EVENIMENT
Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Brașov. Patru secții ale institușiei, afectate
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov se confruntă, în prezent, atât cu problema apariţiei mai multor focare de COVID-19 în patru secţii, cât şi cu un deficit de personal, cu toate că au fost făcute angajări recente, unitatea funcţionând cu medici, asistente, infirmiere şi brancardieri sub prevederile organigramei de personal.
În cadrul unei întâlniri pe care prefectul judeţului, Cătălin Văsii, şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Andrea Neculau, au avut-o cu conducerea SCJU Braşov.
Principalele probleme expuse de reprezentanta DSP au fost legate de deficitul de personal ATI şi de refuzul altor spitale de a primi, prin transfer, pacienţi cu patologie COVID-19 asociată.
Astfel, potrivit Andreei Neculau, în timp ce există spitale, atât din judeţul Braşov, cât şi din cele învecinate (spitalul din Făgaraş, sau cele din judeţele Covasna şi Harghita), care direcţionează pacienţi la SCJU Braşov, chiar cu afecţiuni care pot fi tratate local şi astfel încarcă mult unitatea braşoveană, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Instituţia Prefectului Braşov.
„În Spitalul Judeţean sunt câteva focare, în secţiile de chirurgie, hematologie, interne şi de neurologie. Aceste focare sunt gestionate corespunzător în prezent, însă i-am rugat să elaboreze un plan de măsuri astfel încât, pe viitor, să gestionăm problema preventiv”, a declarat directorul DSP Braşov, care a precizat că în cadrul întâlnirii a insistat pe „identificarea de resursă umană complementară” pentru SCJU Braşov.
Întâlnirea cu conducerea SCJU Braşov, cel mai mare furnizor de servicii medicale din judeţ, a fost prima din seria celor care au ca scop reevaluarea pregătirii spitalelor braşovene pentru situaţia epidemiologică legată de COVID-19 şi a circuitelor pacienţilor în sistem.
Potrivit managerului SCJU Braşov, Călin Cobelschi, spitalul a intrat în perioada pandemiei cu un deficit de personal de aproximativ 30%, iar rata de succes în privinţa angajărilor nu acoperă necesarul.
În prezent, pe secţia ATI există 16 medici din necesarul de 35, 68 de asistente din necesarul de 101, 17 infirmiere din necesarul de 51 şi 4 brancardieri din necesarul de 9.
În ceea ce priveşte unitatea modulară a spitalului pentru pacienţii cu COVID-19, purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, a transmis, într-o informare, că aceasta „are dotări complete de echipamente şi materiale sanitare” şi are, în prezent, internate, 16 persoane în terapie intermediară.
Conform lui Leonte, unitatea modulară, a fost dată în folosinţă în urmă cu 9 zile, şi, în prezent, în cadrul acesteia, sunt disponibile 14 paturi pentru pacienţi în stare gravă şi alte 14 pentru cei care necesită terapie intermediară. AGERPRES
Sursa foto: Facebook
EVENIMENT
Celulele adipoase „țin minte” obezitatea după dietă. Cum se întorc kilogramele pierdute după cura de slăbire
Un studiu recent dezvăluie că celulele adipoase păstrează modificări epigenetice asociate cu obezitatea, favorizând, astfel, recâștigarea rapidă a greutății după diete, scrie Science Alert, care citează revista Nature.
Studiu publicat în revista Nature a identificat un mecanism important care explică dificultatea menținerii pierderii în greutate la persoanele care au suferit de obezitate. Cercetarea sugerează că…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Marcel Ciolacu: Românii merită din plin să simtă beneficiile economice ale integrării depline în Spațiul Schengen
România, alături de Bulgaria, vor adera pe deplin la Spațiul Schengen, respectiv și cu frontierele terestre.
Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a salutat decizia de adrerare completă la Spațiul Schengen, și a transmis un mesaj și pentru cetățenii români.
Marcel Ciolacu: Românii merită din plin să simtă beneficiile economice ale integrării depline în Spațiul Schengen
”După 13 ani, România va reuși o aderare completă la Schengen la 1 ianuarie…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
WhatsApp introduce o funcție de transcriere a mesajelor vocale. Comunicarea în mediile zgomotoase devine mai ușoară
WhatsApp lansează o funcție de transcriere a mesajelor vocale, disponibilă global, care ușurează comunicarea în medii zgomotoase, scrie TechCrunch. Meta, compania care deține WhatsApp, a spus că această funcție este utilă în medii zgomotoase sau când utilizatorii se află în mișcare.
Transcrierile sunt generate direct pe dispozitivul utilizatorului, asigurând astfel confidențialitatea. Funcția poate fi activată…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Circulația rutieră pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHISĂ. Limită de viteză pentru șoferi
CNAIR a anunțat vineri redeschiderea traficului rutier pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița, începând cu ora 13:45. Reamintim faptul că măsura închiderii circulației a fost luată în cursul dimineții, având în vedere avertizarea Cod Roșu de vânt puternic.
„Redeschidem traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița începând cu ora 13:45!
Având în vedere ameliorarea situației meteorologice din zonă și…
Citește mai mult pe Alba24.ro