Connect with us

EVENIMENT

Focar de pestă porcină africană într-o fermă cu peste 300 de animale, în județul Arad

Publicat

porc bun e1657364346297.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Autoritățile din județul Arad au confirmat vineri existența unui focar de pestă porcină africană într-o exploatație cu peste 300 de porci, luând măsuri imediate pentru a controla și preveni extinderea bolii.

Focarul a fost depistat într-o fermă din satul Aluniş, iar Centrul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) Arad s-a întrunit pentru a stabili primele măsuri, între care uciderea tuturor animalelor din exploataţie.

„Anterior, în cursul acestei luni, au mai fost identificate două focare de pestă porcină africană la gospodării private de mici dimensiuni din localitatea Neudorf, comuna Zăbrani”, a precizat Prefectura Arad, în urma şedinţei CLCB.

La Aluniş, autorităţile au organizat filtre la intrările şi ieşirile din localitate, astfel încât să fie prevenită ieşirea animalelor vii sau a cărnii sau produselor din carne de porc.

În jurul focarului s-a delimitat o zonă de restricţie care este formată din zona de protecţie, pe o rază de trei kilometri (localităţile Aluniş şi Frumuşeni), şi zona de supraveghere de 10 kilometri – localităţile Tisa Nouă, Fântânele, Vladimirescu, Mândruloc, Cicir, Sâmbăteni, Păuliş, Zăbrani, Chesinţ şi Fiscut.

În zona de protecţie, toate exploataţiile sunt vizitate de medici veterinari, pentru a fi examinaţi clinic porcii din gospodării. De asemenea, la intrările şi ieşirile din gospodăriile în care există porci se vor instala dezinfectoare individuale. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente

Publicat

rețeta unui bucătar din alba pentru dezlegarea la pește de

Dezlegarea la pește de Florii: Duminică, 28 aprilie, de Florii, este dezlegare la pește. Celor care vor să gătească și să mănânce o ciorbă de pește le prezentăm rețeta perfectă.

Regina ciorbelor pescărești, Storceacul. O rețetă a pescarilor din Sfântul Gheorghe, care se face cu sturion. Însă deoarece sturionul este greu de găsit, vă prezentăm rețeta cu file de șalău.

Rețeta a fost făcută pentru cititorii alba24.ro de bucătarul din Alba, Daniel Călin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U Craiova 1948 – U Cluj: 3-2. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează șansa de a aduce 3 puncte

Publicat

ucra e1714235867661.jpg

U Craiova 1948 și „U” Cluj s-au întâlnit, sâmbătă, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în etapa a 7-a din play-out-ul Superligii României. Jucătorii lui Sabău sunt învinși și pierd șansa de a urca pe prima poziție din play-out.

Echipele de start

U Craiova 1948: Gurău – Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula – Pop, Achim – Bahassa, Bauza, Baeten – Blănuța

REZERVE: Enache – Albu, Bildar, Chițu, Dragu, Ibrahim, Kvakic, Lekiatas, Mascarenhas,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Petrecere a comunității srilankeze pe malul Ampoiului, la Alba Iulia. Cum văd muncitorii străini relațiile cu românii

Publicat

video: petrecere a comunității srilankeze pe malul ampoiului, la alba

Zi de sărbătoare pe malul râului Ampoi la Alba Iulia. De obicei o sărbătoare a românilor începe cu niște grătare bine încinse, bere, cefe de porc și cârnați, totul la pachet cu multă bere. 

Sâmbătă, 27 martie 2024, pe malul râului, atmosfera era foarte diferită de cea făcută de români. Din boxele așeazate lângă o scenă, nu se auzeau artiști de petrecere români, ci orientali. Sri-lankezi mai precis. Mirosul de mici și cefe a fost înlocuit cu cel de condimente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Experiența lui Iosif, voluntar în inima Nepalului. O poveste de 6 săptămâni în Kathmandu

Publicat

iosif1.png

Iosif a petrecut 6 săptămâni în capitala Nepalului, Kathmandu, în cadrul unui proiect de voluntariat AIESEC. A ales să meargă în această țară deoarece participa la un curs unde erau și persoane din Nepal. Cunoscând aceste persoane, și-a propus să viziteze Nepalul cel puțin o dată în viață.

Înainte de acest proiect, el lucra într-o corporație, iar când i s-a ivit oportunitatea de a merge în Kathmandu, nu a ezitat să o ia pentru a ieși din zona de confort…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe