Connect with us

EVENIMENT

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Brașov. Patru secții ale institușiei, afectate

Publicat

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov se confruntă, în prezent, atât cu problema apariţiei mai multor focare de COVID-19 în patru secţii, cât şi cu un deficit de personal, cu toate că au fost făcute angajări recente, unitatea funcţionând cu medici, asistente, infirmiere şi brancardieri sub prevederile organigramei de personal.

În cadrul unei întâlniri pe care prefectul judeţului, Cătălin Văsii, şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Andrea Neculau, au avut-o cu conducerea SCJU Braşov.

Principalele probleme expuse de reprezentanta DSP au fost legate de deficitul de personal ATI şi de refuzul altor spitale de a primi, prin transfer, pacienţi cu patologie COVID-19 asociată.

Astfel, potrivit Andreei Neculau, în timp ce există spitale, atât din judeţul Braşov, cât şi din cele învecinate (spitalul din Făgaraş, sau cele din judeţele Covasna şi Harghita), care direcţionează pacienţi la SCJU Braşov, chiar cu afecţiuni care pot fi tratate local şi astfel încarcă mult unitatea braşoveană, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Instituţia Prefectului Braşov.

„În Spitalul Judeţean sunt câteva focare, în secţiile de chirurgie, hematologie, interne şi de neurologie. Aceste focare sunt gestionate corespunzător în prezent, însă i-am rugat să elaboreze un plan de măsuri astfel încât, pe viitor, să gestionăm problema preventiv”, a declarat directorul DSP Braşov, care a precizat că în cadrul întâlnirii a insistat pe „identificarea de resursă umană complementară” pentru SCJU Braşov.

Întâlnirea cu conducerea SCJU Braşov, cel mai mare furnizor de servicii medicale din judeţ, a fost prima din seria celor care au ca scop reevaluarea pregătirii spitalelor braşovene pentru situaţia epidemiologică legată de COVID-19 şi a circuitelor pacienţilor în sistem.

Potrivit managerului SCJU Braşov, Călin Cobelschi, spitalul a intrat în perioada pandemiei cu un deficit de personal de aproximativ 30%, iar rata de succes în privinţa angajărilor nu acoperă necesarul.

În prezent, pe secţia ATI există 16 medici din necesarul de 35, 68 de asistente din necesarul de 101, 17 infirmiere din necesarul de 51 şi 4 brancardieri din necesarul de 9.

În ceea ce priveşte unitatea modulară a spitalului pentru pacienţii cu COVID-19, purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, a transmis, într-o informare, că aceasta „are dotări complete de echipamente şi materiale sanitare” şi are, în prezent, internate, 16 persoane în terapie intermediară.

Conform lui Leonte, unitatea modulară, a fost dată în folosinţă în urmă cu 9 zile, şi, în prezent, în cadrul acesteia, sunt disponibile 14 paturi pentru pacienţi în stare gravă şi alte 14 pentru cei care necesită terapie intermediară. AGERPRES

Sursa foto: Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Invitat – surpriză la întronizarea noului episcop al Sălajului, fostul episcop vicar de la Cluj, PS Benedict Bistrițeanul

Publicat

piersic6 scaled.jpg

Preasfințitului Părinte Benedict, episcop ales al Episcopiei Sălajului, a fost întronizat, duminică, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău.

Oaspeți de seamă și mulți credincioși au participat la Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Slujba a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comercianții pot cere cartea de identitate, persoanelor care vor să cumpere țigări. Obligații prin ordin ANPC

Publicat

una din zece țigări fumate de români provine din contrabandă.

Un ordin ANPC prevede obligații pentru vânzătorii de produse din tutun. Vor trebui să afișeze un mesaj prin care se comunică faptul că pot solicita cartea de identitate persoanelor care intenționează să cumpere țigări sau produse cu substanțe asociate. Astfel se respectă condiția din lege potrivit căreia vânzarea de țigări este interzisă minorilor, sub 18 ani.

Este vorba despre Ordinul privind informarea consumatorilor la comercializarea, produselor care conțin tutun sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Hrănind speranța, hrănim zâmbete la Cluj. Împreună pentru ”Căsuța Bucuriei” în cadrul Colectei Naționale de Alimente

Publicat

ban 2.jpg

Ajunsă la a IX-a ediție, campania ,,Împreună hrănim speranța” a Colectei Naționale de Alimente a adus, din nou, un strop de bucurie și speranță, pentru a umple masa de sărbători a celor aflați în nevoie din Cluj-Napoca. Din cele peste 1.000 de magazine din întreaga țară, aducem în lumină magazinul Lidl din cartierul Zorilor, care de vineri servește aceluiași scop – acela de a menține atmosfera veselă în Casa de Copii ”Căsuța Bucuriei”, un loc în care…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Numărul adăposturilor de protecție civilă în România, insuficient. Precizările secretarului de stat Raed Arafat

Publicat

curtea de conturi cere public o strategie a adăpostirii populației

Numărul adăposturilor de protecție civilă în România este insuficient. Iar multe dintre acestea nu sunt funcționale. Situația a fost confirmată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Acesta a declarat că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici.

”A fi pregătit nu înseamnă că noi știm că va fi ceva. Dar există riscuri.

Există riscul inundațiilor, există riscul fenomenelor meteo extreme, există…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe