EVENIMENT
Fetiţă de 9 ani, operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie Iași. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de 10 specialiști

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au efectuat săptămâna aceasta o intervenţie chirurgicală în urma căreia au reuşit să salveze viaţa unei fetiţe în vârstă de 9 ani care avea o tumoră localizată la nivelul creierului mic.
Managerul Spitalului de Neurochirurgie, dr. Lucian Eva, a declarat că fata a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău la şcoală din cauza unui sindrom de hipertensiune intracraniană, însă, în timpul investigaţiilor medicale, s-a constatat că aceasta are o tumoră localizată la nivelul creierului mic.
Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ patru ore şi a fost efectuată de o echipă formată din zece specialişti, printre care patru medici neurochirurgi.
„Fetiţa a ajuns în spital pentru un sindrom de hipertensiune intracraniană. A fost stabilizată, am reglat sindromul de hipertensiune intracraniană cu ajutorul medicamentelor. La RMN s-a văzut că avea o tumoră la creierul mic, ulterior s-a constatat că este malignă. S-a intervenit chirurgical la câteva zile de la internare.
A fost o intervenţie chirurgicală complexă, cu multe emoţii, a fost făcută cu succes. Împreună cu echipa medicală am reuşit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la refacerea rapidă a copilului. Să poţi să salvezi viaţa unui copil este un dar dat de la Dumnezeu, dar şi unul dintre motivele pentru care m-am dedicat meseriei de neurochirurg. Iar atunci când vezi un părinte disperat, dar şi dezorientat, cu un copil în braţe diagnosticat cu o boală gravă, ca medic faci tot ce îţi stă în putinţă”, a declarat dr. Lucian Eva.
El a declarat că în cazul în care fata nu era operată în cel mai scurt timp ea nu avea şanse de a supravieţui. Agerpres
EVENIMENT
Cum va fi vremea în iulie 2025: cât de mult cresc temperaturile în ”luna lui Cuptor”. Prognoza pe patru săptămâni

Vremea în iulie 2025: Temperaturile vor fi mai mari decât de obicei în ”luna lui Cuptor”. Sunt anunțate abateri termice mai accentuate în sudul și sud-vestul țării.
Precipitații vor fi puține și vor fi condiții de secetă.
Cea mai caldă perioadă va fi 4-7 iulie. Temperaturile vor ajunge până la pragul de 38 de grade, resimțite ca 40. Excepție vor fi zona de nord-est și la munte, unde vor fi 33-34 de grade, respectiv 25-29 de grade.
Din 10 iulie, se mai răcorește…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Femeia de 42 de ani s-a prezentat, luni, la sediul Secției 4 Poliție pentru a depune plângere penală pentru infracțiunea de lovirea sau alte violențe, ca urmare a conflictului petrecut în data de 29 iunie în Parcul Rozelor din municipiul Cluj-Napoca.
Potrivit IPJ Cluj, demersul era necesar pentru ca polițiștii să poată începe o cercetare în acest caz în condițiile în care, din primele informații, rezulta că cei doi s-ar fi agresat reciproc.
Până la această…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală își va păstra organizarea actuală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional, potrivit ordonanței de urgență adoptate luni de Guvern.
Astfel, sunt anulate prevederile prin care urmau să-şi înceapă activitatea, începând cu data de 1 iulie 2025, structurile antifraudă teritoriale județene, scrie Agerpres.
Aceste prevederi apar în OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2)…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Astăzi, 1 iulie 2025, a început prima sesiune de admitere – de vară, la UAB! Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pune la dispoziția candidaților, pentru acest an, un total de 3.522 de locuri. Peste 1.000 dintre locurile disponibile sunt finanțate de la bugetul de stat!
Oferta educațională UAB cuprinde 36 de programe de studii universitare de licență și 26 de programe de masterat, la care se adaugă locuri dedicate studenților internaționali, Școlilor Doctorale și…
Citește mai mult pe Alba24.ro