Connect with us

EVENIMENT

Festivalul Clătitelor la Moneasa: Mii de turiști sunt așteptați cu 20.000 de porții de clătite

Publicat

clatite desert festivalul clatitelor moneasa arad sursa foto facebook
sursa foto: Facebook

Cel puţin 20.000 de clătite vor fi preparate în staţiunea montană Moneasa, în weekend, pentru turiştii care vor participa la a XXII-a ediţie a festivalului „Parada Clătitelor”. În cadrul evenimentului vor avea loc şi numeroase evenimente artistice.

Primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, a declarat că sâmbătă şi duminică (29 şi 30 iulie) sunt aşteptaţi aproximativ 15.000 de vizitatori, după ce, la ediţia de anul trecut, au fost 17.000 în cele două zile ale festivalului.

festivalul clatitelor moneasa program sambata

„Clătitele vor fi preparate după numeroase reţete, pentru toate gusturile. Se anunţă o vreme bună şi suntem convinşi că vor veni cel puţin 15.000 de oameni, pentru care vor fi preparate 20.000 de clătite. Anul trecut au fost atât de mulţi vizitatori încât nu a mai fost niciun loc de parcare în staţiune şi în sat, iar poliţiştii au fost nevoiţi să întoarcă maşinile din drum încă de la Dezna, pentru a nu bloca complet Moneasa.

Am pregătit un program de muzică uşoară şi folclorică, iar în parcul din centrul staţiunii, unde are loc festivalul, vor fi în jur de 40 de comercianţi”, a spus primarul.

Intrarea va fi liberă la toate spectacolele, iar vizitatorii sunt aşteptaţi în ambele zile încă de dimineaţă pe aleea principală din staţiune, unde vor fi preparate clătite, dar vor exista standuri şi cu diverse produse tradiţionale.

festivalul clatitelor moneasa program duminica

festivalul clatitelor moneasa program duminica

„Parada Clătitelor” este cel mai aşteptat eveniment din staţiunea Moneasa şi atrage anual mii de vizitatori din mai multe judeţe. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Moneasa şi Consiliul Judeţean Arad.

sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Beți și fără permis pe străzile din Alba. Patru șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost trași pe dreapta de polițiști

Publicat

beți și fără permis pe străzile din alba. patru șoferi

Patru șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost trași pe dreapta de polițiștii din Alba. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă 27 aprilie 2024. Doi dintre ei au fost opriți de polițiști chiar pe aceeași stradă din Alba Iulia.

Cazurile au fost făcute publice de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 28 aprilie 2024.

Testat pozitiv pentru substanțe psihoactive

La data de 27 aprilie 2024, în jurul orei 02,15, polițiștii de ordine publică din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost comisar șef al Poliției Aiud, condamnat la închisoare pentru fals intelectual: A falsificat declarația unui coleg. Motivul

Publicat

fost comisar șef al poliției aiud, condamnat la închisoare pentru

Daniel Silviu Bercea, comisar șef al Poliției Municipiului Aiud, la data comiterii faptelor, a fost condamnat pentru fals intelectual și uz de fals. Acesta a fost condamnat în primă instanță la Judecătoria Aiud, în data de 26 aprilie 2024. 

Condamnarea vine la patru ani de la comiterea faptei. Pe scurt, Daniel, șeful poliției din Aiud, la acel moment, a falsificat semnatura și declarația unui alt polițist, care era parte vătămată într-un dosar.

După ce s-a aflat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Povestea lebedelor de pe Lacul Chios. Un vis devenit realitate

Publicat

lebede 1.jpg

Povestea lebedelor de pe Lacul Chios a început în urmă cu opt ani, când câțiva prieteni și-au propus să își transforme visul în realitate.

Lebedele de pe Lacul Chios din Parcul Central sunt adevărate atracții în sezonul cald, atât pentru clujeni, cât și pentru turiști.

De la vis la realitate

Povestea acestora a început în urmă cu opt ani, când doi frați s-au decis să aducă lebedele înapoi în oraș, fascinați de poveștile mamei despre frumosul Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans pentru luna mai. Pensionarii vor primi banii înainte de Paște

Publicat

când intră pensiile în martie 2024, pe card și prin

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans, pentru luna mai. Este vorba despre o decizie luată de Guvernul României. Banii vor distribuiți înainte de Sărbătorile de Paște. 

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei.

Pensiile înainte de Paște

„Printr-un efort conjugat pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans.

Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe