Connect with us

ACTUALITATE

Fonduri europene de aproape 5 milioane lei pentru extinderea Unitatății de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara

Publicat

spital

Consiliul Judeţean (CJ) Timiş va extinde şi moderniza Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara, prin construirea unui nou corp de clădire, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 4,4 milioane de lei.

„Construim un corp nou cu o suprafaţă desfăşurată de aproape 800 mp, cu subsol, parter şi etaj. La parter va fi amplasa o cameră pentru accesul ambulanţelor şi o sală nouă de aşteptare. De asemenea, vor fi create spaţii de decontaminare şi deparazitare, camere de recepţie şi triaj şi grupuri sanitare, iar la etaj se va amenaja şi o sală de curs. Valoarea estimată a contractului este de 4,4 milioane lei (fără TVA), finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Din această sumă, 135 mii de lei sunt rezervaţi serviciilor de proiectare”, a declarat luni preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Investiţia va permite şi schimbarea destinaţiei unor spaţii administrative existente în cabinete de consultaţii, de mică chirurgie şi de ginecologie, cu refacerea finisajelor. Durata contractului este de 25 de luni, din care şase luni sunt dedicate proiectării, iar 19 luni, execuţiei lucrărilor.

Tot în domeniul sănătăţii, CJ Timiş a finalizat în luna februarie studiul de fezabilitate pentru noua maternitate care va fi construită în campusul Spitalului Judeţean Timişoara, urmând licitaţia pentru proiectul tehnic şi de execuţie.

Noua clinică va fi un etalon la nivel naţional în materie de servicii medicale şi dotări de calitate.

„Vrem ca şi în sistemul public să putem oferi servicii de calitate similare celor din privat, chiar superioare acestora. Sănătatea este prioritară pentru noi, investim mereu pentru a aduce şi a menţine la standarde de calitate normale spitalele, clinicile care se află în grija noastră”, a detaliat Călin Dobra.

CJ Timiş a aprobat principalii indicatori tehnico-economici pentru construirea maternităţii, durata efectivă de realizare a investiţiei – care va fi de 24 luni. Finanţarea de peste 50 de milioane de lei va fi asigurată prin fonduri europene.

Noua clinică de obstetrică-ginecologie va oferi servicii de îngrijire medicală de o calitate superioară, dar şi posibilitatea realizării de noi proceduri medicale. Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate în Maternitatea actuală.

Maternitatea va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică – patologică, ginecologie, chirurgie laparscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi.

De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuţi eutrofici, precum şi facilităţi pentru însoţitori. Maternitatea va avea şi o secţie ATI, bloc operator, săli de naşteri şi camere de gardă.

Finanţarea va fi asigurată printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe