Connect with us

ACTUALITATE

Festivalul de arte vizuale VSLO ediția a-X-a. Sunt invitaţi lectori din şase ţări

Publicat

Invitaţi din SUA, Grecia, Suedia, Polonia, Norvegia şi România vor participa la ediţia din acest an a Festivalului de arte vizuale VSLO, care va avea loc de vineri până pe 1 septembrie, în Vama Veche.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la eveniment sunt invitaţi lectori din cele şase ţări participante, fotografi şi directori de imagine cunoscuţi în lumea întreagă.

La ediţia aniversară din acest an, a X-a – ultima în actualul format – vor avea loc workshopuri gratuite de fotografie de acţiune, de produs, de street photography, fotojurnalism sau fotografie de scenă şi teatru. De asemenea, mai multe concerte, piese de teatru şi vernisaje de fotografie vor avea loc în locaţiile partenere VSLO, La Frontiera, Famagusta, Papa la Şoni şi Acolo Bar.

Nume ale fotografiei româneşti se regăsesc şi anul acesta pe afişul VSLO, alături de importanţi fotografi europeni şi americani: Vlad Eftenie, Cătălin Săvulescu, Vali Bărbulescu, Marian Sterea, Andrei Ciobică, Florin Ghioca, Cornel Lazia, Paul Păun, Dragoş Cristea şi Andrei Apostol. Aceştia vor susţine cursuri şi seminarii alături de Marek Czarnecki, Chris Suspect, Olav Urdahl, Jeanette Hagglund, Spyros Papaspyropoulos, Michail Moscholios şi Jens Krauer.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc, de asemenea, cinci vernisaje. În colaborare cu Ambasada Suediei la Bucureşti, la festival va fi prezentată expoziţia semnată de Jeanette Hagglund, o călătorie în lumea fotografiei dedicată arhitecturii, descoperind „Secret”-ul liniilor şi al culorilor incredibile. Din Norvegia, Ane Dahl Kistengard propune expoziţia „There is no time for hesitation!”. Lumea subacvatică va fi prezentată în expoziţia semnată de Andrei Ciobică şi George Stănculeanu.

Fotograful oficial al Teatrului Naţional din Bucureşti, Florin Ghioca, va prezenta expoziţia „Act Angry”, în care sunt prezentate imagini cu un puternic impact emoţional din mai multe spectacole ale TNB, reunite sub forma unui vernisaj inedit.

În cadrul festivalului va avea loc şi un vernisaj-eveniment cu fotografii ale regretatului Sorin Radu, căruia i se organizează un vernisaj in memoriam.

„Unul dintre cei mai importanţi fotografi români, cunoscut pentru portretele sale celebre, care i-au inclus, printre alţii, pe Salvador Dali, Eugen Ionesco, Regele Mihai sau Ronald Reagan, Sorin a fost un împătimit al fotografiei de teatru, dar şi realizatorul primelor albume de fotografie cu mănăstirile Arbore şi Voroneţ. Fotografiile lui Sorin Radu au fost publicate în paginile celor mai importante reviste şi ziare americane”, se arată în comunicatul citat.

Seria concertelor din cadrul VSLO va fi deschisă vineri de trupa Bosquito, la Papa la Şoni. Pe 24, 25 şi 26 august trupa Nightloosers va susţine o serie de trei concerte, iar pe 29 august trupa Basska revine cu un super-recital. Pe 30 august va fi rândul celor de la Phaser să încingă atmosfera nocturnă din Vama Veche. Seria de concerte se încheie în ultima zi din august cu Adam Haraszti Projekt.

În festival sunt aşteptaţi şi cursanţii la workshopurile de pictură susţinute de artistul plastic Daniel Prapone. De la deprinderea tehnicilor de pictură ale Marilor Maeştrii până la acuarelă, cărbune, ulei sau şpaclu, de la cubism la pointilism, cursul de pictură le va oferi participanţilor un vernisaj colectiv la finalul festivalului.

Artistul Mircea Tocaci va fi prezent în perioada 25 – 31 august la VSLO cu un curs de sculptură în pietre de mare.

La VSLO va avea loc şi obişnuitul Târg de echipamente, în care participanţii vor putea testa gratuit cele mai noi echipamente, oferite de partenerii festivalului.

Festivalul este organizat cu sprijinul Primăriei comunei Limanu.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe