Connect with us

EVENIMENT

Fost director general adjunct al APIA, trimis în judecată de procurorii DNA pentru instigare la fraudă cu fonduri europene

Publicat

dna
Arhivă foto

Bogdan Dumitru Dumitraşcu, fost director general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), a fost trimis în judecată de procurorii DNA, vineri, 6 ianuarie 2023, într-un dosar în care este acuzat de instigare la fraudă cu fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan Dumitru Dumitraşcu, la data faptei director general adjunct al APIA, pentru instigare la fals intelectual şi instigare la complicitatea la folosirea sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În acelaşi dosar au fost au fost trimişi în faţa judecătorilor Ionel Bucelea şi Florin Panaitescu, la data faptelor inspectori în cadrul APIA – Centrul judeţean Călăraşi, pentru fals intelectual şi complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi un fermier, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Fost director general adjunct al APIA, trimis în judecată de procurorii DNA pentru instigare la fraudă cu fonduri europene. Al doi inculpați

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în cursul anului 2020, în scopul obţinerii fondurilor nerambursabile, fermierul cercetat în prezenta cauză ar fi depus la APIA – Centrul judeţean Călăraşi mai multe documente şi declaraţii false care atestau împrejurarea neadevărată că lucrările executate de inculpat îndeplineau condiţiile pentru obţinerea subvenţiilor aferente Zonelor de Interes Ecologic, respectiv cultivarea unui amestec de culturi secundare (rapiţă şi titricale).

Printre documentele depuse la APIA se regăseşte şi un raport de control al inculpaţilor Ionel Bucelea şi Florin Panaitescu, încheiat după acţiunea de verificare în teren, cu privire la conţinutul căruia se impun precizări, respectiv, iniţial, ca urmare a unei activităţi de control, cei doi inspectori ar fi consemnat în raport faptul că pe terenul deţinut de fermier nu ar fi fost identificat stratul vegetal declarat pentru care solicitase subvenţia, ci doar o cultură de grâu comun, de toamnă.

Fost director general adjunct al APIA, trimis în judecată de procurorii DNA pentru instigare la fraudă cu fonduri europene. Ce susține DNA

Ulterior, după o întâlnire cu inculpatul Bogdan Dumitru Dumitraşcu care, în perioada respectivă, era director general adjunct al APIA, cei inspectori, la instigarea primului, ar fi revenit şi ar fi consemnat în fals în raportul respectiv că pe suprafaţa de teren ce aparţinea fermierului, era înfiinţată şi cultură de strat vegetal”, arată anchetatorii.

Prin demersurile menţionate mai sus, fermierul a obţinut de la APIA suma de 7.128 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, menţionează procurorii

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călăraşi cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

DNA mai arată că Bogdan Dumitru Dumitraşcu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directivă europeană cu obligații pentru producători

Publicat

produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Dreptul la reparare pentru consumatori a fost adoptat de Parlamentul European. Legislația prevede obligații pentru producători, în relația cu clienții.

Parlamentul European a adoptat marți, 23 aprilie, directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile. Acestea încurajează consumatorii să prelungească ciclul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente și terenuri. A lansat o platformă imobiliară

Publicat

poșta română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, spații pentru birouri, apartamente și terenuri. Acestea nu au mai fost utilizate de mai mulți ani. Compania a lansat miercuri un portal imobiliar prin intermediul căruia va închiria aceste proprietăți.

„Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere.

Din cele 1.000 care sunt deschise spre închiriere,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Accident grav în comuna Sânpaul. Trei bărbați răniți, duși la spital de echipajele SMURD și SAJ

Publicat

accident 1 1 e1714007298381.jpg

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca și a Gărzii Aghireșu au intervenit miercuri seară la un grav accident rutier petrecut pe E 81, pe raza localității Șardu, comuna Sânpaul.

La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și un echipaj SAJ, unde au găsit un autoturism și două autoutilitare avariate.

Într-unul dintre vehicule se afla încarcerat un bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, ce prezenta…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Publicat

florentin burz subprefect clu psd 4.jpg

Florentin Burz este noul subprefet al județului Cluj. Acesta a fost învestit în funcție, miercuri, la propunerea Organizației Județene PSD Cluj.

El a preluat această funcție după ce subprefectul Răzvan Ciortea a fost eliberat din funcție de către Guvern pentru a putea candida la Primăria Turda, la alegerile din 9 iunie.

Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc ceremonia de învestire…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe