Connect with us

EVENIMENT

Focar uriaș de coronavirus la un abator din Germania: Aproximativ 650 de români infectați, iar 17 au fugit din carantină. Precizări de la MAE

Publicat

Aproximativ 650 de români și tot atâția nemți, angajați la cel mai mare abator din Germania, sunt infectați cu coronavirus. 17 dintre românii plasați în carantină au fugit, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Un număr de 1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au COVID-19, iar jumătate dintre ei sunt români, potrivit datelor obținute de MAE. Consulul României la Bonn a mers la companie, pentru clarificări cu privire la cetățenii români.

Având în vedere cazurile de infectare cu noul COVID-19 înregistrate în rândul muncitorilor unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmis, duminică, faptul că reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au făcut demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare pentru a solicita să fie luate măsuri pentru gestionarea situației create și pentru a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate.

Oana Darie, purtătorul de cuvânt al MAE, a declarat la Digi24 că aceste cifre sunt estimative și că ele vor fi confirmate de Departamentul de sănătate publică atunci când vor fi analizate toate testele.

17 români au părăsit carantina, nu se știe dacă erau confirmați pozitiv, dar erau în carantină și se fac demersuri pentru identificarea lor. E un risc epidemiologic și din acest motiv se încearcă identificarea lor, a spus Darie.

Premierul landului Armin Laschet a decis, în urma întâlnirii de duminică după-amiază a celulei de criză, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului General al României la Bonn să trimită echipe mobile de testare pentru locuitorii din regiunea abatorului.

Vor fi 40 de echipe cu angajați DSP, voluntari Crucea Roșie, polițiști, dar și translatori pentru a facilita dialogul cu lucrătorii străini.

El a spus că este risc enorm de contagiune, dar a decis să nu instituie carantina pentru orașele unde locuiesc acum angajații abatorului.

Armin Laschet a făcut un apel către angajații străini de la abator, să nu părăsească țara, să aibă răbdare să fie testați și le-a dat asigurări că vor primi cel mai bune tratament în spitalele din Germania.

Sursa: digi24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: INCENDIU PUTERNIC în cartierul Dăroaia, din comuna Roșia Montană. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

video: incendiu puternic în cartierul dăroaia, din comuna roșia montană.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața, în jurul orei 09:00, la o locuință aflată în satul Dăroaia din comuna Roșia Montană. 

Potrivit ISU Alba, Secția de pompieri Câmpeni intervine în cooperare cu SVSU Abrud pentru localizarea și stingerea unui incendiu în comuna Roșia Montană, sat Dăroaia.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

Mai multe imagini din timpul incendiului au fost surprinse de viceprimarul din Roșia Montană,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT la Alba iulia: O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Publicat

incendiu pe autostrada a10, în zona localității unirea. un autoturism

Un accident rutier a avut loc vineri, 29 martie, la Alba Iulia, în jurul orei 9.00. 

Din primele informații accidentul s-a petrecut pe strada Orhideelor din oraș. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz.  Potrivit ISU Alba, la fața locului intervin pompierii din Alba Iulia pentru asigurarea măsurilor specifice.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 300 de câini, gata de adopție la Cluj. Îi puteți cunoaște de Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân

Publicat

caini ecarisaj 1.jpg

Peste 300 de câini pot fi adoptați la Cluj-Napoca. Cei care doresc să îi vadă și poate să ducă acasa un patruped o pot face joi, 4 aprilie, de Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân.

În această zi, Regia Autonomă a Domeniului Public, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, organizează un eveniment dedicat câinilor fără stăpân. Vor participa și organizații care activează în domeniul protecției animalelor.

Peste 300 de câini, gata de adopție la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până la sfârșitul lunii aprilie: Se încălzește semnificativ, dar vin și ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea în românia până la sfârșitul lunii aprilie: se încălzește

Vremea în România până la sfârșitul lunii aprilie: Se încălzește semnificativ, dar vin și ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Luna aprilie va aduce zile tot mai frumoase, cu temperaturi plăcute, chiar mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar.

Potrivit meteorologilor ANM, urmează o perioadă în care temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Totuși, sunt prognozate și multe precipitații, mai ales după jumătatea lunii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe