EVENIMENT
FOTO, VIDEO: Flăcări înalte, cu degajări de fum foarte mari, în Oradea

Un incendiu violent a izbucnit, vineri dimineaţă, la un depozit al unei firme de pe Calea Borşului din Oradea, la faţa locului fiind mobilizate forţe de intervenţie din cadrul detaşamentelor de intervenţie 1 şi 2 din municipiu.
UPDATE: Precizările ISU Bihor:
„Peste 100 de pompieri militari bihoreni au acționat pentru stingerea unui incendiu de mari proporții, izbucnit vineri, 13 mai a.c., pe strada Borșului din Oradea, la o hala care adăpostește un depozit de materiale și echipamente sanitare și de climatizare și depozitul unei firme de curierat.
Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor în jurul orei 10:10, moment în care, la fața locului au fost mobilizați operativ pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, cu șapte autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comanda, o autospeciala de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.
Incendiu violent la un depozit din Oradea: pe ce suprafață s-a manifestat incendiul
După executarea recunoaşterii, echipajele au constatat că incendiul se manifesta violent la hala construită pe o suprafață de circa 4000 de metri pătrați, flăcările alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate atât în interiorul, cât și in exteriorul acesteia, ameninţând să se propage și la zona administrativă.
Acțiunea de stingere a fost îngreunată de existența numeroaselor materiale combustibile ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum.
Incendiu violent la un depozit din Oradea: Ce forțe au intervenit la fața locului
Dată fiind amploarea incendiului și condițiile dificile de desfășurare a operațiunii, inspectorul șef, general de brigadă Caba Sorin Mihai, care a coordonat și condus operațiunea în teren, a ordonat activarea grupei operative și suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție, astfel că, pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru împiedicarea propagării flăcărilor la clădirea administrativă, un număr de peste 100 de pompieri militari din cadrul a 4 subunități au acționat cu 10 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 3 autospeciale de lucru la înălțime și 1 autospecială de descarcerare grea, la locul intervenției fiind mobilizate și alte șase autospeciale de suport logistic (care au transportat personal de intervenție, combustibil, spumogen, butelii cu aer comprimat etc.).
Concomitent cu acțiunea de localizare și lichidare a focarelor, au fost constituite echipe de căutare-salvare care au verificat toate spațiile din interiorul clădirii administrative pentru salvarea eventualelor victime.
Incendiu violent la un depozit din Oradea: Ce au pățit victimele
Pe timpul intervenției, au primit îngrijiri medicale trei persoane, dintre care două cu atac de panică și o a treia persoană care prezenta arsuri de gradul I la nivelul mâinii.
Incendiul a fost localizat în aproximativ 40 de minute și stins în jurul orei 12.30, echipajele de pompieri militari acționând în continuare și la această oră pentru căutarea și lichidarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative.
Pompierii militari au reușit să salveze clădirea administrativă lipită de hala în flăcări.
Incendiu violent la un depozit din Oradea: De ce nu a fost emis mesaj RO-Alert
Deși mesajul RO-Alert pentru avertizarea populației a fost pregătit imediat după primirea apelului care sesiza producerea evenimentului, nu s-a impus transmiterea acestuia întrucât norul de fum nu se îndrepta spre zonele de locuințe din municipiu și zona metropolitană.
Cuantumul estimativ al pagubelor și cauza probabilă a evenimentului urmează a fi stabilite ulterior.
La fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai Gărzii de mediu și al furnizorilor de utilități. Echipele specializate ale furnizorilor de gaz și energie electrică au întrerupt alimentarea cu gaz și curent a obiectivului.”
„Sunt peste 20 de pompieri militari, cu patru autospeciale de stingere, una de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă SMURD”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.
Din primele informaţii, focul ar fi izbucnit la un depozit al unei firme producătoare de ţevi.
Potrivit reprezentanţilor ISU Bihor, incendiul se manifestă cu flăcări înalte, iar degajările de fum sunt foarte mari, putând fi văzute din mai multe zone ale municipiului Oradea. AGERPRES
EVENIMENT
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.
La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu
Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Emil Boc, mesaj la Bruxelles: Europa nu trebuie să aleagă între apărare și coeziune. Trebuie să le facem pe amândouă

Primarul Emil Boc, vicepreședinte al Comitetului European al Regiunilor, i-a transmis, joi, la Bruxelles, un mesaj comisarului european Raffaele Fitto, care este vice-președinte executiv pentru Coeziune și Reforme, în contextul discuțiilor privind alocarea a sute de miliarde de euro pentru înarmarea europeană.
”Aceste priorități sunt reale și trebuie finanțate!
Dar, politica de coeziune nu poate fi întotdeauna un depozit de bani pentru noi și noi priorități!
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Nume sonore, pentru prima dată în România la Jazz in the Park. Bilete de o zi, disponibile online

Jazz in the Park 2025 anunță al doilea val de artiști și lansează biletele de o zi. Festivalul va avea loc în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, între 6 și 8 iunie.
Nneka, Marcos Valle, Omar Sosa & JazzyBIT & DJ K-lu, Delvon Lamarr Organ Trio, Sandra Sangiao, Jacob Karlzon Trio, Jazz Family Trio „ShekBand” și David Luca Quartet se alătură lineup-ului celei de-a 13-a ediții Jazz in the Park Festival, care va avea loc în 6-8 iunie 2025, în Parcul Etnografic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro