat actorului Ion Dichiseanu în Adjud – Vrancea. PROGRAM

Publicat

Un festival de teatru, film şi muzică dedicat actorului Ion Dichiseanu se va desfăşura în perioada 20 – 22 mai, în municipiul Adjud, județul Vrancea.

Evenimentul va avea loc la un an de la decesul actorului Ion Dichiseanu, cetăţean de onoare al municipiului Adjud, la Casa de Cultură ‘Tudor Vornicu’ din localitate.

Potrivit organizatorilor, programul festivalului va fi completat de proiecţii de film în care actorul a jucat, spectacole de muzică şi teatru, lansări de carte şi CD, expoziţii de fotografie, adresate publicului de toate vârstele.

Festival de teatru, film şi muzică dedicat actorului Ion Dichiseanu în Adjud, Vrancea. PROGRAMUL festivalului

În prima zi de festival, pe scena Casei de Cultură din Adjud vor urca artişti şi actori din distribuţia spectacolului de teatru „Amadeus” cu Claudiu Bleonţ (regia Toma Enache) – Ateneul Naţional din Iaşi. Î

n cea de-a doua zi, actorii Teatrului Nottara Bucureşti vor urca pe scena din Adjud cu spectacolul de teatru „Aici nu-i de joacă” cu Victoria Cociaş şi Catrinel Dumitrescu (regia Catrinel Dumitrescu).

De asemenea, va fi jucat şi spectacolul „Anatomia unui clişeu” cu Crina Matei, Ana Maria Ivan şi Nicolae Dumitru (regia Chris Simion Mercurian) – Teatrul Stela Popescu.

În încheierea festivalului, publicul va putea participa la un spectacol muzical unic, in memoriam Ion Dichiseanu, „Aminteşte-ţi clipa”, cu Gabriel Dorobanţu, Paul-Surugiu Fuego, Simona Florescu, alături de fiica actorului, Ioana Dichiseanu.

„Ne bucură şi ne onorează organizarea acestui festival în memoria iubitului actor Ion Dichiseanu. A fost invitat de multe ori la festivalul pe care îl organizăm la Iaşi, Serile Filmului Românesc, iar anul trecut, în luna august, am organizat un eveniment in memoriam. Continuăm cu un nou proiect de anvergură, de data aceasta la Adjud, aşa cum merită şi cum, cu siguranţă, i-ar fi plăcut să se întâmple. Aici am găsit deschidere şi implicare din partea autorităţilor locale pentru susţinerea unui astfel de eveniment cultural.

Împreună cu familia acestuia şi întreaga echipă am conturat trei zile pline de evenimente prin care publicul îl va cunoaşte mai bine pe omul şi actorul Ion Dichiseanu. Asociaţia Artis îşi doreşte ca acest eveniment pe care îl produce să devină o tradiţie”, a declarat Andrei Giurgia, managerul festivalului.

Potrivit primarului municipiului Adjud, Florin Nechifor, festivalul va pune oraşul pe harta culturală naţională.

„Festivalul de artă ‘Ion Dichiseanu’, prin care onorăm memoria marelui nostru actor, va contura profilul cultural al municipiului nostru, asigurând Adjudului un loc de cinste pe harta culturală naţională prin valori precum calitatea şi diversitatea actelor artistice. Îmi doresc ca acest festival să devină – şi nu într-un timp foarte îndelungat – motorul unei schimbări culturale profunde, al unei renaşteri culturale a oraşului, dar şi un vector de dezvoltare a oraşului nostru şi un contributor la economica locală”, a subliniat Florin Nechifor.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Adjud şi Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din municipiul Adjud şi produs de Asociaţia Artis.

Intrarea la festival este liberă, cu excepţia spectacolelor de teatru, în limita locurilor disponibile.

Biletele pentru spectacolele de teatru se pun în vânzare începând cu data de 4 mai, la casieria Casei de Cultură „Tudor Vornicu” Adjud.

Actorul Ion Dichiseanu a avut numeroase roluri în teatru, zeci de apariţii la teatru TV şi teatru radiofonic, dar şi în cele peste 50 de filme în care a jucat. Este cunoscut publicului român pentru roluri din filme precum: „Tunelul” (regia Francisc Munteanu, 1966), „Bătălie pentru Roma” (regia Robert Siodmak, 1968), „Trandafirul galben” (regia Doru Năstase, 1982), dar mai ales pentru personajul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil „Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureşan în 1976.

În 2015, a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, iar în martie 2017 – „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor Gopo. Agerpres

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe