EVENIMENT
Fost director al Telecomunicaţii CFR SA, judecat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei

Nicolae-Ciprian Vrânceanu, la data faptelor director general al Telecomunicaţii CFR SA, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat zeci de contracte care nu erau necesare. Prejudiciu estimat de peste 3 milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi AGERPRES, procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolae-Ciprian Vrânceanu, la data faptelor director general al SC Telecomunicaţii CFR SA, filială a CNCF-CFR SA, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată.
CITEȘTE ȘI: Primarul orașului Cernavodă, trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Prejudiciu de aproape 10 milioane de lei
Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2009 – 2010, Vrânceanu, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, ar fi încheiat în mod fraudulos, în dauna societăţii comerciale pe care o conducea, 57 de contracte cu 27 de societăţi comerciale, avocaţi sau persoane fizice autorizate având ca obiect prestarea unor servicii, în special de audit, certificare, consultanţă, evaluare profesională, lucrări de construcţii, sau livrarea unor bunuri (aplicaţii IT) care nu erau necesare.
De asemenea, arată anchetatorii, Vrânceanu ar fi efectuat sau ar fi dispus efectuarea plăţilor în baza contractelor, deşi o parte din aceste servicii nu s-au executat sau executarea a fost formală, simulată, iar bunurile fie nu au fost livrate, fie nu erau corespunzătoare, utilizabile.
DNA precizează că beneficiarii contractelor frauduloase ar fi fost cunoştinţe, prieteni, colegi de partid sau foşti colegi de serviciu, iar prejudiciul ar fi de 3.152.699 lei. Societatea Telecomunicaţii CFR SA s-a constituit parte civilă în cauză, menţionează procurorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. Agerpres
EVENIMENT
Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor și montează încă un aparat de plată parcări. LISTA locațiilor

Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor din parcările cu plată și va instala încă un aparat, cu softul aferent, într-o nouă locație. În municipiu, sunt deja instalate 32 de parcometre, ce pot elibera tichete de parcare. Cele două proceduri de achiziție au fost demarate, cu termen 14 iulie.
Potrivit datelor primăriei, în Alba Iulia sunt 32 de parcometre de tip Flowbird, prevăzute cu panouri solare și acumulatori. Acestea au fost achiziționate și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Noile măsuri fiscale, aprobate de Guvern. Proiectul ajunge la Parlament pentru procedura de angajare a răspunderii Executivului

Noile măsuri fiscale au fost aprobate, vineri, de Guvern. Premierul Ilie Bolojan a anunțat că proiectul cu pachetul de măsuri fiscale va fi depus la Parlament, prin procedura de asumare a răspunderii Executivului.
”Ne propunem ca după ședința de guvern să depunem acest proiect la Parlament, iar cel mai târziu marți, data ședinței ECOFIN, să intrăm pe ultima parte a procedurii parlamentare de asumare a răspunderii, după preluarea amendamentelor și analizarea acestora în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Două comune din Cluj nu au medic de familie. Peste 2.700 de oameni, nevoiți să meargă în altă localitate

În județul Cluj, două comune se confruntă cu lipsa medicilor de familie, iar locuitorii sunt nevoiți să apeleze la serviciile medicale din alte localități.
Este vorba despre comunele Bobâlna și Așchileu Mare, ambele cu peste 1.300 de locuitori, între care bătrâni și copii.
Două comune din Cluj nu au medic de familie
La nivelul județului, în mediul rural sunt active 97 de contracte de furnizare de servicii medicale în asistență medicală primară. Acestea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Start Up Nation 2025: ministrul Economiei anunță deblocarea programului. Cât este finanțarea

Start Up Nation 2025: Ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Miruță, anunță deblocarea programului Startup Nation 4. Finanțarea europeană de 444 de milioane de euro, în total.
”Astăzi am semnat ordinul de ministru (…) Inițial, tot proiectul de 444 milioane de euro era blocat, pentru că nu se atinsese pragul minim de 25.000 de aplicanți sub 30 de ani. Am păstrat această condiție, dar am găsit o soluție corectă: l-am spart și împărțit…
Citește mai mult pe Alba24.ro