Connect with us

EVENIMENT

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Brașov. Patru secții ale institușiei, afectate

Publicat

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov se confruntă, în prezent, atât cu problema apariţiei mai multor focare de COVID-19 în patru secţii, cât şi cu un deficit de personal, cu toate că au fost făcute angajări recente, unitatea funcţionând cu medici, asistente, infirmiere şi brancardieri sub prevederile organigramei de personal.

În cadrul unei întâlniri pe care prefectul judeţului, Cătălin Văsii, şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Andrea Neculau, au avut-o cu conducerea SCJU Braşov.

Principalele probleme expuse de reprezentanta DSP au fost legate de deficitul de personal ATI şi de refuzul altor spitale de a primi, prin transfer, pacienţi cu patologie COVID-19 asociată.

Astfel, potrivit Andreei Neculau, în timp ce există spitale, atât din judeţul Braşov, cât şi din cele învecinate (spitalul din Făgaraş, sau cele din judeţele Covasna şi Harghita), care direcţionează pacienţi la SCJU Braşov, chiar cu afecţiuni care pot fi tratate local şi astfel încarcă mult unitatea braşoveană, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Instituţia Prefectului Braşov.

„În Spitalul Judeţean sunt câteva focare, în secţiile de chirurgie, hematologie, interne şi de neurologie. Aceste focare sunt gestionate corespunzător în prezent, însă i-am rugat să elaboreze un plan de măsuri astfel încât, pe viitor, să gestionăm problema preventiv”, a declarat directorul DSP Braşov, care a precizat că în cadrul întâlnirii a insistat pe „identificarea de resursă umană complementară” pentru SCJU Braşov.

Întâlnirea cu conducerea SCJU Braşov, cel mai mare furnizor de servicii medicale din judeţ, a fost prima din seria celor care au ca scop reevaluarea pregătirii spitalelor braşovene pentru situaţia epidemiologică legată de COVID-19 şi a circuitelor pacienţilor în sistem.

Potrivit managerului SCJU Braşov, Călin Cobelschi, spitalul a intrat în perioada pandemiei cu un deficit de personal de aproximativ 30%, iar rata de succes în privinţa angajărilor nu acoperă necesarul.

În prezent, pe secţia ATI există 16 medici din necesarul de 35, 68 de asistente din necesarul de 101, 17 infirmiere din necesarul de 51 şi 4 brancardieri din necesarul de 9.

În ceea ce priveşte unitatea modulară a spitalului pentru pacienţii cu COVID-19, purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, a transmis, într-o informare, că aceasta „are dotări complete de echipamente şi materiale sanitare” şi are, în prezent, internate, 16 persoane în terapie intermediară.

Conform lui Leonte, unitatea modulară, a fost dată în folosinţă în urmă cu 9 zile, şi, în prezent, în cadrul acesteia, sunt disponibile 14 paturi pentru pacienţi în stare gravă şi alte 14 pentru cei care necesită terapie intermediară. AGERPRES

Sursa foto: Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Viorel Băltărețu: Clujul e întârziat în dezvoltare. Cu 15 până la 20 de ani

Publicat

viorelbal.jpg

“Un Cluj sănătos economic înseamnă că toți locuitorii lui au, datorită locului de muncă sau afacerii proprii, o viață tihnită: o locuință, un salariu decent, economii. Apoi, mai înseamnă ca au parte de servicii publice de calitate, de la infrastructură, salubritate, sănătate și educație, până la mediu și funcționari care îi tratează cu respect. Asta e departe de a fi realitatea Clujului de azi. Orașul nostru a fost lăsat să se dezvolte inegal, fără o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

foto transapuseana: a fost recepționat lotul i al celui mai

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe