Connect with us

ACTUALITATE

Festivalul-concurs Boovie transformă Focşaniul într-o adevărată capitală a lecturii

Publicat

festival

Festivalul concurs de book-trailere Boovie 2019, ajuns la cea de-a patra ediţie, reuneşte în acest weekend la Focşani câteva sute de elevi din ţară şi din Republica Moldova, transformând oraşul pentru câteva zile într-o adevărată capitală a lecturii, potrivit organizatorilor.

„La Focşani au ajuns circa 500 de elevi de gimnaziu şi liceu din 25 de judeţe din ţară şi din trei localităţi din Republica Moldova, cărora li se adaugă circa 285 de elevi din Vrancea. Focşaniul devine pentru acest weekend, datorită Boovie, o adevărată capitală a lecturii. Ediţia din acest an vine cu câteva noutăţi. Am adăugat o secţiune pentru gimnaziu, pentru că după succesul pe care l-a avut ediţia de anul trecut şi mediatizarea de care s-a bucurat festivalul, am primit foarte multe cereri din partea profesorilor şi elevilor de gimnaziu. Avem şi o a treia secţiune, Boovie Plus, care are ca tematică, anul acesta, manualul de fizică, respectiv principiul inerţiei, pentru că ne dorim ca elevii să aibă o altă perspectivă asupra manualelor şcolare. Anul acesta cărţile din concurs sunt ale unor scriitori de limbă română, pentru a celebra în acest mod Centenarul Marii Uniri. Patru dintre scriitorii ale căror cărţi sunt în concurs, Dan Lungu, Liliana Corobca, Florin Bican şi Horia Corcheş se află în aceste zile la Focşani pentru a juriza concursul sau pentru a sta de vorbă cu tinerii”, a declarat, pentru AGERPRES, iniţiatorul acestui festival concurs, profesoara de limba română Carmen Ion.

Potrivit acesteia, în concurs s-au înscris peste 1.000 de elevi, iar câţiva zeci de elevi participă la o secţiune în afara concursului, „Trailerul de buzunar”, secţiune care se desfăşoară doar pe internet, reintrodusă ca urmare a cererilor apărute după încheierea înscrierilor şi tragerea la sorţi a cărţilor.

„După terminarea înscrierilor şi tragerea la sorţi a cărţilor, am primit foarte multe cereri din partea elevilor pentru a se înscrie la Boovie. Şi atunci am reactivat o secţiune, „Trailerul de bucunar”, care se desfăşoară doar pe internet şi care anul trecut s-a bucurat de un foarte mare succes. Un trailer al unei echipe din Beiuş, de exemplu, a fost accesat de nu mai puţin de 35.000 de ori de internauţi”, a spus Carmen Ion.

Profesorul Carmen Ion a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui festival, în special preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care a avut un cuvânt greu de spus în organizarea acestui festival şi a fost catalizatorul finanţării evenimentului, dar şi al coagulării celorlalte instituţii în jurul acestui proiect.

Primăria Municipiului Focşani, care a contribuit cu suma de 100.000 de lei la organizarea acestui festival, şi-a exprimat susţinerea şi pe viitor pentru Boovie.

„Primăria municipiului Focşani şi instituţiile culturale din subordine vor da tot sprijinul organizării acestui festival şi pe viitor. Sperăm să devină o tradiţie pentru oraşul nostru şi să ajungă la nivel internaţional. Tinerii nu trebuie să uite că cel mai important este să citească, să înveţe, iar primăria susţine tot ceea ce înseamnă performanţă”, a declarat primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă.

Profesorii participanţi la Festivalul Boovie 2019 sunt implicaţi şi într-un Simpozion susţinut şi finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale, sub titulatura „Strategii educaţionale alternative centrate pe competenţe-cheie în învăţământul preuniversitar”, care presupune facilitarea schimbului de bune practici în ceea ce priveşte strategiile educaţionale alternative, aplicate de profesori din ţară şi de peste hotare.

Organizatorii acestui eveniment sunt Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Focşani şi „Asociaţia Grow Up Project” Focşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. Co-organizator al Festivalului este Cosiliul Local, iar partenerul principal este Primăria Municipiului Focşani. Parteneri ai evenimentului sunt şi Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” şi Centrul Cultural Vrancea. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe