EVENIMENT
Formularul de localizare la intrarea în țară este în continuare obligatoriu

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut, miercuri, o serie de clarificări privind efectele generate de ieșirea din starea de alertă. Persoanele care intră în țară fără certificat verde sau testare nu mai intră în caractină, însă completarea PFL este încă obligatorie.
„În privința certificatului verde și a altor condiții de intrare în țară care erau utilizate în contextul pandemiei de COVID-19, în urma hotărârii CNSU de ieri (marți – n.r.), care ridica starea de carantină, pentru persoanele care nu prezentau certificatul verde sau teste negative la intrarea în țară, ca o consecință a acestei hotărâri, nicio persoană care va pătrunde pe teritoriul României fără să aibă certificat verde sau un astfel de test nu va avea nevoie de carantină. Ca atare, rămâne util ca document pe care cetățenii români îl pot utiliza călătorind în alte țări care au menținut această formulă”, spune Cărbunaru.
El afirmă că valabilitatea certificatelor verzi eliberate de autoritățile române până în prezent rămâne până la finalul acestui an.
„În privința formularului de localizare a pasagerului, până când nu va fi abrogată Ordonanța de urgență a guvernului 129/2021, acesta va rămâne necesar. Deci pentru cei care intră în România va trebui să fie completat. Introducerea PFL în România a apărut ca urmare a unui context european în care tot mai multe state europene l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectați sau în risc de a fi contaminați și, în acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a renunța și România la un astfel de document. Până când însă nu se va întâmpla acest lucru, facem un apel în continuare la cetățenii români să continue să își proceseze, să-și completeze aceste formulare”, conchide Cărbunaru.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declara, marți, că după ieșirea din starea de alertă la călătorii nu se va mai cere certificatul de localizare.
(sursa: Mediafax)
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în biserica mare a Mănăstirii Râmeț

Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie în biserica mare a Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, a avut loc miercuri, 2 iulie 2025, în contextul proclamării canonizării locale a acestuia.
După oficierea slujbelor Vecerniei și Utreniei, relicvele au fost purtate în procesiune de la chilia memorială a Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în locașul de închinare.
La eveniment au luat parte numeroși clerici, obștea așezământului…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Precizările Parcului Natural Apuseni, legate de peștii morți de pe Arieș. Au fost afectate și specii protejate

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au transmis miercuri o serie de precizări legate de peștii morți de pe Arieș. Situația a fost prezentată de Alba24.
Aceștia spun că au declanșat o anchetă proprie, dar au anunțat și autoritățile de mediu și alte instituții cu atribuții în domeniu.
Printre speciile afectate se numără: păstrăv indigen, lipan, mreană, boiștean și chișcar. Impactul asupra habitatului natural este semnificativ, afectând nu doar populațiile de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Lucrări în toi la centrul de zi pentru seniori din Florești. Pivariu: O comunitate tânără, dar care nu își uită vârstnicii

Seniorii din Florești vor avea, în curând, un centru modern, cald și prietenos, în care să se simtă nu doar bineveniți, ci și valoroși.
Un nou Centru de Zi pentru Seniori prinde contur în comuna Florești. Proiectul, aflat în faza de construcție, este destinat persoanelor de peste 65 de ani și va oferi un spațiu modern pentru activități sociale, creative și de sprijin psihologic.
„Florești este o comunitate tânără, dar care nu își uită vârstnicii.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sărbătoarea Muzicii 2025 la Alba Iulia, 11-13 iulie: soprana Irina Baianț și opera Bărbierul din Sevilla în Piața Cetății. PROGRAM

Sărbătoarea Muzicii 2025: Cetatea Alba Carolina intră, din nou, în starea de excelență a sunetului. Un dirijor magistral, Daniel Jinga, două orchestre deinstrumentiști desăvârșiți și vocile cele mai bune duc sunetul spre perfecțiune.
Aceasta este, în rezumat, ediția 2025 din Sărbătoarea Muzicii, ce va avea loc între 11 și 13 iulie 2025, la Alba Iulia, în Piața Cetății.
Sărbătoarea Muzicii 2025: Muzică magică – una dintre cele mai bune soprane ale României vine…
Citește mai mult pe Alba24.ro