Connect with us

ACTUALITATE

Festivalul-concurs Boovie transformă Focşaniul într-o adevărată capitală a lecturii

Publicat

festival

Festivalul concurs de book-trailere Boovie 2019, ajuns la cea de-a patra ediţie, reuneşte în acest weekend la Focşani câteva sute de elevi din ţară şi din Republica Moldova, transformând oraşul pentru câteva zile într-o adevărată capitală a lecturii, potrivit organizatorilor.

„La Focşani au ajuns circa 500 de elevi de gimnaziu şi liceu din 25 de judeţe din ţară şi din trei localităţi din Republica Moldova, cărora li se adaugă circa 285 de elevi din Vrancea. Focşaniul devine pentru acest weekend, datorită Boovie, o adevărată capitală a lecturii. Ediţia din acest an vine cu câteva noutăţi. Am adăugat o secţiune pentru gimnaziu, pentru că după succesul pe care l-a avut ediţia de anul trecut şi mediatizarea de care s-a bucurat festivalul, am primit foarte multe cereri din partea profesorilor şi elevilor de gimnaziu. Avem şi o a treia secţiune, Boovie Plus, care are ca tematică, anul acesta, manualul de fizică, respectiv principiul inerţiei, pentru că ne dorim ca elevii să aibă o altă perspectivă asupra manualelor şcolare. Anul acesta cărţile din concurs sunt ale unor scriitori de limbă română, pentru a celebra în acest mod Centenarul Marii Uniri. Patru dintre scriitorii ale căror cărţi sunt în concurs, Dan Lungu, Liliana Corobca, Florin Bican şi Horia Corcheş se află în aceste zile la Focşani pentru a juriza concursul sau pentru a sta de vorbă cu tinerii”, a declarat, pentru AGERPRES, iniţiatorul acestui festival concurs, profesoara de limba română Carmen Ion.

Potrivit acesteia, în concurs s-au înscris peste 1.000 de elevi, iar câţiva zeci de elevi participă la o secţiune în afara concursului, „Trailerul de buzunar”, secţiune care se desfăşoară doar pe internet, reintrodusă ca urmare a cererilor apărute după încheierea înscrierilor şi tragerea la sorţi a cărţilor.

„După terminarea înscrierilor şi tragerea la sorţi a cărţilor, am primit foarte multe cereri din partea elevilor pentru a se înscrie la Boovie. Şi atunci am reactivat o secţiune, „Trailerul de bucunar”, care se desfăşoară doar pe internet şi care anul trecut s-a bucurat de un foarte mare succes. Un trailer al unei echipe din Beiuş, de exemplu, a fost accesat de nu mai puţin de 35.000 de ori de internauţi”, a spus Carmen Ion.

Profesorul Carmen Ion a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui festival, în special preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care a avut un cuvânt greu de spus în organizarea acestui festival şi a fost catalizatorul finanţării evenimentului, dar şi al coagulării celorlalte instituţii în jurul acestui proiect.

Primăria Municipiului Focşani, care a contribuit cu suma de 100.000 de lei la organizarea acestui festival, şi-a exprimat susţinerea şi pe viitor pentru Boovie.

„Primăria municipiului Focşani şi instituţiile culturale din subordine vor da tot sprijinul organizării acestui festival şi pe viitor. Sperăm să devină o tradiţie pentru oraşul nostru şi să ajungă la nivel internaţional. Tinerii nu trebuie să uite că cel mai important este să citească, să înveţe, iar primăria susţine tot ceea ce înseamnă performanţă”, a declarat primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă.

Profesorii participanţi la Festivalul Boovie 2019 sunt implicaţi şi într-un Simpozion susţinut şi finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale, sub titulatura „Strategii educaţionale alternative centrate pe competenţe-cheie în învăţământul preuniversitar”, care presupune facilitarea schimbului de bune practici în ceea ce priveşte strategiile educaţionale alternative, aplicate de profesori din ţară şi de peste hotare.

Organizatorii acestui eveniment sunt Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Focşani şi „Asociaţia Grow Up Project” Focşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. Co-organizator al Festivalului este Cosiliul Local, iar partenerul principal este Primăria Municipiului Focşani. Parteneri ai evenimentului sunt şi Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” şi Centrul Cultural Vrancea. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Rusia anunță noi baze militare în vestul țării, după aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Publicat

nato

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, vineri, că va construi 12 baze militare în zona de vest a Rusiei, ca reacţie la integrarea Suediei şi Finlandei în Alianţa Nord-Atlantică.

„Până la sfârşitul anului, 12 noi baze militare şi unităţi vor fi detaşate în Districtul militar de vest”, a declarat vineri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de cotidianul Le Figaro.

„Ameninţările militare la frontierele ruse sunt în creştere”, a acuzat Serghei Şoigu, denunţând activităţile Statelor Unite şi ale Alianţei Nord-Atlantice, în special planul de integrare în NATO a Suediei şi Finlandei.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat în mod repetat că integrarea Finlandei şi Suediei în Alianţa Nord-Atlantică nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei.

„Suntem convinşi că intrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va consolida şi nici nu va îmbunătăţi arhitectura de securitate a continentului nostru”, a declarat recent Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei. Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt „erori” care vor avea „consecinţe semnificative”. Kremlinul a atras atenţia că Rusia va trebui să „reechilibreze situaţia” dacă Suedia şi Finlanda devin membre NATO.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

„U” Cluj-Dinamo, meci de baraj. Peste 8.000 de bilete vândute până vineri. Jandarmeria anunță măsurile de ORDINE publică

Publicat

ucluj ok e1653046222146.jpg

Universitatea Cluj va disputa sâmbătă de la 20.30 pe Cluj Arena primul meci din barajul cu Dinamo. Peste 8.000 de bilete au fost vândute până vineri. Jandarmeria Cluj a ținut să facă publice măsurile de ordine aplicabile în ziua meciului.

”Mâine, 21 mai, mai mult de 150 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca vor asigura măsurile de ordine publică și siguranța spectatorilor la partida de fotbal disputată între echipele F.C. Universitatea Cluj –Dinamo București, pe stadionul Cluj Arena începând cu ora 20.30.

În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

IPJ Alba: Activități preventive desfășurate de polițiști și specialiști în școlile din județ. Au participat peste 500 de elevi

Publicat

actiuni ipj preventive scoli 1000x600.jpeg

Potrivit IPJ Alba, în săptămâna 16-20 mai, polițiști și specialiști în prevenirea traficului de persoane și consilieri antidrog au realizat activități preventive în școlile din județ.

Astfel, peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Tinerii care învață la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Școala Gimnazială nr.2  Sebeş și Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş au fost ajutați să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Două operații la Institutul de Transplant din Cluj. Rinichii unui donator în moarte cerebrală vor salva viețile a două femei

Publicat

transplant.jpg

Două femei vor primi o nouă șansă la viață la Institutul de Transplant Renal din Cluj-Napoca Cluj. Rinichii prelevați de la un donator aflat în moarte cerebrală vor fi transplantați vineri la două paciente care au fost nevoite să facă dializă timp de doi ani.

Medicii de la Institutul Clinic de Transplant Renal din Cluj-Napoca (ICUTR) vor realiza vineri cele două operații de transplant renal.

Transplant renal la Cluj: Două paciente primesc o nouă șansă

Potrivit medicului Iacob Gheorghiță, purtător de cuvânt al ICUTR, cei doi rinichi au fost prelevați de la un donator în vârstă de 60 de ani din Târgu Mureș.

Cele două grefe vor ajunge la două paciente, una în vîrstă de 53 de ani și alta în vârstă de 46 de ani, cu insuficiență renală cronică. Cele două femei, care sunt din Satu-Mare și Bistrița, făceau dializă de doi ani.

Prelevarea de organe a avut loc în cursul nopții de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate