Connect with us

ACTUALITATE

Formula 1 reintroduce punctul bonus pentru cel mai rapid tur de pistă

Publicat

Formula 1 revine în 2019 la o regulă mai veche, care constă în acordarea unui punct bonus, chiar de la Grand Prix-ul Australiei, pentru cel mai rapid tur de pistă, informează AFP.

Această dispoziţie a fost validată „in extremis” de Consiliul mondial al sportului automobilistic din cadrul Federaţiei Internaţionale (FIA), joia trecută, şi de Grupul strategic din Formula 1 (care reuneşte FIA, promotorul Formula One şi echipele istorice) şi de Comisia pentru Formula 1 a FIA în cadrul unei consultări prin vot electronic încheiată luni.

Acest punct bonus nu va fi, totuşi, acordat decât dacă pilotul care a realizat cel mai rapid tur din cursă termină între primii zece cursa şi nu face obiectul unei penalizări.

Doar primii zece clasaţi la un Grand Prix înscriu puncte, mergând de la 25 pentru primul şi unul pentru al zecelea, astfel că punctul bonus se va adăuga acestora. Acest punct bonus nu va fi acordat doar pilotului, ci şi echipei sale pentru Campionatul Mondial al constructorilor.

„Acest lucru înseamnă că 21 de puncte suplimentare vor fi acordate în cursul sezonului”, a indicat promotorul Formulei 1, respectiv, tot atâtea cât cursele din calendarul competiţional.

Anul trecut, finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a realizat cele mai bune tururi (7), iar acest lucru i-ar fi permis să-şi adauge tot atâtea puncte la total. Ori, el a încheiat pe locul 5 în clasamentul Campionatului Mondial cu 247 puncte, după olandezul Max Verstappen (Red Bull) cu 249 puncte şi finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) cu 251 puncte.

O dispoziţie similară a fost în vigoare în primii ani de existenţă ai Campionatului Mondial de Formula 1, între 1950, anul înfiinţării, şi 1959. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

VIDEO. Beznă în Parcul Mare. S-a luat curentul. Noaptea, ca hoţii. Clujenii şi-au luminat calea cu telefoanele

Publicat

bezna parcul mare.jpg

Parcul Mare din Cluj-Napoca a fost cuprins, vineri seară, de o beznă totală, conform imaginilor trimise de un cititor al Cluj24. Spre surprinderea mulţimii de clujeni care erau în parc, lumina s-a luat brusc. Mulţi dintre ei şi-au amintit de vremea lui Ceauşescu, când era des întâlnită o asemenea practică.

Majoritatea celor prezenţi au apelat la telefon pentru a-şi lumina calea, iar cei cu biciclete puse la punct şi-au aprin farurile. Deocamdată nu se ştie dacă au fost incidente.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Maşină în flăcări la intrare pe A3. Au intervenit pompierii clujeni. Defecţiune la instalaţia electrică

Publicat

masina flacari.jpeg

O maşină a fost cuprinsă de flăcări la nodulrutier de intrare pe autostrada A3, în Turda.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism ce se deplasa pe nodul rutier de acces pe autostrada A3 din apropiere municipiului Turda.

Echipajul a găsit autoturismul cuprins în totalitate de flăcări, iar ocupanții erau ieșiți din acesta. Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment.

Cauza probabilă a fost o defecțiune la instalația electrică a autoturismului”, informează ISU Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

25-27 august: Gala Tânărului Actor, organizată de UNITER la Alba Iulia

Publicat

gala hop 2022 e1660934110425 1000x600.jpg

Cea de-a XXV-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP va avea loc în perioada 25 – 27 august la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi va fi transmisă live pe site-ul dedicat evenimentului.

Potrivit unui comunicat al UNITER transmis, vineri, către Agerpres, înaintea concursului, în perioada 22 – 24 august, cei 21 de actori aflaţi în competiţie vor participa la ateliere de tehnică vocală cu Maria Alexievici şi de plastică corporală şi actorie cu Răzvan Mazilu.

În program sunt incluse şi trei întâlniri ale concurenţilor cu criticul de teatru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ajutor de stat pentru industria de procesare a cerealelor. Dezbatere publică

Publicat

petre daea ministrul agriculturii sursa foto pacebook

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă ce vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor a fost postat în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Venim în sprijinul producţiei româneşti prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 euro per întreprindere pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor. Suma totală pe care o alocăm este de 200 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioară a acestora şi asigurarea stocurilor necesare prelucrării”, a declarat ministrul Petre Daea.

Măsura prevăzută de acest act normativ este parte a răspunsului guvernamental la dificultăţile înregistrate de procesatorii din industria alimentară ca urmare a declanşării războiului din Ucraina. AGERPRES

Citește mai departe