Connect with us

EVENIMENT

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Brașov. Patru secții ale institușiei, afectate

PublicatSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov se confruntă, în prezent, atât cu problema apariţiei mai multor focare de COVID-19 în patru secţii, cât şi cu un deficit de personal, cu toate că au fost făcute angajări recente, unitatea funcţionând cu medici, asistente, infirmiere şi brancardieri sub prevederile organigramei de personal.

În cadrul unei întâlniri pe care prefectul judeţului, Cătălin Văsii, şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Andrea Neculau, au avut-o cu conducerea SCJU Braşov.

Principalele probleme expuse de reprezentanta DSP au fost legate de deficitul de personal ATI şi de refuzul altor spitale de a primi, prin transfer, pacienţi cu patologie COVID-19 asociată.

Astfel, potrivit Andreei Neculau, în timp ce există spitale, atât din judeţul Braşov, cât şi din cele învecinate (spitalul din Făgaraş, sau cele din judeţele Covasna şi Harghita), care direcţionează pacienţi la SCJU Braşov, chiar cu afecţiuni care pot fi tratate local şi astfel încarcă mult unitatea braşoveană, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Instituţia Prefectului Braşov.

“În Spitalul Judeţean sunt câteva focare, în secţiile de chirurgie, hematologie, interne şi de neurologie. Aceste focare sunt gestionate corespunzător în prezent, însă i-am rugat să elaboreze un plan de măsuri astfel încât, pe viitor, să gestionăm problema preventiv”, a declarat directorul DSP Braşov, care a precizat că în cadrul întâlnirii a insistat pe “identificarea de resursă umană complementară” pentru SCJU Braşov.

Întâlnirea cu conducerea SCJU Braşov, cel mai mare furnizor de servicii medicale din judeţ, a fost prima din seria celor care au ca scop reevaluarea pregătirii spitalelor braşovene pentru situaţia epidemiologică legată de COVID-19 şi a circuitelor pacienţilor în sistem.

Potrivit managerului SCJU Braşov, Călin Cobelschi, spitalul a intrat în perioada pandemiei cu un deficit de personal de aproximativ 30%, iar rata de succes în privinţa angajărilor nu acoperă necesarul.

În prezent, pe secţia ATI există 16 medici din necesarul de 35, 68 de asistente din necesarul de 101, 17 infirmiere din necesarul de 51 şi 4 brancardieri din necesarul de 9.

În ceea ce priveşte unitatea modulară a spitalului pentru pacienţii cu COVID-19, purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, a transmis, într-o informare, că aceasta “are dotări complete de echipamente şi materiale sanitare” şi are, în prezent, internate, 16 persoane în terapie intermediară.

Conform lui Leonte, unitatea modulară, a fost dată în folosinţă în urmă cu 9 zile, şi, în prezent, în cadrul acesteia, sunt disponibile 14 paturi pentru pacienţi în stare gravă şi alte 14 pentru cei care necesită terapie intermediară. AGERPRES

Sursa foto: Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Manchester United a pierdut 70 de milioane de lire sterline din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat

sursa Facebook
sursa foto: Facebook/ Manchester United

Clubul englez de fotbal Manchester United a anunţat miercuri că a pierdut 70 de milioane de lire sterline din cauza pandemiei de coronavirus, informează BBC.

Veniturile înregistrate în exerciţiul financiar încheiat pe 30 iunie 2020 au fost de 509 milioane de lire sterline, cu 70 de milioane de lire sterline mai mici decât cele aşteptate de United, acesta fiind un rezultat direct al pandemiei. Cifrele anunţate de clubul din Manchester includ şi perioada când fotbalul a fost oprit din cauza Covid-19.

Veniturile sunt cu 18,8% mai mici decât cele 627,1 milioane de lire sterline anunţate de United pentru exerciţiul financiar precedent. În sezonul 2018-2019, echipa a jucat în Liga Campionilor, iar în stagiunea trecută, în Liga Campionilor.

Datoria netă a clubului a crescut de peste două ori faţă de anul precedent, ajungând la 474,1 milioane de lire sterline.

“Diavolii roşii” au cheltuit în jur de 75 milioane de lire sterline în perioada de transferuri din vară.

United a înregistrat un profit net de 18,9 milioane de lire sterline în 2018-2019 şi pierderi nete de 23,2 milioane de lire sterline în 2019-2020.

Vicepreşedinte lui United, Ed Woodward, a cerut miercuri guvernului britanic să urmeze exemplul altor ţări europene şi să permită revenirea fanilor pe stadioane “de îndată ce este sigur”. Potrivit acestuia, “neconcordanţele” în ce priveşte regulile sunt “frustrante”.

După cum s-a anunţat, săptămâna trecută, cluburile din Premier League au respins propunerile lui Manchester United şi Liverpool vizând modificarea structurii şi a împărţirii veniturilor în fotbalul englez.

Woodward a indicat miercuri că United va juca un rol important în modificările anunţate de Premier League şi a vorbit despre ajutorul financiar pentru cluburile din diviziile inferioare, puternic afectate de pandemia de coronavirus.

În altă ordine de idei, Woodward a negat că gruparea de pe Old Trafford este interesată de înfiinţarea unei Superligi europene. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)

Citește mai departe

EVENIMENT

Paul McCartney va lansa în decembrie un nou album solo

Publicat

Paul McCartney va lansa în luna decembrie albumul ”McCartney III”, o nouă colecţie de piese compuse de-a lungul timpului, interpretate şi produse de fostul membru al grupului The Beatles la 50 de ani de la apariţia primului său album solo, relatează miercuri Reuters.

Înregistrat anul acesta în Sussex, în sudul Angliei, ”McCartney III” se alătură altor două albume solo, ”McCartney” şi ”McCartney II”, create de artist în perioade critice ale vieţii sale, în 1970 şi 1980, în momentele în care căuta o renaştere creativă.

”Îmi trăiam viaţa în izolare, la fermă, alături de familie şi mergeam zilnic la mine în studio. A trebuit să lucrez puţin la muzică de film şi acest lucru a dus la piesa de deschidere, iar când am terminat m-am întrebat ce voi face în continuare”, a dezvăluit McCartney.

Ca urmare, muzicianul şi-a îndreptat atenţia către fragmente muzicale pe care le-a creat de-a lungul anilor.

”În fiecare zi începeam să înregistrez cu instrumentul la care compusesem cântecul şi adăugam apoi, treptat, un nou strat; a fost foarte distractiv. A fost mai degrabă vorba despre crearea muzicii pentru propria persoană decât un anumit scop. Aşa că am făcut lucruri care îmi fac plăcere. Habar n-aveam că se va ajunge la un album”, a adăugat artistul britanic în vârstă de 78 de ani.

Cel mai recent album al lui Paul McCartney este ”Egypt Station”, lansat în 2018, cu care muzicianul a fost anul trecut în turneu. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Înmormântarea unui bărbat mort de Covid, cu mascații la ușă, în Teleorman

Publicat

Polițiștii din Teleorman au intervenit, miercuri seară, la înmormântarea unei persoane care a murit din cauza coronvirusului, în județul Teleorman.

Ca urmare a unor imagini apărute pe o rețea de socializare în care mai multe persoane erau prezente la o înmormântare, Polia Teleorman susține că polițiștii din Roșiorii de Vede au intervenit la o locuință, din localitate, unde au observat mai multe mașini.

Polițiștii au stabilit că un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Roșiorii de Vede, care a fost diagnosticat în urmă cu aproximativ trei săptămâni cu Covid-19 și care a fost internat inițial la spitalul din localitate, în urma complicațiilor a fost transferat la un spital din Ilfov, unde a și decedat.

Autoritățile locale nu au fost anunțate cu privire la decesul persoanei respective.

Bărbatul trebuia dus direct la cimitir, însă acest lucru nu a fost respectat, iar mașina a oprit la locuința decedatului.

Poliția Teleorman: „Astfel, polițiștii s-au mobilizat cu celeritate și împreună cu luptători S.A.S. și jandarmi, sub coordonarea adjunctului șefului de inspectorat pe linie de ordine publică, au reușit dispersarea cu rapiditate a oamenilor, mașina mortuară fiind escortă de mașina poliției până la cimitir. În prezent, se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor participante, în vederea sancționării contravenționale a acestora ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020 și au fost întocmite trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor”.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Accident extrem de GRAV în Munții Bucegi. Doi turiști au căzut în gol

Publicat

Acțiune de salvare extrem de dificilă în Munții Bucegi. Doi turiști au căzut zeci de metri în zona Acul Crucii (Acele Morarului), fiind grav accidentați.
Tutiștii făceau parte dintr-un grup de patru persoane.
Salvatorii montani s-au împărțit în două echipe, una a pornit de jos, pe Valea Cerbului, a doua urcă spre Vârful Omu, de unde vor coborî spre Acele Morarului.
Participă salvatori montani de la Salvamont Prahova (formațiile județene Bușteni și Azuga), formația locala Bușteni și formația locală Sinaia.
Salvamontiștii din Bușteni spun că este vorba despre doi bărbați de aproximativ 40 de ani care au căzut de la înălțime mare.
Se pare că unul dintre ei are coastele fisurate, iar celălalt un umăr dislocat și o fractură de picior.

Citește mai departe