Connect with us

ACTUALITATE

Folk Rock Fest Piatra Craiului – între 15 şi 17 august la intrarea în Parcul Naţional Piatra Craiului

Publicat

Folk Rock Fest Piatra Craiului, un festival care îşi propune să unească pe parcursul a trei zile natura cu muzica, se va desfăşura în perioada 15-17 august la intrarea în Parcul Naţional Piatra Craiului, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Primele nume confirmate la festival sunt Viţa de Vie, Luna Amară, The Monojacks, Bucium, Robin and the Backstabbers, Daniel Iancu şi Dinu Olăraşu, precizează Asociaţia Ecoturistică Zărneşti-Piatra Craiului, organizatorii evenimentului.

„Folk Rock Fest Piatra Craiului propune o experienţă inedită celor care vor să-şi petreacă trei zile într-un parc naţional şi să participe, în acelaşi timp, la concerte şi petreceri în aer liber cu muzică rock, rock alternativ, indie şi folk. Va fi o super tabără, cu camping dotat cu cinema, locuri de joacă pentru copii, activităţi şi ateliere, chiar la intrarea în Parcul Naţional Piatra Craiului. Ziua sunt organizate trasee pe munte, lecţii de escaladă, concursuri de mountain bike, ateliere creative, iar seara vor fi concerte, într-o poiană amenajată de artişti plastici şi peisagişti cu elemente şi obiecte inspirate din mitologia şi istoria muntelui”, se arată în comunicat.

„Zărneştiul, ca şi alte localităţi din apropierea parcurilor naţionale, are un potenţial uriaş pentru dezvoltarea turismului. Dar e nevoie nu numai de natură şi spaţii de cazare, ci şi de activităţi care să îi atragă pe turişti. Festivalurile de muzică în parcurile naţionale au deja tradiţie în Statele Unite, unde am studiat o perioadă, de aceea îmi doresc să avem şi noi un asemenea festival în Zărneşti. Am citit un studiu care arată că doar managementul eficient al turismul în ariile protejate din România, poate creşte PIB-ul Romaniei cu 2%. Mă bucur că filmările realizate cu drona de echipa Parcului Naţional Piatra Craiului se află la începutul şi finalul noului clip de ţară realizat de Ministerul Turismului”, a declarat Răzvan Munteanu, preşedintele AEZPC, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, spaţiul pentru festival este unul impresionant, 16 hectare vor fi amenajate doar cu materiale prietenoase pentru mediu, cu arhitectură şi scenografie inspirată din natură şi mitologia spectaculoasă a parcului naţional.

„La amenajare vor lua parte artişti plastici, sculptori şi pictori printre care şi IRLO, cunoscut pentru picturile sale murale ieşite din comun. În plus, festivalul va avea un spaţiu de camping de 5.000 de corturi, zonă de plajă, zonă de party, ecrane de proiecţie pe care se vor vedea imagini cu animalele sălbatice surprinse de camerele de supraveghere ale parcului naţional. Întregul concept este gândit să aducă cât mai aproape de oameni experienţa naturii sălbatice, a perspectivei de pe creasta muntelui, a emoţiei pozitive pe care natura o provoacă, dar fără a deranja viaţa sălbatică”, precizează organizatorii.

Organizatorii festivalului îşi propun să nu folosească recipiente din plastic, să strângă selectiv deşeurile şi să fie un exemplu de festival cu adevărat verde. O întreagă campanie va fi susţinută în acest sens pe reţelele de socializare, în consens cu mişcările: #trashtag şi #plasticfree.

Biletele sunt puse în vânzare în format electronic pe www.iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro/retea. AGERPRES

Sursa foto: FOLK ROCK FEST Piatra Craiului/facebook.com

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Târgul de Cariere revine la Cluj-Napoca. Vor fi disponibile mii de locuri de muncă

Publicat

targul de cariere cluj e1592916663891.jpg

Candidații din șase dintre cele mai importante orașe ale țării și capitala Republicii Moldova, Chișinău, vor fi față în față cu un posibil nou loc de muncă toamna aceasta la Târgul de Cariere. Evenimentele de recrutare vor aduce mai aproape de public numeroase companii din domenii de activitate variate, care oferă oportunități de carieră celor aflați în căutarea unui job.

Peste 70 de companii locale și internaționale au confirmat deja înscrierea oficială în „sezonul” de recrutare de toamnă, fiind parte din evenimentele organizate de Târgul de Cariere.

Reprezentanții companiilor vor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Se surpă Clujul? Gropi în asfalt pe strada Hasdeu. ”Prima stație de metrou”

Publicat

hasdeu 1 e1660757225761.jpg

Două gropi în asfalt au apărut miercuri pe strada Hasdeu din Cluj-Napoca, fiind chemate echipe de intervenție pentru remedierea situației.

Traficul este restricționat iar gropile au constituit un bun prilej de glume pentru clujeni.

”A apărut prima stație la metrou”, a spus un trecător.

”Au început lucrările la metrou? Se face stație pentru căminele studențești?” , s-a întrebat altul.

hasdeu

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Gest SUPERB. Doi polițiști clujeni ajută un bolnav să se urce în ambulanță

Publicat

ambu pol 2 e1660759590385.jpg

Un gest superb făcut de doi polițiști clujeni a fost surprins de un cititor al Cluj24 miercuri seara în zona Gării Cluj-Napoca. 

”Unul dintre polițiști ținea de braț un bolnav în vârstă iar celălalt îi căra plasa. L-au ajutat să se urce în ambulanță.

Foarte frumos gest, de apreciat. Bravo Poliția Cluj!”, a spus cititorul.

ambu pol 1

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Razie a Poliției Locale în zona Gării Cluj-Napoca. Cerșetorii au fugit ca potârnichile

Publicat

politia lo.jpg

Sesizarea unui cititor al Cluj24 care a surprins o familie de cerșetori în zona Gării Cluj-Napoca nu a rămas fără ecou. 

Miercuri seara, mai multe mașini ale Poliției Locale Cluj-Napoca au descins în zonă, iar polițiști în uniformă patrulează peste tot.

Cerșetorii nu mai sunt prezenți ”la muncă” în timp ce trecătorii pot răsufla liniștiți pentru că nu mai sunt agasați.

Citește și VIDEO FOTO. Cerșetorie la liber în Piața Gării. Cât câștigă, zilnic, un cerșetor la Cluj?

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe