Connect with us

ACTUALITATE

Festivalul-concurs Boovie transformă Focşaniul într-o adevărată capitală a lecturii

Publicat

festival

Festivalul concurs de book-trailere Boovie 2019, ajuns la cea de-a patra ediţie, reuneşte în acest weekend la Focşani câteva sute de elevi din ţară şi din Republica Moldova, transformând oraşul pentru câteva zile într-o adevărată capitală a lecturii, potrivit organizatorilor.

„La Focşani au ajuns circa 500 de elevi de gimnaziu şi liceu din 25 de judeţe din ţară şi din trei localităţi din Republica Moldova, cărora li se adaugă circa 285 de elevi din Vrancea. Focşaniul devine pentru acest weekend, datorită Boovie, o adevărată capitală a lecturii. Ediţia din acest an vine cu câteva noutăţi. Am adăugat o secţiune pentru gimnaziu, pentru că după succesul pe care l-a avut ediţia de anul trecut şi mediatizarea de care s-a bucurat festivalul, am primit foarte multe cereri din partea profesorilor şi elevilor de gimnaziu. Avem şi o a treia secţiune, Boovie Plus, care are ca tematică, anul acesta, manualul de fizică, respectiv principiul inerţiei, pentru că ne dorim ca elevii să aibă o altă perspectivă asupra manualelor şcolare. Anul acesta cărţile din concurs sunt ale unor scriitori de limbă română, pentru a celebra în acest mod Centenarul Marii Uniri. Patru dintre scriitorii ale căror cărţi sunt în concurs, Dan Lungu, Liliana Corobca, Florin Bican şi Horia Corcheş se află în aceste zile la Focşani pentru a juriza concursul sau pentru a sta de vorbă cu tinerii”, a declarat, pentru AGERPRES, iniţiatorul acestui festival concurs, profesoara de limba română Carmen Ion.

Potrivit acesteia, în concurs s-au înscris peste 1.000 de elevi, iar câţiva zeci de elevi participă la o secţiune în afara concursului, „Trailerul de buzunar”, secţiune care se desfăşoară doar pe internet, reintrodusă ca urmare a cererilor apărute după încheierea înscrierilor şi tragerea la sorţi a cărţilor.

„După terminarea înscrierilor şi tragerea la sorţi a cărţilor, am primit foarte multe cereri din partea elevilor pentru a se înscrie la Boovie. Şi atunci am reactivat o secţiune, „Trailerul de bucunar”, care se desfăşoară doar pe internet şi care anul trecut s-a bucurat de un foarte mare succes. Un trailer al unei echipe din Beiuş, de exemplu, a fost accesat de nu mai puţin de 35.000 de ori de internauţi”, a spus Carmen Ion.

Profesorul Carmen Ion a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui festival, în special preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care a avut un cuvânt greu de spus în organizarea acestui festival şi a fost catalizatorul finanţării evenimentului, dar şi al coagulării celorlalte instituţii în jurul acestui proiect.

Primăria Municipiului Focşani, care a contribuit cu suma de 100.000 de lei la organizarea acestui festival, şi-a exprimat susţinerea şi pe viitor pentru Boovie.

„Primăria municipiului Focşani şi instituţiile culturale din subordine vor da tot sprijinul organizării acestui festival şi pe viitor. Sperăm să devină o tradiţie pentru oraşul nostru şi să ajungă la nivel internaţional. Tinerii nu trebuie să uite că cel mai important este să citească, să înveţe, iar primăria susţine tot ceea ce înseamnă performanţă”, a declarat primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă.

Profesorii participanţi la Festivalul Boovie 2019 sunt implicaţi şi într-un Simpozion susţinut şi finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale, sub titulatura „Strategii educaţionale alternative centrate pe competenţe-cheie în învăţământul preuniversitar”, care presupune facilitarea schimbului de bune practici în ceea ce priveşte strategiile educaţionale alternative, aplicate de profesori din ţară şi de peste hotare.

Organizatorii acestui eveniment sunt Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Focşani şi „Asociaţia Grow Up Project” Focşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. Co-organizator al Festivalului este Cosiliul Local, iar partenerul principal este Primăria Municipiului Focşani. Parteneri ai evenimentului sunt şi Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” şi Centrul Cultural Vrancea. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Școlii la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona: O sărbătoare a recunoștinței, mândriei și speranței

Publicat

ziua Școlii la liceul tehnologic „Ștefan cel mare și sfânt”

Publicitate

Astăzi, curtea Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona a fost plină de emoție, culoare și forfotă veselă. Elevi, profesori, părinți și invitați de la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani au celebrat împreună Ziua Școlii, un moment devenit tradiție, în care comunitatea se strânge să-și cinstească trecutul și să-și afirme valorile.

Sărbătoarea a început cu un moment solemn: un tedeum de mulțumire pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe