Connect with us

EVENIMENT

Florin Cîțu și-a depus mandatul din funcția de președinte al Senatului. Surse

Publicat

florin citu

Florin Cîțu și-a depus mandatul din funcția de președinte al Senatului, au precizat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PNL.

Florin Cîțu și-a depus, miercuri, mandatul din funcția de președinte al Senatului.

Decizia sa vine după ce liderii PNL au decis înlocuirea sa de la șefia Senatului.

Lui Cîțu i se reproșa încălcarea articolului 25 din Statutul PNL, respectiv faptul că a făcut declarații critice la adresa conducerii partidului.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Incident dramatic în Craiova: O femeie a murit după ce a căzut de la etajul 2 al unui bloc din Craiova

Publicat

crima politia nu treceti 800x600.jpg

Incident dramatic produs marți, 9 august, în Craiova. O femeie a murit după ce a căzut de la etajul 2 al unui bloc din Craiova. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Potrivit IPJ Dolj, marși, 9 august, la ora 11,30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că, în interiorul unui bloc de pe strada Bobâlna, din municipiul Craiova, se află o persoană posibil căzută de la etaj.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii, fiind identificată o femeie de 65 de ani, din municipiul Craiova, în stare de inconștiență.

Totodată, la fața locului s-a deplasat și un echipaj medical de urgenţă, care a efectuat manevre de resuscitare, fără rezultat însă, fiind declarat decesul femeii.

Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit faptul că, femeia ar fi căzut de la etajul 2 al blocului unde locuia.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: Localități din două județe, sub cod galben de furtună

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, 9 august, o avertizare meteo cod galben de furtună pentru zone din județele Prahova și Dâmbovița.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor acumula peste 25 l/mp, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Potrivit meteorologilor, avertizarea este în vigoare marți, 9 aufust, până la ora 15.15.

Avertizare meteo: Localități din două județe, sub cod galben de furtună. Zone vizate

Județul Prahova: Băicoi, Filipeștii de Pădure, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Târgșoru Vechi, Florești, Măgureni, Scorțeni, Mănești;
Județul Dâmboviţa:
I. L. Caragiale, Bucșani, Dărmănești, Vlădeni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoza meteo specială pentru Capitală: La ce vreme să se aștepte bucureștenii

Publicat

bucuresti sursa foto pixabay surdu mihail

În Capitală, vremea va fi caniculară până miercuri după-amiază, de când instabilitatea atmosferică se va accentua, arată ANM în prognoza specială pentru București.

În cursul zilei de marți, în Capitală, disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezelă (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă, către orele serii.

Din după-amiaza zilei de miercuri, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi posibile averse însoțite de descărcări electrice, iar temperatura maximă va fi de aproximativ 29 de grade.

Minimele termice vor fi de 17-20 de grade.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 700 de localităţi din țară sunt alimentate restricţionat din sursa de apă. Precizările Administrației Naționale „Apele Române”

Publicat

Apa, robinet

Peste un sfert (26%) dintre secţiunile de monitorizare a debitelor din cele 11 bazine hidrografice se află sub minimumul necesar lunii august, iar acestea nu pot asigura simultan necesarul de apă pentru toate folosinţele aflate pe sectoarele de râuri respective, informează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), într-un comunicat de presă transmis, marţi, AGERPRES.

„Având în vedere situaţia hidrologică actuală cu regim deficitar, Administraţia Naţională „Apele Române” a mărit numărul secţiunilor de monitorizare de la nivelul celor 11 bazine hidrografice de la 80 la 120 (de secţiuni de monitorizare). Dintre acestea, în 33 de secţiuni (adică 26% din totalul celor monitorizate), debitele se află sub cel minim necesar lunii august, iar acestea nu pot asigura simultan necesarul de apă pentru toate folosinţele aflate pe sectoarele de râuri respective.

De aceea, pentru aceste secţiuni, este necesară aplicarea Planului de restricţii şi utilizare a apei în perioade deficitare. Treptele de avertizare sunt stabilite de către fiecare folosinţă/operator de apă în parte în funcţie de necesităţi. În funcţie de aceste praguri şi de bilanţul debitelor pe sector, se impun treptele de avertizare în conformitate cu Regulamentele în vigoare”, notează sursa citată.

În acest context, ANAR face în continuare apel la identificarea şi adoptarea unor practici corecte în direcţia folosirii raţionale a resurselor de apă şi pe cât posibil a economisirii acestora.

Aproape 700 de localităţi din țară sunt alimentate restricţionat din sursa de apă: Ce arată raportul

Conform Raportului de monitorizare realizat de către specialiştii de la „Apele Române”, precum şi de la nivelul Administraţiilor Bazinale de Apă, în prezent, la nivel naţional, sunt 696 de localităţi alimentate restricţionat din sursa de apă de suprafaţă şi din subteran.

Din acest total, 291 de localităţi sunt din 24 judeţe (Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Maramureş, Sibiu, Hunedoara, Alba, Olt, Teleorman, Braşov, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Buzău, Ialomiţa, Dolj, Gorj şi Bihor), iar 405 din foraje/fântâni (din 13 judeţe: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vrancea, Olt, Gorj, Dolj, Hunedoara şi Maramureş).

Cele mai afectate de secetă rămân judeţele din zona Moldovei, în special localităţile mici şi satele unde alimentarea este asigurată fie din sursa de apă de suprafaţă, fie din subteran.

Pentru toate celelalte, inclusiv localităţile mari, care se alimentează centralizat din sursa de apă de suprafaţă, rezerva de apă este suficientă, chiar dacă se menţine într-un proces de scădere.

Rezerva (strategică) în principalele 40 de lacuri este 3,13 miliarde de metri cubi de apă, faţă de 3,45 miliarde, cât se înregistra la începutul lunii iulie 2022.

Aproape 700 de localităţi din țară sunt alimentate restricţionat din sursa de apă: Debitul Dunării la intrarea în ţară a fost în scădere având valoarea de 1.950 mc/s

„În prima jumătate a lunii august, Administraţia Naţională „Apele Române”, alături de reprezentanţii Hidroelectrica, reuşesc să menţină un coeficient de umplere de peste 70%, în principalele 40 de lacuri de acumulare (cu folosinţă complexă), adică de 71,95%.

Debitul Dunării la intrarea în ţară a fost în scădere având valoarea de 1.950 mc/s fiind la jumătate faţă de media multianuală a lunii august (4.300 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere până la Gruia şi pe sectorul Isaccea -Tulcea şi în creştere pe sectorul Calafat-Galaţi”, se menţionează în comunicat.

Prognoza emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) arată că debitul Dunării, la intrarea în ţară, va fi staţionar şi apoi va fi într-o uşoară scădere, ajungând în data de 15 august în jurul valorii de 1.900 mc/s. La staţia hidrometrică de la Cernavodă a fost atinsă prima treaptă de avertizare (de restricţii) şi mai sunt 0,75 metri (75 cm) până la atingerea treptei II, valoare în jurul căreia va rămâne până în 15 august.

Pe râuri, debitele au fost în general staţionare, cu excepţia cursurilor de apă din bazinele Crişul Negru, Mureş, Siret (exceptând râurile din bazinul Bârladului unde au fost staţionare), cursul Someşului (aval staţia hidrometrică Dej), şi cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.

Aproape 700 de localităţi din țară sunt alimentate restricţionat din sursa de apă: La ce valori se situează debitele medii zilnice

Totodată, pe cursul Nerei şi pe cursul mijlociu şi inferior al Timişului, debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării.

De asemenea, debitele medii zilnice se situează, în general, la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30% şi 80% din normalele lunare, mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele: Tur, Lăpuş, Crasna, Barcău, Crişuri, Arieş, Târnava Mare, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Amaradia, Suceava, Moldova, Bârlad, cursul Tazlăului, cursul superior al Siretului, unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Oltului şi din bazinul superior al Argeşului.

ANAR menţionează că, în intervalul anterior, au fost emise trei Atenţionări hidrologice pentru fenomene imediate. Agerpres

Citește mai departe