Connect with us

EVENIMENT

Focar de pestă porcină confirmată în Brăila. Vor fi eutanasiate peste 25.000 de animale

Publicat

Două noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în două localităţi din judeţ, într-o gospodărie şi într-o exploataţie comercială, pentru lichidarea focarelor urmând să fie eutanasiaţi peste 25.000 de porci, potrivit informaţiilor furnizate luni de Prefectura Brăila.

„Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a raportat Instituţiei Prefectului – judeţul Brăila, evoluţia pestei porcine africane din judeţul Brăila. Din acest raport reiese că la data de 4 ianuarie 2020, medicii veterinari au primit confirmările a doua noi focare de PPA depistate atât într-o gospodărie din localitatea Tichileşti, cât şi într-o exploataţie comercială din Gulianca, comuna Salcia Tudor, care numără un efectiv de aproximativ 25.000 de animale”, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectură.

Pesta porcină africană a fost confirmată pe 20 decembrie 2019 la Grădina Zoologică din Brăila, la trei porci mistreţi, motiv pentru care s-a decis închiderea Parcului Zoo pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care a fost pus în aplicare un plan de măsuri specifice de dezinfectare şi eutanasiere a întregului efectiv de suine.

Judeţul Brăila are active, în prezent, 17 de focare de pestă porcină africană, din care 13 în gospodăriile locuitorilor, şi trei în exploataţii comerciale, potrivit informaţiilor furnizate de DSVSA Brăila.

Din iulie 2018, când a apărut primul focar de pestă porcină africană în Brăila, şi până în prezent, în judeţ au fost plătite despăgubiri pentru 3.996 de exploataţii, în valoare de 189.735.950 de lei, ceea ce reprezintă 60% din valoarea totală a despăgubirilor acordate la nivel naţional.

În perioada menţionată, în judeţ au fost stinse 190 de focare, dintre care 15 în exploataţii comerciale.

Suma totală acordată, în 2019, cu titlu de despăgubire pentru efectivele de porci ucişi pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană din judeţul Brăila este de 21.035.905 lei, din care s-au plătit 17.654.283 lei.

În 2019, în judeţul Brăila au fost eutanasiaţi în vederea lichidării focarelor de pestă porcină africană 8.293 porci în gospodăriile populaţiei şi 20.792 în exploataţii comerciale. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sociologul Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația dintre încrederea în instituții și vot, la alegerile prezidențiale

Publicat

mircea comsa ubb e1743748405254.jpeg

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care este intenția de vot a românilor, în funcție de încredrea în instituții cum ar fi Guvern, Parlament sau Biserică.

Analiza privește încrederea în diferite instituții și în oameni, iar prin vot, sociologul se referă la intenția de a vota cu un anumit candidat la alegerile prezidențiale din mai 2025.

Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE: Corul Magdalene al Universității Cambridge, în concert la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Publicat

live: corul magdalene al universității cambridge, în concert la catedrala

Corul Magdalene al Universității Cambridge susține un concert, în premieră, la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, sâmbătă seara.

The Magdalene College Choir of the University of Cambridge a fost fondat în 1542. Corul este format din 20-24 de membri, interpretează în mod regulat la slujbele din capela universității, a cântat în mai multe țări din întreaga lume și a înregistrat numeroase albumuri muzicale.

Concertul a fost deschis de Corul…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Investiție pe un teren de 5000 mp, ce trece în administrarea Consiliului Județean Alba

Publicat

cinci tronsoane de drumuri din comuna câlnic revin în administrarea

Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Un teren de 5000 mp din localitate va trece în administrarea Consiliului Județean Alba, pentru demararea investiției. Proiectul intră la aprobare în ședința din 7 aprilie.

Consilierii județeni au de aprobat” încuviințarea cererii adresate Consiliului local al Comunei Câlnic pentru transmiterea imobilului – teren, înscris în CF nr. 78958 Câlnic, din domeniul public al Comunei Câlnic și din administrarea Consiliului Local al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Luca Perța, elev al Colegiului Național Militar din Alba Iulia, calificat la etapa națională a Olimpiadei de Istorie

Publicat

foto: luca perța, elev al colegiului național militar din alba

Luca Perța, elev al Colegiului Național Militar din Alba Iulia, a reușit calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Istorie.

Luca Perța este elev în clasa a IX-a, iar pregătirea acestuia a fost derulată sub coordonarea profesorilor Dan Anca și Alexandru Matei.

„Fără îndoială, calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Istorie este o mare realizare personală și mă simt onorat să am șansa de a-mi reprezenta colegiul în acest concurs.

O olimpiadă reprezintă un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe