Connect with us

EVENIMENT

Filmările la continuarea ”Avatar”, reluate în Noua Zeelandă

Publicat

Continuarea blockbusterului ”Avatar”, regizat de James Cameron, va aduce sute de locuri de muncă şi milioane de dolari Noii Zeelande după încheierea epidemiei de coronavirus din această ţară, a declarat regizorul luni, zi în care au fost reluate filmările la această producţie, relatează Reuters.

Echipa de filmare, din care fac parte regizorul Cameron şi producătorul Jon Landau, au primit în urmă cu două săptămâni permise de acces special de zbor în Noua Zeelandă, chiar dacă graniţele acesteia sunt închise pentru a ţine la distanţă coronavirusul, ceea ce a generat critici din partea unor voci care au acuzat un tratament incorect.

În opinia lui Landau, însă, Noua Zeelandă are multe de câştigat. ”Doar această producţie va angaja 400 de neozeelandezi care vor munci la ea”, a declarat el pentru 1News după ce a ieşit dintr-un hotel din Wellington unde el şi colegii săi s-au aflat în carantină după sosire.

”Vom cheltui aici, doar în următoarele cinci luni, peste 70 de milioane de dolari”, a precizat producătorul.

Filmările la această producţie au fost suspendate în martie, la puţin timp după ce Noua Zeelandă a aplicat măsuri stricte de izolare în contextul pandemiei de coronavirus.

Izolarea a înăbuşit epidemia, iar săptămâna trecută Noua Zeelandă a ridicat toate restricţile, cu excepţia controlului la graniţe după ce a declarat că este ”liberă de coronavirus”, fiind una dintre primele ţări din lume care au revenit la normalitatea pre-pandemie.

Cameron, Landau şi zeci de membri ai echipei de filmare care lucrează la continuarea ”Avatar” au primit acceptul de intrare în ţară din raţiuni economice, fapt ce a alimentat nemulţumirea unor voci critice care consideră că acest tratament este incorect în condiţiile în care unele familii sunt încă separate, iar companiile se luptă să îşi continue activitatea în lipsa unor lucrători esenţiali.

Filmul se numără printre cele câteva producţii reluate în Noua Zeelendaă, ţară ce speră să atragă mai multe astfel de iniţiative cinematografice după campania sa reuşită contra coronavirusului.

”Oportunităţile sunt imense”, a precizat Landau referindu-se la potenţialul economic.

Munţii, pajiştile şi pădurile din Noua Zeelandă au devenit faimoase datorită trilogiei ”Stăpânul Inelelor” şi au atras în ultimii ani un număr din ce în ce mai mare de producţii cinematografice importante.

Primele filmări la „Avatar 2” au început la jumătatea anului 2017, iar echipa s-a mai deplasat anul trecut în Noua Zeelandă pentru unele scene din acest film, care are un buget de 250 de milioane de dolari.

Mult aşteptatele continuări ale filmului „Avatar” sunt programate să ajungă în cinematografe la doi ani distanţă între ele. Astfel, „Avatar 2” are stabilită data premierei sale oficiale, pe 17 decembrie 2021. Al treilea, al patrulea şi al cincilea film din franciza „Avatar” vor fi lansate în decembrie 2023, decembrie 2025 şi decembrie 2027. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe