Connect with us

EVENIMENT

Filmările la continuarea ”Avatar”, reluate în Noua Zeelandă

Publicat

Continuarea blockbusterului ”Avatar”, regizat de James Cameron, va aduce sute de locuri de muncă şi milioane de dolari Noii Zeelande după încheierea epidemiei de coronavirus din această ţară, a declarat regizorul luni, zi în care au fost reluate filmările la această producţie, relatează Reuters.

Echipa de filmare, din care fac parte regizorul Cameron şi producătorul Jon Landau, au primit în urmă cu două săptămâni permise de acces special de zbor în Noua Zeelandă, chiar dacă graniţele acesteia sunt închise pentru a ţine la distanţă coronavirusul, ceea ce a generat critici din partea unor voci care au acuzat un tratament incorect.

În opinia lui Landau, însă, Noua Zeelandă are multe de câştigat. ”Doar această producţie va angaja 400 de neozeelandezi care vor munci la ea”, a declarat el pentru 1News după ce a ieşit dintr-un hotel din Wellington unde el şi colegii săi s-au aflat în carantină după sosire.

”Vom cheltui aici, doar în următoarele cinci luni, peste 70 de milioane de dolari”, a precizat producătorul.

Filmările la această producţie au fost suspendate în martie, la puţin timp după ce Noua Zeelandă a aplicat măsuri stricte de izolare în contextul pandemiei de coronavirus.

Izolarea a înăbuşit epidemia, iar săptămâna trecută Noua Zeelandă a ridicat toate restricţile, cu excepţia controlului la graniţe după ce a declarat că este ”liberă de coronavirus”, fiind una dintre primele ţări din lume care au revenit la normalitatea pre-pandemie.

Cameron, Landau şi zeci de membri ai echipei de filmare care lucrează la continuarea ”Avatar” au primit acceptul de intrare în ţară din raţiuni economice, fapt ce a alimentat nemulţumirea unor voci critice care consideră că acest tratament este incorect în condiţiile în care unele familii sunt încă separate, iar companiile se luptă să îşi continue activitatea în lipsa unor lucrători esenţiali.

Filmul se numără printre cele câteva producţii reluate în Noua Zeelendaă, ţară ce speră să atragă mai multe astfel de iniţiative cinematografice după campania sa reuşită contra coronavirusului.

”Oportunităţile sunt imense”, a precizat Landau referindu-se la potenţialul economic.

Munţii, pajiştile şi pădurile din Noua Zeelandă au devenit faimoase datorită trilogiei ”Stăpânul Inelelor” şi au atras în ultimii ani un număr din ce în ce mai mare de producţii cinematografice importante.

Primele filmări la „Avatar 2” au început la jumătatea anului 2017, iar echipa s-a mai deplasat anul trecut în Noua Zeelandă pentru unele scene din acest film, care are un buget de 250 de milioane de dolari.

Mult aşteptatele continuări ale filmului „Avatar” sunt programate să ajungă în cinematografe la doi ani distanţă între ele. Astfel, „Avatar 2” are stabilită data premierei sale oficiale, pe 17 decembrie 2021. Al treilea, al patrulea şi al cincilea film din franciza „Avatar” vor fi lansate în decembrie 2023, decembrie 2025 şi decembrie 2027. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic

Publicat

Arhivă foto

Poliția Română anunță că sâmbătă, 27 noiembrie 2021 începând cu ora 00.00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că sâmbătă, 27 noiembrie, începând cu ora 00:00, se va desfășura un transport agabaritic pe traseul Sibiu – DN 1 – DN 7H – A1 – DN 1 – Centura Alba Iulia – DN 1 – A10 – A3 – DN 1 – Oradea – DN 19 – A3 – PTF Borș II.

Transportul este format dintr-un camion cu masa de 130 de tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de un echipaj al poliției rutiere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bode: am decis să-i zbor pe câțiva din funcții. Primele măsuri în cazul polițistului care a cerut un porc

Publicat

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat primele măsuri în cazul polițistului din Giurgiu care a solicitat în scris atribuirea unui porc drept recompensă de Crăciun: Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor pe câțiva din funcții.

Șeful Serviciului Rutier Giurgiu a fost înlăturat din funcție prin ordinul ministrului de Interne, Lucian Bode.

„Există o vorbă, când o zbura porcul, se pare că i-a inspirat pe cei de la Poliția Rutieră Giurgiu. Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor pe câțiva din funcții”, a declarat Lucian Bode.

Măsura intră în vigoare chiar de vineri, 26 noiembrie. De asemenea, ministrul a solicitat declanșarea cercetării prealabile față de un ofițer și cinci agenți de Poliție implicați în acest subiect.

Un polițist de la Serviciul Rutier Giurgiu i-a cerut în scris comandantului său să i se aloce un porc de 160 de kilograme drept recompensă pentru Crăciun. Polițistul a căzut în capcana unor colegi care au glumit spunându-i acestuia că există prevedere legală pentru acordarea unui porc. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Coloană de 8 kilometri pe Autostrada București-Pitești după o coliziune în lanț

Publicat

Patru mașini au fost implicate într-o coliziune în lanț, vineri seara, pe Autostrada A1 București – Pitești, sensul către Pitești. Circulația se desfășoară cu dificultate în zona Bolintin Deal, județul Giurgiu, fiind o coloană pe 8 kilometri.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, se circulă în condiții de aglomerație pe sensul către Pitești al Autostrăzii A1 București-Pitești, pe tronsonul kilometric 24 – 32, după ce a avut loc o tamponare în care au fost implicate 4 autovehicule.

Evenimentul rutier s-a petrecut în zona localității Bolintin Deal, județul Giurgiu.

În zonă s-a format o coloană de mașini de aproximativ 8 kilometri.

Autovehiculele implicate în coliziune au fost extrase pe banda de urgență, însă se circulă cu restricție de 40 de km/h pe benzile 1 și 2.

 

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Zeci de amenzi aplicate în urma controalelor ANPC la Dragonul Roșu

Publicat

anpc dragonul rosu3

Inspectorii pentru protecția consumatorului au dat, în ultima săptămână, 45 amenzi, în valoare de 274.000 lei, în urma unor controale la firmele din complexul en-gros Dragonul Roșu.

„În perioada 17-22.11.2021, s-a desfășurat o amplă acțiune de control conjugată a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov, CRPC Sud Muntenia Ploiești, CRPC Centru Brașov, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în complexul en-gros Dragonul Roșu”, anunță ANPC.

anpc dragonul rosu1

Potrivit sursei citate, din cei 53 de operatori economici controlați, care activau în diverse domenii comerciale (confecții textile, jucării, cosmetice, produse electrice), până în acest moment s-au finalizat verificările la 28 dintre aceștia.

Comisarii ANPC au aplicat, până în acest moment, 45 amenzi, în valoare de 274.000 lei și 7 avertismente.

anpc dragonul rosu

„Ca urmare a acestei acțiuni, au fost menținute măsurile speciale, respectiv interzicerea introducerii pe piață a produselor neconforme, suspiciune de a fi contrafăcute, prin sigilarea standurilor, în cazul a 24 operatori economici, 13 dintre aceștia aflându-se deja în cercetări, pe aceeași temă, de către polițiștii de la SICE”, au mai spus cei de la ANPC.

anpc dragonul rosu5

Inspectorii ANPC au constatat mai multe abateri printre care deficiențe de informare a consumatorilor, lipsa afișării certificatului de înregistrare al companiei, lipsa instrucțiunilor de utilizare și întreținere, precum și a informatiilor de siguranță în limba română, de pe etichete, lipsa declarației de conformitate a produselor, lipsa oferirii certificatelor de garanție pentru produse, lipsa afișării prețurilor, lipsa documentelor de proveniență a mărfii comercializate, comercializarea unor jucării notificate pe Sistemul de alertă al UE – RAPEX și comercializarea unor produse potențial periculoase sau contrafăcute.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Citește mai departe