Connect with us

ACTUALITATE

Ford va amâna revenirea angajaţilor la birouri

PublicatFord va amâna până în ianuarie revenirea la birouri a celor mai mulţi angajaţi şi încă ia în considerare dacă va solicita acestora să se vaccineze împotriva coronavirusului, a afirmat miercuri Kiersten Robinson, directorul de resurse umane, într-un interviu acordat Reuters.

Din ce în ce mai multe companii cu un număr ridicat de angajaţi întârzie planurile de redeschidere a birourilor, din cauza creşterii numărului de infecţii cu varianta Delta.

Ford anunţase anterior că majoritatea salariaţilor de la birouri din America de Nord, America Latină şi alte pieţe internaţionale nu va reveni la birouri până în ianuarie. Compania reevaluează la fiecare trei luni planurile de muncă.

Ford nu a decis încă dacă se va alătura angajatorilor şi agenţiilor guvernamentale care au cerut salariaţilor să se vaccineze împotriva coronavirusului, a declarat Kiersten Robinson. Deocamdată, compania a solicitat vaccinarea angajaţilor care călătoresc peste hotare în interes de serviciu. Compania încă evaluează dacă este adecvată o extindere a vaccinărilor, cum vor răspunde angajaţii şi cum vor fi adaptate cerinţele la diferitele ţări, a explicat directorul de resurse umane.

„Vrem să înţelegem sentimentele angajaţilor, ce stă în calea vaccinării voluntare. Opiniile angajaţilor Ford şi accesul lor la vaccinuri variază pe plan global”, a adăugat Robinson.

În fabrici, Ford a introdus obligativitatea purtării măştilor şi alte politici pentru a limita creşterea numărului de infecţii, iar până acum nu s-au înregistrat focare la niciuna dintre facilităţile Ford, a dat asigurări reprezentantul companiei.

După ce angajaţii care pot lucra de acasă vor reveni la birouri, mulţi o vor face doar part time, iar Ford va reconfigura multe spaţii pentru organizarea muncii în sistem hibrid.

Jumătate dintre angajaţii din întreaga lume lucrează în prezent de acasă, în creştere faţă de 11% înainte de pandemia de Covid-19, arată un studiu global realizat de firma de resurse umane Willis Towers Watson.

„Atât cât pot, oamenii vor să lucreze de unde şi cum doresc. Companiile îşi dau seama de acest lucru şi spun ‘dacă putem aranja acest lucru, o vom face'”, a precizat directorul de la Willis Towers Watson, John Bremen.

Într-un sondaj derulat în vara anului trecut, 95% dintre angajaţii Ford care nu erau implicaţi în activităţi de producţie au spus că vor să menţină un mix de muncă de acasă şi de la birou, chiar şi după pandemie. Ford a încheiat anul 2020 cu aproximativ 186.000 de angajaţi la nivel global.

Al doilea mare producător auto din SUA este prezent şi pe piaţa din România.

AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Anunț important de la Pfizer. Cum se restabilește protecția la 95%

Publicat

O a treia doză de vaccin Pfizer la șase luni după a doua doză restabilește protecția împotriva infecției la 95%. Sunt datele studiilor făcute în Israel, citate de CNBC.

Datele au fost colectate de la 1 iulie până la 30 august, când varianta delta era în creștere în toată țara.

FDA a publicat datele pe măsură ce se confruntă cu presiuni din partea administrației Biden pentru a autoriza doze de rapel pentru populația generală încă de săptămâna viitoare.

Pe baza datelor, Pfizer a spus că „solicită acordarea unei doze de rapel din [vaccinul Pfizer] administrat intramuscular la aproximativ 6 luni după doza 2 la persoanele cu vârsta peste 16 ani”.

Compania a inclus, de asemenea, date dintr-un studiu de fază 3. A fost făcut pe aproximativ 300 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 55 de ani. O treime dintre participanți erau supraponderali, iar o treime erau obezi, conform documentelor.

Pfizer și BioNTech vor acceptul agenției pentru a treia doză în cazul persoanelor cu vârsta peste 16 ani din SUA. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Supraviețuitor din ATI: M-a marcat ușurința cu care se moare de COVID-19

Publicat

Un bărbat care a avut COVID-19 și a primit îngrijiri medicale la Terapie Intensivă, în Cluj-Napoca, povestește cum l-a marcat acest episod, când lupta pentru viața sa în ATI, iar în jurul lui colegii din salon mureau, răpuși de virusul ucigaș.

Bărbatul, care este din Cluj-Napoca, spune că cel mai mult l-a marcat ușurința cu care se moare.

„Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon”, spune Josef Balla, în vârstă de 46 de ani, din Cluj-Napoca

El a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 în noiembrie 2020. A stat o săptămână acasă, sub medicamentație, iar după 5 zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire.

Ajuns la UPU, a trebuit să aștepte mai bine de 4 ore până s-a eliberat un pat în ATI.

Chinul a durat mai bine de două luni de zile. O lună și câteva zile în spital și încă o lună a mai folosit oxigenul acasă.

Toată familia s-a vaccinat imediat ce a fost posibil. El și cele două fete, de 15 și 18 ani, s-au vaccinat cu Pfizer, iar soția cu Astra Zeneca.

„Ne-am bătut să prindem vaccin, că în perioada aceea era problemă cu vaccinul. (…) Asta e singura șansă: în orice țară s-au vaccinat. Orice stat și-a vaccinat structurile. Atunci, eu, ca simplu om, de ce să nu mă vaccinez? Altă șansă nu avem și nici nu o să avem. Poate pe viitor, dar, deocamdată, în afară de vaccin nu există altă soluție”, a mai spus Josef Balla. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 95% din decesele COVID-19 din ultima săptămână, la persoane nevaccinate

Publicat

Peste 95% dintre decesele asociate COVID-19 din săptămâna 6 – 12 septembrie au fost în cazul persoanelor nevaccinate, potrivit raportului INSP publicat miercuri.

Astfel, în săptămâna 6 – 12 septembrie 2021:

– 35.5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Constanța și Ilfov.

– 77.6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate

– 28% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bistrița-Năsăud, Prahova, Iași și Constanța.

– 95.2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

85.9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbați.

94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Statul român va compensa facturile la electricitate pentru 13 milioane de români

Publicat

ministrul economiei

Statul român va compensa facturile la energie electrică pentru aproximativ 13 milioane de români care au un consum lunar între 30 de kWh şi 200 de kWh, a afirmat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un briefing la finalul şedinţei de Guvern.

„Am prezentat astăzi în Guvern în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru compensarea facturilor românilor la electricitate şi gaze”, a precizat el.

Ministrul a arătat că va fi compensată diferenţa dintre cel mai mic preţ din piaţă, 64 de bani pe kWh cu toate taxele incluse, şi cel mediu, 82 de bani pe kWh.

„Această diferenţă de 18 bani pe kWh va fi subvenţionată în totalitate din bugetul statului. De această măsură vor beneficia aproape 13 milioane de români”, a mai spus Popescu. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate