Connect with us

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Centrul de Îngrijiri Paliative Suceviţa. 42 de beneficiari şi angajaţi depistați cu infecție

Publicat

Un număr de 42 de beneficiari şi angajaţi de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Luca” din Suceviţa sunt infectați cu coronavirus, iar DSP desfăşoară acolo o anchetă epidemiologică, a anunţat, marţi, Prefectura Suceava.

Sursa citată a precizat că, marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava s-a întrunit în şedinţă pentru a dispune instituirea măsurilor de siguranţă necesare, în contextul infectării cu noul coronavirus a 35 de beneficiari şi şapte cadre medicale şi auxiliare.

Potrivit Prefecturii Suceava, având în vedere evaluarea de risc expusă de DSP şi punctele de vedere exprimate de directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Valeriu Gavrilovici, prin Hotărârea CJSU din 16 iunie s-a hotărât efectuarea unui pretriaj la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Luca” pentru pacienţi, personalul medical şi auxiliar, precum şi etapizarea transferului, astfel încât în cel mai scurt timp aceştia să fie transferaţi la SJU Suceava şi Spitalul Municipal Rădăuţi.

În ceea ce priveşte cei cinci pacienţi negativi, aceştia au fost izolaţi în două camere ale centrului, după dezinfectarea şi aerosolizarea acestora.

Camerele respective au circuit separat, cu personal medical dedicat şi sunt izolate de restul spitalul.

Directorul DSP Suceava, Dinu Sadean, a solicitat o analiză amănunţită a necesităţii de carantinare, urmând ca, după consultarea cu doctorul Lucian Indrei, coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID-19 în Regiunea NE şi în funcţie de rezultatele testelor efectuate marţi, DSP să ia o decizie finală. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Universitatea Olimpia Cluj are un nou ANTRENOR. Este multiplu CAMPION Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea

Publicat

olimpia cluj.jpg

Universitatea Olimpia Cluj are un nou antrenor. Călin Sălăgean este multiplu Campion Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea.

„Universitatea Olimpia Cluj anunță numirea domnului Sălăgean Călin în funcția de antrenor principal al primei echipe de fotbal feminin.

calin salageancalin salagean

Universitatea Olimpia Cluj are un nou ANTRENOR. Este multiplu CAMPION Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea

Domnul Sălăgean, antrenor cu licență UEFA A, are o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Definitivat 2024: peste 130 de candidați din Alba, așteptați la proba scrisă. Examenul este organizat la 28 de discipline în județ

Publicat

definitivat 2024: peste 130 de candidați din alba, așteptați la

Definitivat 2024: Peste 130 de candidați din Alba sunt așteptați să susțină miercuri, 24 iulie, proba scrisă în cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ.

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR) către guvernul PSD-PNL: Nu mai UMILIȚI fermierii

Publicat

lulea marius.jpg

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor.

Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind că Guvernul dovedește că ține tot cu băncile, nu cu fermierii.

Marius Lulea (AUR) către guvernul PSD-PNL: Nu mai UMILIȚI…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Repartizare computerizată 2024. Rezultatele la admiterea la liceu, publicate miercuri, 24 iulie, de minister. Detalii pentru elevi

Publicat

repartizare computerizată 2024. rezultatele la admiterea la liceu, publicate miercuri,

Repartizare computerizată 2024. Rezultatele la admiterea la liceu vor fi publicate miercuri, 24 iulie, de Ministerul Educației. Elevii vor afla la ce liceu au intrat.

Tot marți, 30 iulie,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe