Connect with us

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Flăcări înalte, cu degajări de fum foarte mari, în Oradea

Publicat

bhh

Un incendiu violent a izbucnit, vineri dimineaţă, la un depozit al unei firme de pe Calea Borşului din Oradea, la faţa locului fiind mobilizate forţe de intervenţie din cadrul detaşamentelor de intervenţie 1 şi 2 din municipiu.

bhhUPDATE: Precizările ISU Bihor:

„Peste 100 de pompieri militari bihoreni au acționat pentru stingerea unui incendiu de mari proporții, izbucnit vineri, 13 mai a.c., pe strada Borșului din Oradea, la o hala care adăpostește un depozit de materiale și echipamente sanitare și de climatizare și depozitul unei firme de curierat.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor în jurul orei 10:10, moment în care, la fața locului au fost mobilizați operativ pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, cu șapte autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comanda, o autospeciala de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Incendiu violent la un depozit din Oradea: pe ce suprafață s-a manifestat incendiul

După executarea recunoaşterii, echipajele au constatat că incendiul se manifesta violent la hala construită pe o suprafață de circa 4000 de metri pătrați, flăcările alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate atât în interiorul, cât și in exteriorul acesteia, ameninţând să se propage și la zona administrativă.

Acțiunea de stingere a fost îngreunată de existența numeroaselor materiale combustibile ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum.

Incendiu violent la un depozit din Oradea: Ce forțe au intervenit la fața locului

Dată fiind amploarea incendiului și condițiile dificile de desfășurare a operațiunii, inspectorul șef, general de brigadă Caba Sorin Mihai, care a coordonat și condus operațiunea în teren, a ordonat activarea grupei operative și suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție, astfel că, pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru împiedicarea propagării flăcărilor la clădirea administrativă, un număr de peste 100 de pompieri militari din cadrul a 4 subunități au acționat cu 10 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 3 autospeciale de lucru la înălțime și 1 autospecială de descarcerare grea, la locul intervenției fiind mobilizate și alte șase autospeciale de suport logistic (care au transportat personal de intervenție, combustibil, spumogen, butelii cu aer comprimat etc.).

Concomitent cu acțiunea de localizare și lichidare a focarelor, au fost constituite echipe de căutare-salvare care au verificat toate spațiile din interiorul clădirii administrative pentru salvarea eventualelor victime.

Incendiu violent la un depozit din Oradea: Ce au pățit victimele

Pe timpul intervenției, au primit îngrijiri medicale trei persoane, dintre care două cu atac de panică și o a treia persoană care prezenta arsuri de gradul I la nivelul mâinii.

Incendiul a fost localizat în aproximativ 40 de minute și stins în jurul orei 12.30, echipajele de pompieri militari acționând în continuare și la această oră pentru căutarea și lichidarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative.

Pompierii militari au reușit să salveze clădirea administrativă lipită de hala în flăcări.

Incendiu violent la un depozit din Oradea: De ce nu a fost emis mesaj RO-Alert

Deși mesajul RO-Alert pentru avertizarea populației a fost pregătit imediat după primirea apelului care sesiza producerea evenimentului, nu s-a impus transmiterea acestuia întrucât norul de fum nu se îndrepta spre zonele de locuințe din municipiu și zona metropolitană.

Cuantumul estimativ al pagubelor și cauza probabilă a evenimentului urmează a fi stabilite ulterior.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai Gărzii de mediu și al furnizorilor de utilități. Echipele specializate ale furnizorilor de gaz și energie electrică au întrerupt alimentarea cu gaz și curent a obiectivului.”

„Sunt peste 20 de pompieri militari, cu patru autospeciale de stingere, una de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă SMURD”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.

Din primele informaţii, focul ar fi izbucnit la un depozit al unei firme producătoare de ţevi.

bh

Potrivit reprezentanţilor ISU Bihor, incendiul se manifestă cu flăcări înalte, iar degajările de fum sunt foarte mari, putând fi văzute din mai multe zone ale municipiului Oradea. AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

mircea hava: votul din 9 iunie, mai important ca oricând.

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E un lucru firesc și îmbucurător, e dovada că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Raport OMM: în 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă

Publicat

prognoza meteo pe regiuni, până în 3 septembrie: când se

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura resimţită a fost „extremă” pentru organismul uman, din cauza temperaturilor de peste 35 sau chiar 40 de grade Celsius, ale căror efecte asupra oamenilor au fost accentuate de umiditate, absenţa vântului sau de betonul încins, în zonele urbane, relatează luni AFP, Reuters şi dpa, citând un raport al observatorului european Copernicus şi al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Delgaz Grid investește circa 51 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de gaze naturale din județul Cluj

Publicat

investitii gn 2.jpeg

Un număr de 12 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror valoare totală este de circa 51 milioane de lei (peste 10,2 milioane de euro), au fost planificate pentru acest an în județul Cluj. Lucrările vizează modernizarea rețelei de gaz pe o lungime de circa 49 de kilometri în 7 localități din județ. În urma investițiilor, va fi îmbunătățită alimentarea cu gaze naturale a clujenilor, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Publicat

când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Poșta Română a anunțat programul de sărbători și cel al distribuirii pensiilor în perioada de Paște.

Compania Naţională ”Poşta Română” a comunicat că programul de lucru al subunităţilor poştale, în perioada 1-6 mai 2024.

Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

  • 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise
  • 2 mai 2024,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe