ACTUALITATE
Ford va amâna revenirea angajaţilor la birouri
Ford va amâna până în ianuarie revenirea la birouri a celor mai mulţi angajaţi şi încă ia în considerare dacă va solicita acestora să se vaccineze împotriva coronavirusului, a afirmat miercuri Kiersten Robinson, directorul de resurse umane, într-un interviu acordat Reuters.
Din ce în ce mai multe companii cu un număr ridicat de angajaţi întârzie planurile de redeschidere a birourilor, din cauza creşterii numărului de infecţii cu varianta Delta.
Ford anunţase anterior că majoritatea salariaţilor de la birouri din America de Nord, America Latină şi alte pieţe internaţionale nu va reveni la birouri până în ianuarie. Compania reevaluează la fiecare trei luni planurile de muncă.
Ford nu a decis încă dacă se va alătura angajatorilor şi agenţiilor guvernamentale care au cerut salariaţilor să se vaccineze împotriva coronavirusului, a declarat Kiersten Robinson. Deocamdată, compania a solicitat vaccinarea angajaţilor care călătoresc peste hotare în interes de serviciu. Compania încă evaluează dacă este adecvată o extindere a vaccinărilor, cum vor răspunde angajaţii şi cum vor fi adaptate cerinţele la diferitele ţări, a explicat directorul de resurse umane.
„Vrem să înţelegem sentimentele angajaţilor, ce stă în calea vaccinării voluntare. Opiniile angajaţilor Ford şi accesul lor la vaccinuri variază pe plan global”, a adăugat Robinson.
În fabrici, Ford a introdus obligativitatea purtării măştilor şi alte politici pentru a limita creşterea numărului de infecţii, iar până acum nu s-au înregistrat focare la niciuna dintre facilităţile Ford, a dat asigurări reprezentantul companiei.
După ce angajaţii care pot lucra de acasă vor reveni la birouri, mulţi o vor face doar part time, iar Ford va reconfigura multe spaţii pentru organizarea muncii în sistem hibrid.
Jumătate dintre angajaţii din întreaga lume lucrează în prezent de acasă, în creştere faţă de 11% înainte de pandemia de Covid-19, arată un studiu global realizat de firma de resurse umane Willis Towers Watson.
„Atât cât pot, oamenii vor să lucreze de unde şi cum doresc. Companiile îşi dau seama de acest lucru şi spun ‘dacă putem aranja acest lucru, o vom face'”, a precizat directorul de la Willis Towers Watson, John Bremen.
Într-un sondaj derulat în vara anului trecut, 95% dintre angajaţii Ford care nu erau implicaţi în activităţi de producţie au spus că vor să menţină un mix de muncă de acasă şi de la birou, chiar şi după pandemie. Ford a încheiat anul 2020 cu aproximativ 186.000 de angajaţi la nivel global.
Al doilea mare producător auto din SUA este prezent şi pe piaţa din România.
AGERPRES