Connect with us

EVENIMENT

Festivalul Naţional de Teatru: Spectacole, dezbateri, expoziţii și lansări de carte, de sâmbătă în București. PROGRAM

Publicat

festivalul national de teatru sursa foto fnt
sursa foto: FNT

Spectacole din ţară şi străinătate, dezbateri, expoziţii şi lansări de carte vor avea loc în cadrul Festivalului Naţional de Teatru – ediţia a 32-a, eveniment care începe, sâmbătă, la Bucureşti.

Tema ediţiei din acest an a festivalului, care va avea loc în perioada 5 – 13 noiembrie, este „Graniţe fragile. Istorii fluide”.

Selecţia a fost realizată din peste 100 de spectacole montate în stagiunea 2021-2022, produse de teatre de stat şi independente, din Bucureşti şi din ţară.

Festivalul Naţional de Teatru. PROGRAM

Deschiderea oficială a FNT 2022 este programată sâmbătă, la ora 16,00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, unde au loc vernisajul expoziţiei „Caramitru – Dincolo de scenă”, realizată de Florin Ghioca, şi lansarea cărţii scrise de teatrologul George Banu, „Ion Caramitru… la plecare”.

Printre spectacolele care vor putea fi urmărite în prima zi se numără „câine cu om, câine fără om”, creat de Radu Afrim la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, care se va juca, de la ora 18,00, la Sala Studio a TNB; „Dragoste şi alte crime” de Stefan Arsenijevic, Srdjan Koljevic, Bojan Vuletic, regia Theodor-Cristian Popescu, producţie a Teatrului „Tamasi Aron” Sfântu-Gheorghe, de la ora 21,00, la Sala Pictură a TNB; „Millennial History”, dramaturgia şi regia Catinca Drăgănescu – Resonate Productions (Olanda), prezentat pe scena Teatrului Excelsior; şi „Waste!”, în regia Gianinei Cărbunariu, produs de Schauspiel Stuttgart (Germania), găzduit de Teatrul Bulandra, la Sala „Toma Caragiu”.

În secţiunea „Spectacole invitate din străinătate”, zece producţii, creaţii ale unor regizori şi regizoare din România şi Republica Moldova, care au montat stagiunea trecută în Germania, Luxemburg, Olanda şi Serbia, vor putea fi urmărite pe parcursul FNT #32.

Pe lângă spectacole selectate, FNT 2022 aduce o serie de evenimente conexe importante şi cu o arie largă de acoperire.

Festivalul Naţional de Teatru. PREMIERE

„Intersecţii în FNT” include mai multe module ce cuprind spectacole de teatru prezentate în şcoli şi licee din Bucureşti şi ateliere realizate de artiste şi artişti cu grupuri de copii şi adolescenţi, producţii ale facultăţilor de teatru, un târg al cărţii de teatru, cu cele mai relevante apariţii din ultimul an şi întâlniri cu autorii şi autoarele lor, expoziţii dedicate unor personalităţi ale teatrului din România.

Un alt modul propune, sub titlul „Fragil. Dramaturgiile prezentului”, o serie de patru lecturi performative din dramaturgia contemporană (pe texte din Germania, Marea Britanie, Polonia şi România). Textele abordează problematici socio-politice acute şi explorează limbaje dramaturgice experimentale. Modulul este coordonat de regizorul Bobi Pricop.

Tot în premieră este prezentat maratonul performativ în care artiste şi artişti din arii diferite vor avea o intervenţie de maxim 10 minute, în care vor aborda o problematică pe care o consideră urgentă pentru zona lor de interes artistic.

Dezbaterile din acest an onorează două personalităţi ale teatrului internaţional dispărute recent: Peter Brook şi Hans-Thies Lehmann. Totodată, dezbaterile se vor axa pe tematici care au marcat fenomenul artelor performative locale şi internaţionale în ultimul timp: hărţuirea şi abuzurile din facultăţile de teatru, cu accent pe soluţii şi transformări din mediile academice; statutul lucrătorului cultural şi iminentele provocări cu care se confruntă sectorul independent; strategiile repertoriale ale teatrelor pentru copii şi adolescenţi din România şi rolul programelor de educaţie teatrală în şcoli.

La ediţia din 2022 revine şi secţiunea „FNT on air”, cu o selecţie de spectacole de teatru radiofonic.

Festivalul Naţional de Teatru este produs de Asociaţia UNITER – Uniunea Teatrală din România.

Agerpres

sursa foto: FTN

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbatul celebru cu care Kate Middleton a încălcat protocolul Casei Regale. Gestul îndrăzneț a atras atenția tuturor

Publicat

bărbatul celebru cu care kate middleton a încălcat protocolul casei

Un bărbat celebru a sărutat-o pe Kate Middleton, în timpul unei vizite în Boston. Cuplul de Wales se află de câteva zile în Statele Unite ale Americii, unde cei doi au găzduit o serată caritabilă sub emblema Earthshot Prize, un proiect inițiat de Prințul William prin care se oferă premii tehnologiilor ori strategiilor inovatoare din domeniul protecției mediului.

Kate Middleton a încălcat protocolul lăsându-se sărută de un bărbat celebru

De curând, Kate Middleton și Prințul William au găzduit o serată caritabilă la Boston, unde au fost extrem de degajați, glumeți, binevoitori și zâmbitori.

Mai mult decât atât, Prințesa de Wales a părut încântată să-l vadă pe David Beckham. Fostul fotbalist a salutat-o pe aceasta cu un sărut. Momentul a fost surprins de blitzurile fotografilor și s-a viralizat…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop zilnic, duminică, 4 decembrie 2022. Zodia care trăiește o mare dezamăgire în dragoste. Nativii trădați de cei dragi

Publicat

horoscop zilnic, duminică, 4 decembrie 2022. zodia care trăiește o

Horoscopul zilei de duminică, 4 decembrie, aduce multă durere în viaţa unei zodii. Acest nativ va fi dezamăgit de persoana cea mai dragă și relația lor poate lua sfârșit. Însă, durerea ne amintește că suntem capabili să rezistăm și celor mai puternice furtuni ale vieții. Află ce te aşteaptă și pe tine în ultima zi a săptămânii, în funcţie de zodie!

Horoscop zilnic 4 decembrie

Horoscop Berbec/ Ascendent Berbec

Vei fi dezamăgit în dragoste. Ești în punctul în care nu-i vezi decât defectele partenerului tău. Ceea ce este mai rău este că continui să le subliniezi, ca și cum asta ar fi ceea ce îl va determina să se schimbe. Dezamăgirea ta în iubire se datorează exclusiv incapacității tale de a găsi greșeli în propria persoană.

Vezi și Zodia pentru care anul 2023 aduce sume uriașe de bani….

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reacția directorului artistic al Balenciaga după campania care a revoltat lumea întreagă. „Vor fi luate măsuri”

Publicat

reacția directorului artistic al balenciaga după campania care a revoltat

Demna Gvasalia, directorul artistic al casei Balenciaga, a reacționat sâmbătă, 3 decembrie, după scandalul în care a fost implicată celebra casă de modă. Brand-ul a publicat o serie de fotografii scandaloase. În acele imagini, mai mulți copii sunt văzuți pozând cu animale de pluș care sunt îmbrăcate în ținute BDSM.

Directorul artistic al Balenciaga, prima reacție după campania scandaloasă

Balenciaga se află în centrul unui scandal uriaș, după ultima sa campanie, în care mai mulți copii au fost fotografiați ținând în mâini jucării de pluș care aveau pe ele accesorii cu conotaţie sexuală. De exemplu, o fetiță apare cu un urs de jucărie purtând ceea ce pare a fi un ham de sclavie.

Campania a scandalizat o întreagă planetă. În urma reacțiilor, casa de modă de lux a retras reclama, însă…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Veste bună pentru românii cu banii blocați de ANAF. Proiectul de lege care stabilește reguli noi pentru popririle de conturi

Publicat

veste bună pentru românii cu banii blocați de anaf. proiectul

Românii care au făcut plăți către bugetul de stat fără ca aceștia să fie datornici își vor putea recupera mult mai ușor banii de la ANAF, potrivit unei noi propuneri legislative. Aceștia vor putea intra în posesia sumelor, la cerere, în termen de cinci zile lucrătoare de la înregistrarea solicitării. Iată mai multe detalii!

Românii ar putea să-și recupereze mult mai simplu banii blocați de ANAF

Deputatul Steluța Cătăniciu, de la Partidul Umanist Social Liberal, a inițiat, de curând, un proiect de lege prin care cetățenii ar putea recupera mult mai uşor banii de la ANAF.

Potrivit acestuia, românii vor trebui să completeze o cerere, iar Fiscul va fi obligat ca în termen de cinci zile lucrătoare să restituie banii. Mai mult, acesta va fi nevoit să plătească dobânzi pentru sumele pe care le-a…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe