Connect with us

EVENIMENT

Focar de pestă porcină africană, într-o localitate din județul Sibiu

Publicat

Un focar de pestă porcină a fost descoperit în localitatea Cârțișoara din județul Sibiu. Animalele bolnave au fost eutanasiate, iar în jurul localității a fost stabilită o zonă de protecție.

Focarul de pestă porcină africană a fost confirmat la laborator. Ca urmare a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu. În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri pentru controlul bolii, anunță reprezentanții Prefecturii.

Potrivit acestora, s-a stabilit o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea Cârțișoara, cu o rază de trei kilometri, incluzând localitățile Cârțișoara și Arpașu de Sus.

De asemenea, a fost impusă o zonă de supraveghere în jurul focarului, cu o rază de 10 kilometri care cuprinde localitățile Porumbacu de Sus, Scoreiu, Colun, Cârța, Arpașu de Jos, Nou Roman, din județul Sibiu, și localitățile Ucea, Ucea de Sus și Victoria, din județul Brașov.

S-a mai decis uciderea celor nouă porci din exploatație. Proprietarul va fi despăgubit, conform legii.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Circulație cu restricții pe mai multe drumuri din Vâlcea

Publicat

valea oltului sursa foto facebook cnair

Circulația rutieră se desfășoară cu restricții, miercuri, 28 septembrie, pe mai multe tronsoane de drum din județul Vâlcea, unde se execută lucrări la partea carosabilă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri, 28 septembrie 2022, în funcție de condițiile meteorologice, se vor executa lucrări de reparații în județul Vâlcea, pe mai multe drumurile naționale din Vâlcea.

Astfel:

– pe DN 7, km. 190+000 – 232+000, pe raza localităților Călimănești – Câineni, se lucrează la aplicarea de covoare antiderapante, între orele 08:00 – 19:00.

Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale, dirijată prin semafoare.

– pe DN 7A, km. 50+000 – 86+600, pe raza localităților Voineasa – Obârșia Lotrului, se lucrează aplicarea de marcaje rutiere, între orele 08:00 – 19:00.

Circulația rutieră se desfășoară îngreunat, pe ambele sensuri de mers.

– pe DN 64, km. 113+700 – 113+900, pe raza localității Troian, se desfășoară ancheta de circulație, între orele 08:00 – 12:00, respectiv 14:00 – 18:00.

Circulația rutieră se desfășoară pe 2 benzi din 4, dirijată prin indicatoare rutiere.

– pe DN 64, km. 101+000 – 104+000, pe raza localităților Munteni – Stuparei, se execută lucrări de reparații asfaltice, între orele 07:00 – 18:00.

Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale, dirijată de piloți de trafic.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident cu trei autovehicule implicate în Mureș. Au fost anunțate victime încarcerate

Publicat

accident acatari 1
sursa foto: Facebook

Un grav accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule a avut loc, miercuri dimineață, pe un drum din  județul Mureș. Au fost anunțate două victime.

Potrivit ISU Mureș, accidentul a avut loc pe strada Principală din localitatea Acățari, județul Mureș.

UPDATE 2, ora 09.00: În accident au fost implicate patru persoane, dintre care două în syare critică.

Circulatia pe E60. blocata pe ambele sensuri de mers.

accident 3

sursa foto: Infotraficromania.ro

La fața locului au fost alocate forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș cu o autospecială de stingere și un echipaj de descarcerare, două ambulanțe SMURD, două mașini de teren și pompierii voluntari din cadrul SVSU Acățari.

Din primele informații, a avut loc un carambol în care au fost implicate două autoturisme și un TIR.

Au fost anunțate două victime încarcerate.

UPDATE: Accident cu trei autovehicule implicate în Mureș. Trafic blocat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că accidentul a avut loc pe DN 13 (E 60) Sighișoara – Târgu Mureș, localitatea Acățari, județul Mureș.

accident acatari 2

În accident au fost implicate două autoturisme și un TIR.

În urma impactului, două persoane dintr-un autoturism au rămas încarcerate.

Circulația rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Suedia și Danemarca susțin că exploziile de la conductele Nord Stream sunt atacuri deliberate. „Este următoarea etapă în escaladarea situației din Ucraina”

Publicat

suedia și danemarca susțin că exploziile de la conductele nord

Suedia și Danemarca au anunțat scurgeri suspecte de gaze naturale la cele două conducte de gaze rusești, Nord Steam 1 și Nord Stream 2. Cele două țări susțin că incidentele reprezintă un act de sabotaj, dar, deși suspiciunea planează asupra Rusiei, nici Copenhaga, nici Stockholm nu au identificat un vinovat.

Suedia și danemarca, despre scurgerile de gaze

Două dintre scurgerile de gaze au fost descoperite în apropierea conductei Nord Stream 1, în nord-estul insulei Bornholm din Danemarca, iar o scurgere a fost raportată în apropierea conductei Nord Stream 2, în largul coastei de sud-est a insulei. Incidentele au avut loc chiar dincolo de apele teritoriale ale Danemarcei, două în zona economică exclusivă a Danemarcei și unul în zona economică exclusivă a Suediei, zone considerate ape internaționale.

În…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Percheziții de amploare într-un dosar de tăiere ilegală de arbori, evaziune fiscală și spălare de bani. Sunt vizate și mai multe ocoale silvice

Publicat

perdchezitii tara ocoale silvice

Polițiștii și procurorii efectuează miercuri, 28 septembrie, sute de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier și delapidare. Perchezițiile se efectuează în București și alte 16 județe.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, miercuri, 28 septembrie, Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pune în aplicare 146 de mandate de percheziție domiciliară.

Descinderile se efectuează în municipiul Bucureşti (1) şi județele: Alba (2), Bacău (1), Bihor (1), Bistrița-Năsăud (1), Cluj (2), Constanța (33), Dolj (1), Harghita (1), Iași (4), Ialomița (1), Ilfov (1), Mureș (1), Neamț (4), Olt (1), Suceava (85) și Teleorman (6), la sediile sociale (39) și puncte de lucru (57) ale unor firme, dar și la domiciliile persoanelor fizice (33) presupus a fi implicate în activitatea infracțională.

De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediile unor ocoale silvice (17).

Perchezițiile sunt efectuate în vederea completării materialului probator în două dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare.

Totodată, vor fi efectuate 16 controale economice la punctele de lucru – depozite ale unor societăți comerciale și se vor pune în aplicare 61 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

Vizate ocoale silvice și societăți comerciale cu obiect de activitate din domeniul silvic

În fapt, s-a stabilit că două grupări, constituite în județul Suceava, ar controla 20 de societăți comerciale, cu obiect principal de activitate în domeniul silvic, respectiv „Exploatarea forestieră”, „Silvicultură şi alte activităţi forestiere”, „Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană”, „Tăierea şi rindeluirea lemnului” și „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”.

Astfel, prin intermediul acestor societăți, din anul 2019 și până în prezent, ar fi efectuat diverse operațiuni ilicite în domeniul silvic.

Practica evidențierii fiscale parțiale/neevidențierii tranzacțiilor s-ar fi manifestat în comercializarea de brichete sau cherestea, realizată către o serie de parteneri comerciali din județele Constanța, Suceava, Cluj, Alba, Botoșani, Bacău, Vrancea, Iași, Teleorman, Ilfov și din municipiul București, existând indicii că acestea ar fi rezultatul unui proces de achiziție lemn/prelucrare buștean/producție brichete, cu o componentă de materie primă ilicită/tranzacții evazioniste.

Printre acuzații, operațiuni ilicite în domeniul silvic și spălarea banilor

Cele două grupări ar fi furnizat masă lemnoasă cu evidențierea parțială a volumului și/sau valorii acesteia, sens în care, în conivență cu beneficiarii, plata ar fi fost realizată, parțial, prin virament bancar, iar diferența, nefiscalizată, ar fi fost achitată, în numerar, prin intermediul unor persoane de încredere.

Din cercetări a reieșit că banii, rezultați din infracțiunile de evaziune fiscală, săvârșite prin modalitățile descrise mai sus, ar fi fost introduși într-un circuit cu caracter legal, fiind alimentate conturile deținute de către alte societăți comerciale, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de spălare a banilor.

âDupă efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite, împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală și din cadrul Gărzii Forestiere, respectiv RNP Romsilva, vor efectua controale specifice și inventarieri ale materialelor lemnoase, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale în domeniul silvic.

De asemenea, vor fi citați mai mulți martori, în vederea audierii, activitățile urmând a fi desfășurate la sediul I.P.J. Suceava.

La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Ordine Publică și Institutul Național de Criminalistică, precum și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice, de ordine publică, de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminalistică ale inspectoratelor de poliție județene Alba, Bacău, Buzău, Botoșani, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Iași, Ialomița, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Activitățile de control se vor desfășura împreună cu organe de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală și din cadrul Gărzii Forestiere, respectiv RNP Romsilva.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” și al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Citește mai departe