Connect with us

ACTUALITATE

Festivalul ”Amintiri din copilărie” în Parcul Tineretului, în perioada 14 – 16 iunie. Spectacole şi peste 100 de activităţi

PublicatSursa foto: Festivalul Amintiri din Copilărie / Facebook

A şasea ediţie a Festivalului „Amintiri din copilărie” se va desfăşura în perioada 14 – 16 iunie, în Parcul Tineretului, oferind vizitatorilor spectacole de teatru susţinute de artişti din România, Germania, SUA sau Spania, dar şi peste 100 de activităţi creative, interactive şi distractive.

Accesul la evenimentul organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul „Ion Creangă”, va fi gratuit, în limita locurilor disponibile. Festivalul se va desfăşura în zona fântânii arteziene circulare aflate între Intrarea Şincai şi Sala Polivalentă.

„Spectacole de teatru, instalaţii cu mecanisme năstruşnice, concerte, ateliere, jocuri îndrăgite ale copilăriei, numeroase demonstraţii şi momente de animaţie îşi aşteaptă spectatorii la scena colorată a festivalului şi pe peluzele din vecinătatea acesteia. Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se numără artişti din Germania – Dulce Compania şi Jay Toor, care participă cu spectacole pe catalige şi spectacole de teatru stradal, Statele Unite ale Americii – Compania Acrobuffos, prezentă la Bucureşti cu un spectacol de circ contemporan care s-a bucurat de succes în întreaga lume, dar şi artişti din Spania – Compania Brincadeira, care va da tonul distracţiei cu patru concerte de percuţie energizante, Compania Ganso & Cia şi Teatrul Zum Zum, care invită publicul să li se alăture pentru un spectacol de teatru-turnir şi o lecţie inedită de dans contemporan, sau Compania Holoque, care aduce în premieră în festival un spectacol de teatru cu holograme”, informează organizatorii, prin intermediul unui comunicat.

Tot din Spania vor sosi şi două instalaţii de mari dimensiuni, prezentate în premieră în România. După ce anul trecut a încântat publicul cu un labirint colorat, de data aceasta Compania Itinerania va fi prezentă în Parcul Tineretului cu o serie de cinci marionete supradimensionate, care vor putea fi activate după bunul plac al tinerilor păpuşari.

„Iar pentru cei care îndrăgesc provocările, peluza din spatele scenei găzduieşte instalaţia ‘Strania călătorie a domnului Tonet’, o colecţie de jocuri nemaivăzute, care soseşte tocmai din Catalonia, sub îndrumarea atentă a domnului Tonet şi a Companiei Tombs Creatius”, a menţionat aceeaşi sursă.

Scena festivalului va găzdui reprezentaţii susţinute de artişti de la teatrele Ion Creangă, Ţăndărică şi Excelsior. Programul va fi completat de spectacole realizate de companii independente şi asociaţii (Asociaţia Clasic e fantastic, Asociaţia C.R.E.A.S., Trupa Pam Pam), spectacole de improvizaţie (Trupa LittleImpro), spectacole de ventrilocie (Crina Zvobodă), concerte (Mix&Match), demonstraţii de balet (Casa de Balet şi Victoria Dance Studio), demonstraţii de street dance (Trouble Dance Company) sau demonstraţii de acrobaţie şi jonglerie (Circul Metropolitan Bucureşti).

Totodată, în Poieniţa cu Ateliere din parc vor avea loc zilnic activităţi pentru micuţii spectatori cu vârsta de peste 4 ani: ateliere cu marionete şi păpuşi, cu morişti şi zmeie fantastice, pictură pe sticlă sau pe ornamente din lut, sub îndrumarea meşteşugarilor Şcolii de la Piscu şi artiştilor plastici de la Fundaţia Calea Victoriei şi Trima Events. O altă oprire recomandată este Poieniţa cu Jocuri, unde actorii Teatrului „Ion Creangă”, „specialişti în voie bună şi energie”, se vor întoarce în timp pentru a aduce în atenţia celor mici cele mai frumoase jocuri ale copilăriei.

„Ca în fiecare an, surprizele continuă şi pe aleile parcului, unde mimii puşi pe şotii, personajele de poveste şi statuile vivante vor întâmpina publicul. În premieră, traseul de la Intrarea Şincai până în inima festivalului (în zona fântânii arteziene circulare, aflată între Intrarea Şincai şi Sala Polivalentă) va fi deservit de un trenuleţ special – Trenuleţul Amintiri – care va opri în cele două staţii ale faptelor bune, transformând fiecare plimbare în bilete la teatru în cadrul campaniei cu bilete în aşteptare, organizată de Teatrul „Ion Creangă” pentru copiii din medii defavorizate”, reiese din comunicat.

Detalii despre program şi despre Campania Trenuleţul Amintiri pe www.amintirifest.ro şi www.teatrulioncreanga.ro. AGERPRES

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Varianta Delta se transmite la fel de rapid ca varicela. Ce măsuri recomandă Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA

Publicat

Arhivă foto

Războiul împotriva COVID-19 s-a schimbat, în condițiile în care varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela, poate fi transmisă de persoanele vaccinate și poate provoca îmbolnăviri mai grave decât tulpinile anterioare, potrivit Centre for Disease Control (CDC) din SUA, citat de Reuters.

Un document intern al CDC spune că varianta cu răspândire rapidă are nevoie de o nouă abordare, pentru a ajuta publicul să înțeleagă pericolul.

Documentul a spus că persoanele nevaccinate au de trei ori mai multe șanse de a se infecta și de peste 10 ori mai multe șanse să se îmbolnăvească grav sau să moară.

„Recunoașteți că războiul s-a schimbat”, spune CDC. „Îmbunătățiți comunicarea privind riscurilor individuale în rândul celor vaccinați”.

Delta, la fel de transmisibilă ca varicela

Textul a descris varianta Delta ca fiind la fel de transmisibilă ca varicela și mai transmisibilă decât o serie de alte boli, cum ar fi MERS, SARS, Ebola, variola, și gripa sezonieră, inclusiv gripa care a provocat pandemia din 2018.

Instituția recomandă măsuri de prevenire care includeau obligativitatea vaccinării pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a proteja persoanele vulnerabile și revenirea la purtarea măștilor.

CDC a confirmat autenticitatea documentului, care a fost raportat pentru prima dată de Washington Post.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că se pot pierde ușor câștigurile obținute cu greu în lupta împotriva COVID-19, pe măsură ce varianta Delta se răspândește. Reprezentanții organizației susțin că vaccinarea ar putea salva vieți.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Italia a anunţat 16 decese și 6.513 noi cazuri de COVID, în scădere față de ziua precedentă

Publicat

Italia a anunţat 16 decese legate de coronavirus sâmbătă, în scădere de la 18 cu o zi înainte, potrivit Ministerului Sănătăţii. Și numărul zilnic de noi infecţii a scăzut de la 6.513 de la 6.619, informează Reuters.

Italia a înregistrat 128.063 de decese legate de COVID-19 de izbucnirea epidemiei în februarie anul trecut, cel mai mare bilanţ în Europa după Marea Britanie şi al optulea cel mai ridicat din lume.

Până în prezent, ţara a raportat 4,35 milioane de cazuri.

Numărul de pacienţi în spital cu COVID-19 – cu excepţia celor de la terapie intensivă – s-a ridicat la 1.851 sâmbătă, faţă de 1.812 cu o zi înainte.

Au fost 25 de noi admiteri în unităţi de terapie intensivă, în creştere de la 20 vineri şi numărul total al pacienţilor la terapie intensivă a crescut la 214 faţă de 201 anterior.

Aproximativ 264.860 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în ultima zi, mai mult faţă de 247.486 anterior, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cod ROȘU de vijelie în județele Satu Mare și Maramureș

Publicat

Arhivă foto

Meteorologii au emis duminică seara o avertizare Cod roșu de vijelie pentru mai multe localități din județele Satu Mare și Maramureș.

Potrivit ANM; sunt vizate localitățile Seini, Tăuții-Măgherăuș, Recea, Cicârlău, Ardusat din județul Maramureș și Medieșu Aurit, Culciu, Viile Satu Mare, Apa, Crucișor, Homoroade, Pomi, Valea Vinului din județul Satu Mare.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică, rafale peste 90-100 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse care vor depăși 35 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până la ora 20.30.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trenurile vor circula cu viteză redusă, pe anumite intervale de staţii, din cauza caniculei

Publicat

tren
Arhivă foto

CFR SA anunţă că în cursul zilei de duminică, când sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade în aer în majoritatea regiunilor, personalul companiei va lua măsuri speciale pentru desfăşurarea circulaţiei trenurilor în condiţii optime de trafic.

Astfel, conform unui comunicat al companiei, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidenţa atenţionărilor de temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, prin verificarea directă ale liniilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 – 55 de grade, pe intervalele de staţii unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

De asemenea, CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze din timp pasagerii despre condiţiile speciale de trafic, necesar a fi aplicate în perioadele caniculare.

AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate