Connect with us

ACTUALITATE

„Fii avocat în școala ta”. ELEVII din 12 școli vor învăța de la AVOCAȚII din Baroul Cluj să fie COOL, fără să fie PENALI

Publicat

educatie juridica 2022.jpg

65 de avocați voluntari din cadrul Baroului Cluj, în colaborare cu profesorii diriginți, coordonatorii de proiecte și programe educative și profesorii care predau discipline socio-umane, vor susține modulele-pilot pentru elevii din aproximativ 160 de clase de gimnaziu și liceu, din 12 școli, în cadrul proiectului județean „Fii avocat în școala ta!”.

Programul a început marți și se va desfășura până în data de 15 iunie la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej; Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca; Colegiul Național ” Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca; Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii; Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla; Liceul Teoretic „Josika Miklos” Turda; Liceul Teoretic „Octavian Goga” Huedin; Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” Turda; Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca; Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca; Liceul Teoretic „Apaczai Csere Janos” Cluj-Napoca și Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Proiectul este inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România, proiectul județean „Fii avocat în școala ta!” se va desfășura în perioada 15 martie-15 iunie 2022, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj în 12 unități de învățământ din județul Cluj.

Acestea sunt activități educative extrașcolare, iar elevii din învățământul preuniversitar clujean vor parcurge cinci module tematice de educație juridică, cu privire la cunoștințele elementare despre drepturile fundamentale și responsabilitățile pe care aceștia le au, precum și informații referitoare la specificul răspunderii civile și penale, în contextul actualei legislații.

Conținutul modulelor de…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

SPORT și ARTĂ la Cluj. Ce să faci în IULIE. Principalele evenimente de luna aceasta

Publicat

woman g519a02a2a 640.jpg

Luna iulie aduce multă artă și mișcare în oraș. Clujenii și turiștii se pot bucura de vară în cadrul activităților fizice precum dansul și fotbalul, dar și la expoziții de artă sau concerte. Află mai jos care sunt principalele evenimente locale din luna aceasta, destinate atât adulților, cât și copiilor.

Salsa & Bachata – Curs pentru începători, 4 iulie, 18:00, Hotel Belvedere Cluj

Se dă startul unui curs de Salsa & Bachata pentru o grupă nouă de începători. Acesta începe în data de 4 iulie, în Sala Cristal a Hotelului Belvedere, intrarea făcându-se prin spatele hotelului, din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Destinații de vară în județul Alba: Unde să mergi în weekend cu familia sau prietenii

Publicat

lacul oasa manastirea oasa 1000x600.jpeg

Un weekend cu vreme frumoasă ne îndeamnă întotdeauna la o ieșire în natură sau într-o zonă urbană, cu prietenii sau cu familia.

Am încercat să realizăm o listă scurtă a locurilor din județul Alba, aflate la îndemână. Cu siguranță pe majoritatea le știați deja și pe unele poate chiar le-ați văzut, însă merită oricând revizitate.

În judeţul Alba sunt locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte și aer curat, zone care păstrează urmele istoriei, numai bune de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Explozii puternice zguduie orașul ucrainean Mykolaiv

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Explozii puternice au zguduit orașul ucrainean Mykolaiv sâmbătă dimineața devreme, a declarat primarul, la o zi după ce autoritățile au anunțat că cel puțin 21 de persoane au fost ucise când rachete rusești au lovit o clădire din Odesa, scrie Reuters.

Sirenele au răsunat în întreaga regiune Mykolaiv, care se învecinează cu Odesa, înainte de explozii.

„Sunt explozii puternice în oraș! Rămâneți în adăposturi!” a scris primarul din Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Reuters nu a putut să verifice în mod independent raportul.

Vineri, exploziile au distrus o parte a unei clădiri de apartamente în timp ce locuitorii dormeau, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu rachete rusești care, potrivit Ucrainei, vizează civili.

În discursul său video nocturn de vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat atacurile ca fiind „teroare rusească conștientă, deliberat țintită și nu o eroare sau o lovitură întâmplătoare”.

Kievul afirmă că Moscova și-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune, lovind ținte civile aflate la mare distanță de linia frontului. Rusia spune că a țintit obiective militare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Radare de weekend: Amplasarea radarelor pe drumurile județului Alba, în perioada 2 – 4 iulie

Publicat

radar.jpg

IPJ Alba a anunțat lista drumurilor pe care vor fi amplasate radare de supraveghere a traficului, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii din județ se vor afla pe majoritatea arterelor importante, dar și în orașe. 

Amplasarea radarelor în perioada 2 – 4 iulie 2022:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe