Connect with us

ACTUALITATE

Fost director CUG Cluj: Și la ruși și la ucrainieni le place să aibă un ”tătuc”, un șef cu mână forte. Vesticii nu înțeleg asta

Publicat

mariup e1646134552662.jpg

Fostul director al CUG Cluj, Dorin Ilieș, cunoaște spațiul ex-sovietic și orașele din Ucraina, atacate acum de armata rusă, printre care Mariupol, unde a fost de zeci de ori pentru contracte economice, mai ales după Revoluția din 1989, dar și Donețk. Acesta a povestit pentru Cluj24 cum a perceput Ucraina și Rusia și ce crede că așteaptă cetățenii de la liderii lor.

”Am lucrat cu ei înainte de Revoluție, exclusiv prin Moscova. Noi, de la CUG, livram utilaj energetic, cazane de apă caldă, în Siberia, pentru încălzirea gazoductelor.

În timp, s-a diversificat paleta pieselor făcute de noi – utilaje metalurgice, părți de utilaje, piese turnate și forjate, astfel că am ajuns să lucrăm și pentru un mare combinat metalurgic din Ucraina, Azovstal din Mariupol, unde lucrau 25.000 de oameni”, a spus Ilieș.

La Revoluție, s-au sistat relațiile economice, dar s-au reluat după vreo doi ani.

”I-am căutat și noi, dar ne-au căutat și ei, erau aceeași oameni cu care am colaborat și înainte. Primul contract, de livrare a unor role din inox pentru paturile de răcire din laminoare, a fost semnat la începutul anului la 1992, în valoare de 1,2 milioane de dolari.

Ulterior, am avut contracte mai mari, ultimul în 1997, când am plecat din CUG. Am avut și barter direct, noi livram piese și primeam șină de tren”, a explicat acesta.

De-a lungul anilor, începând cu 1992, Dorin Ilieș a efectuat zeci de deplasări la Mariupol și Donețk, cu mașina, trenul sau avionul și a ajuns să îi cunoască foarte bine pe ucrainieni.

Nu se făcea caz că cineva vorbește rusește sau ucraineană

”Când am fost prima dată cu trenul în ianuarie 1992, din partea ERS CUG, la Mariupol, cu plecare din…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe