Connect with us

ACTUALITATE

Firme din şase ţări, înscrise la licitaţia de reabilitare a Drumului Județean Arad-Pâncota. Investiţie de 62 milioane lei

Publicat

gropi

Şapte firme din şase ţări au depus oferte în cadrul licitaţiei organizate de Consiliul Judeţean (CJ) Arad pentru reabilitarea drumului Arad-Pâncota, cel mai circulat drum judeţean, însă şi cel mai degradat, cu restricţii de viteză din cauza pericolelor reprezentate de starea părţii carosabile, investiţia fiind estimată la 62 milioane de lei fără TVA.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat, miercuri, că la licitaţie au depus oferte şapte companii, din România, Columbia, Turcia, Austria, Bulgaria şi Italia.

„Am organizat o licitaţie internaţională, pentru că ne dorim să atragem un constructor competent. Regret că Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice, de la Bucureşti, nu a fost de acord să acordăm un punctaj mai mare garanţiei şi, implicit, calităţii lucrării. La Bucureşti încă se doreşte ca preţul cel mai mic, lucrarea cea mai ieftină, să câştige. Dar prin faptul că am organizat o licitaţie internaţională, demonstrăm că intenţiile noastre sunt serioase şi ne dorim ca drumul Arad-Horia-Şiria-Galşa-Pâncota să fie unul de bună calitate”, declarat Iustin Cionca.

Drumul are o lungime de 29,9 kilometri, iar investiţia este estimată la 62 de milioane de lei fără TVA.

Ofertele depuse vor fi evaluate până la mijlocul lunii iulie, de către comisia de evaluare a CJ Arad, împreună cu observatorii desemnaţi de Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice.

Drumul Arad – Pâncota este cel mai circulat drum judeţean din Arad, dar şi cel mai degradat, având restricţii de viteză pe unele segmente din cauza pericolului reprezentat de gropi şi denivelările din asfalt.

Iustin Cionca a mai declarat că la nivelul CJ Arad există proiecte pentru modernizarea a 300 de kilometri de drumuri judeţene, iar anul acesta au fost începute investiţii de aproximativ 150 de milioane de euro în infrastructura rutieră, majoritatea fondurilor provenind din proiecte europene. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Adele a susținut primul său concert cu public din ultimii cinci ani

Publicat

adele concert sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Adele

Adele și-a încântat fanii în Hyde Park, în Londra, cu primul său concert public din ultimii cinci ani, potrivit BBC. La un moment dat ea a oprit concertul pentru că a observat în mulțime un fan care avea nevoie de ajutor.

Adele le-a spus fanilor că este „extrem de fericită” să se întoarcă pe scenă.

Concertul din Hyde Park a fost primul ei concert cu public din ultimii cinci ani.

Artista a oprit la un moment dat concertul, în timpul piesei „Hello”, după ce a observat că cineva din public avea nevoie de asistență. Adele a chemat paza pentru a-l scoate din mulțime .

Fanii au salutat-o pe cântăreață pentru că a fost atât de grijulie, subliniind că nu numai că a chemat un steward pentru a salva fanul, dar s-a apropiat pentru a putea vedea ea însăși ce se întâmplă, potrivit metro.co.uk.

Adele și-a reluat rapid concertul și a continuat să cânte timp de două ore pentru 65.000 de fani din orașul ei natal, care au fost încântați de spectacolul oferit.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Adele

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numeroase victime în urma atacului din Copenhaga. Autorul este în detenţie

Publicat

atac copenhaga

Numeroase persoane au fost ucise sau rănite în urma atacului armat din Copenhaga, iar autorităţile au arestat un suspect şi continuă operaţiunile în mai multe zone pentru capturarea eventualilor complici.

„Atacul s-a soldat cu moartea unor persoane şi rănirea altora”, a declarat şeful Poliţiei din Copenhaga, Søren Thomassen, într-o conferinţă de presă. El nu a oferit un bilanţ exact al victimelor.

„Individul arestat este un danez în vârstă de 22 de ani”, a precizat oficialul danez, citat de postul TV2.

Şeful Poliţiei a precizat că deocamdată nu se cunoaşte motivul atacului. Poliţia este în stare de alertă şi verifică mai multe locaţii din Copenhaga pentru arestarea eventualilor complici. „În acest moment, nu cunoaştem motivul atacului. Prezenţa agenţilor este masivă în tot oraşul Copenhaga”, a subliniat şeful Poliţiei, precizând că nu este exclusă ipoteza unui act terorist.

YouTube video

„Poliţia se consultă cu serviciile de informaţii. Până nu vom şti sigur că nu au existat complici, vom continua operaţiunile de căutare şi chiar le vom intensifica”, a dat asigurări şeful Poliţiei.

Spitalul Universitar din Copenhaga a confirmat primirea a trei persoane care prezintă plăgi produse prin împuşcare. Una dintre persoanele rănite este în stare critică.

Primăria din Copenhaga a activat o celulă de criză pentru a aplica urgent măsuri de securitate în oraş.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: captură video Youtube / corona 2020

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Câini și pisici, sterilizați GRATUIT la USAMV Cluj-Napoca. Vezi când e campania

Publicat

usa.jpg

Cadrele didactice și studenții Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca organizează în data de 6 iulie 2022, cu sprijinul Maravet, o campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor cu/fără stăpân.

”Pentru informații suplimentare și înscrieri, sunați la 0731465616 începând din 4 iulie în intervalul 9-16.

Vă rugăm să nu hrăniți pacienții cu cel puțin 12 ore înainte de intervenția chirurgicală”, anunță USAMV.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Situația investițiilor și a lucrărilor realizate de Serviciul de Gospodărire a Apelor Alba, pe raza județului

Publicat

d631f483 77af 4b82 bd06 b9f8037bf470 e1656663980909 1000x600.jpg

În cursul acestei săptămâni, prefectul județului Alba, Nicolae Albu a efectuat o vizită de lucrul la sediul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, unde, împreună cu Sorin Vlad și cu inginerul șef Ioana Săliștean, au analizat situația lucrărilor executate pe teritoriul județului.

Lucrări cuprinse în planul tehnic al SGA Alba:

Valoarea totală a acestor lucrări pentru anul 2022 este de 9,575 mii lei, cuprinzând lucrări de întreținere a construcțiilor hidrotehnice și a cursurilor de apă (cosiri – 307 ha, terasamente – 197,00 mii mc, lucrări…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe