Connect with us

EVENIMENT

Festivalul de Film de la Veneția 2022. Cât durează, cine participă și care este programul

Publicat

festivalul de film de la veneția 2022. cât durează, cine


Festivalul de film de la Veneția sau Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica della Biennale di Venezia este cel mai vechi festival de film din lume. Prima ediție a festivalului s-a desfășurat între 6 și 21 august 1932.
Citește mai mult pe stirileprotv.ro.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANRE propune ca perioada de facturare să fie lunară pentru clienţii casnici

Publicat

Arhivă foto

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a publicat un proiect de Regulament de furnizare a energiei electrice la clienţii finali. Acest proiect prevede o perioadă de facturare lunară pentru clienţi casnici şi pentru cei preluaţi de către furnizorul de ultimă instanţă.

Alte prevederi care sunt stabilite prin acest regulament vizează formula de calcul al preţului de furnizare a energiei electrice, cu defalcarea componentelor, iar în cazul clienţilor vulnerabili, eşalonarea la plată a facturii, la cererea acestora, pe o perioadă de minimum 3 luni sau convenită de părţi.

Proiectul de Regulament propune, de asemenea, introducerea noţiunii de client activ cu detalierea drepturilor, obligaţiilor, modului de certificare şi de vânzare a energiei electrice produse, regulilor de comercializare a energiei electrice pentru aceşti clienţi.

Potrivit documentului citat, în cazul în care furnizorul emite factura pentru o perioadă de facturare mai mare decât cea prevăzută în contract sau stabilită conform reglementărilor în vigoare, acesta, la cererea clientului, este obligat să eşaloneze la plată sumele datorate de clientul final, pe o perioadă cel puţin egală cu perioada de facturare pentru care a fost emisă factura.

ANRE propune ca perioada de facturare să fie lunară pentru clienţii casnici. În ce constă proiectul

Proiectul prevede şi actualizarea elementelor obligatorii care trebuie conţinute într-un contract de furnizare încheiat de un furnizor cu un client final, introducerea şi actualizarea conţinutului minim al tuturor facturilor de energie electrică, respectiv informaţiile obligatorii a fi incluse de furnizori în acestea precum şi detalierea şi actualizarea modalităţilor de soluţionare de către furnizor a plângerilor privind facturarea.

„Clientul nu este obligat să achite factura pentru care a înaintat o plângere furnizorului până la soluţionarea plângerii, iar furnizorul este obligat să analizeze plângerea clientului referitoare la factura emisă indiferent dacă factura a fost sau nu achitată şi să transmită acestuia rezultatul analizei efectuate, în termenele prevăzute în Standardul de performanţă pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, în vigoare”, subliniază ANRE.

Potrivit Autorităţii, proiectul de Ordin pentru aprobarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienţii finali (Proiect de Regulament), supus consultării publice, stabileşte cadrul de reglementare pentru desfăşurarea activităţii de furnizare a energiei electrice la locurile de consum ale clienţilor finali. Prevederile regulamentului se aplică atât clienţilor finali, cât şi furnizorilor de energie electrică, operatorilor de distribuţie a energiei electrice şi operatorului de transport şi de sistem. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Klaus Iohannis, mesaj important în Lituania. „Ducem mai departe în mod credibil promisiunile de extindere al UE”

Publicat

klaus iohannis, mesaj important în lituania. „ducem mai departe în

Klaus Iohannis a transmis un mesaj important în cadrul vizitei sale în Lituania. Președintele României a spus, printre altele, că agresiunea Rusiei riscă să polarizeze scena internațională și că este nevoie ca promisiunile de extindere a Uniunii Europene să fie duse mai departe în mod credibil.

Klaus Iohannis, mesaj în Lituania

Șeful statului a spus, în Lituania, că în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina este necesar ca toată comunitatea internațională să fie unită, conflictul riscând să polarizeze şi să fragmenteze scena internaţională.

Klaus Iohannis a precizat că războiul din Ucraina afectează întreaga lume, în planul securităţii alimentare şi energetice, al perturbărilor economice sau împiedicării eforturilor de luptă împotriva schimbărilor climatice, fiind împotriva…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Casă cuprinsă de flăcări, într-o localitate din Sibiu

Publicat

incendiu sibiu casa

Un incendiu a izbucnit. vineri după-amiază la o casă aflată în localitatea Bogatu Român, județul Sibiu.

Potrivit ISU Sibiu incendiul s-a produs la o locuință în localitatea Bogatu Român.

Incendiul s-a manifestat la o parte din acoperișul clădirii și în trei dintre încăperile acesteia, având destinația bucătărie, hol și camera centralei termice.

incendiu sibiu casa1

Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiului și au limitat efectele produse de acesta, salvând mai mult de jumătate din locuință.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător față de elementele de construcție din lemn aflate în apropiere.

incendiu casa sibiu (5)

La fața locului s-a intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, ca urmare a izbucnirii unui incendiu la o locuință. La fața locului a fost mobilizat în sprijin și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Păuca.

Citește mai departe

EVENIMENT

Trafic cu restricții pe mai multe artere rutiere. Transport agabaritic

Publicat

atentie gabarit depasit sursa drdp timisoara

Traficul se va desfășura cu restricții, vineri seară, pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că vineri 25 noiembrie 2022, se va desfășura un transport agabaritic pe ruta PTF Giurgiu – DN 5 – DNCB/401 – IMGB.

Restricțiile de trafic sunt impuse începând cu ora 19.00.

Potrivit sursei citate, transportul este format din două camioane agabaritice ce vor circula în convoi, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

Citește mai departe