Connect with us

EVENIMENT

FOTO VIDEO UPDATE: Fiul scriitorului Andrei Pleşu, vizat într-un dosar de trafic de droguri. Percheziţii în Bucureşti şi Iaşi

Publicat

YouTube video

Poliţiştii antidrog au efectuat, vineri, o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc cu opt percheziţii domiciliare în judeţul Iaşi şi în Bucureşti, în dosar fiind vizat şi Mihai Pleşu, fiul scriitorului Andrei Pleşu, informează surse judiciare.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate 500 de grame de rezină cannabis, alte ustensile folosite la cultivare, cântare electronice, grindere pentru mărunţit canabisul, pastile ecstasy, ciuperci halucinogene.

Potrivit surselor citate, până în prezent, au fost identificaţi opt suspecţi, printre ei şi Mihai Pleşu.

Câţiva dintre ei au fost identificaţi în mai multe locuinţe din municipiul Iaşi şi în comuna Probota, unde ar fi înfiinţat o cultură de cannabis. Ei au fost duşi la sediul DIICOT pentru audieri.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că Mihai Pleşu va fi adus la Iaşi pentru audieri.

droguri

UPDATE: Potrivit DIICOT, percheziţiile au fost derulate într-un dosar de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Anchetatorii aveau informaţii că o femeie vindea cannabis, dar şi ecstasy în cluburi din Iaşi. De asemenea, au descoperit şi un cetăţean britanic din Bucureşti, care livra cannabis.

cannabis

“La data de 17.09.2018, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane care domiciliază pe raza judeţului Iaşi comercializează  droguri de risc  – cannabis (skunk) şi droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori de pe pe raza municipiului Iaşi.

De asemenea, s-a reţinut faptul că o suspectă în cauză, comercializează cannabis cu suma 60-70 lei/gram, iar în perioada când în municipiul Iaşi se organizează, în incinta unor diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, suspecta se aprovizionează şi cu cantităţi de comprimate ecstasy (MDMA) în vederea comercializării.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, unul dintre suspecţii care domiciliază pe raza judeţului Iaşi s-a deplasat periodic în municipiul Bucureşti, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect în cauză, cu diferite cantităţi de droguri pe care mai apoi le-a transportat în municipiul Iaşi, în vederea comercializării.

cultura cannabis

S-a reţinut faptul că suspectul care locuieşte pe raza municipiului Bucureşti a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din judeţul Iaşi, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înfiinţarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activităţi şi de către concubina sa care cunoaştea toate detaliile legate de activităţile infracţionale derulate, sprijinindu-l şi implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legătura infracţională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că sursa de aprovizionare cu droguri a suspectului din municipiul Bucureşti este o persoană de naţionalitate străină, respectiv cetăţenie britanică, ajutată în activitatea infracţională de către concubina sa, cetăţean român.

droguri

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate locații prevăzute cu dispozitive de cultivare și întreținere a plantațiilor (lămpi speciale, cort, ventilatoare, ghivece etc), precum și diferite cantităţi de cocaină, cannabis, ecstasy, rezină cannabis (hașiș), ciuperci halucinogene, cântare electronice de precizie, grindere pentru mărunțit substanța vegetală”, se arată în comunicatul DIICOT.

surse: Agerpres, diicot.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

foto transapuseana: a fost recepționat lotul i al celui mai

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

438081789 1072291041018304 1759389965002682957 n e1714144230971.jpg

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii, deplasare în urma căreia „U” Cluj trebuie să obțină victoria pentru a deveni lider în play-out.

FC Universitatea Cluj vine după o victorie obținută pe teren propriu împotriva echipei Poli Iași, victorie care a îndepărtat-o la opt puncte de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe