Connect with us

ACTUALITATE

Fost membru israelian al forţelor pentru operaţii speciale, în spatele unei „pieţe private de dezinformare” care a încercat să influenţeze peste 30 de alegeri electorale din lume

Publicat

fost membru israelian al forţelor pentru operaţii speciale, în spatele

Fost membru israelian al forţelor pentru operaţii speciale, în spatele unei „pieţe private de dezinformare” care a încercat să influenţeze peste 30 de alegeri electorale din lume

Compania –  numită „Team Jorge” de către jurnaliştii de investigaţie care s-au prezentat drept posibili clienţi pentru a strânge informaţii despre metodele şi capabilităţile acesteia –  este condusă de către un fost membru israelian al forţelor pentru operaţii speciale, Hanan Tal. Acesta promitea că poate să controleze conturi Telegram sigure şi mii de profiluri de social media, precum şi să creeze „ştiri”, 

„Metodele şi tehnicile descrise de Team Jorge aduc provocări platformelor big-tech. Dovezile unei pieţe private de dezinformare care au scopul de a influenţa alegerile reprezintă un semnal de alarmă şi pentru democraţiile lumii”, se arată în investigaţie.

Hanan, crezând că vorbeşte cu posibili clienţi, le-a spus jurnaliştilor de investigaţie că serviciile sale – numite „black ops” în industrie – erau disponibile şi agenţiilor de informaţii, campaniilor politice şi companiilor private, informează Monitorul Apărării şi Securităţii.

„Acum suntem implicaţi într-o alegere (n.r. electorală) în Africa… Avem o echipă în Grecia şi o echipă în Emirate… Am efectuat 33 de campanii prezidenţiale, dintre care 27 au avut succes”, a spus Hanan, citează The Guardian. Potrivit acestuia, peste două treimi dintre campanii erau în Africa, însă a desfăşurat campanii şi în America Centrală, SUA şi Europa.

Campaniile de influenţă online erau iniţiate printr-o plaftormă software cunoscută drept Advanced Impact Media Solutions, care controla aproape 400.000 de conturi de social media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Youtube).

Hanan a povestit cum strânge informaţii despre rivalii din campaniile electorale, folosind tehnici de hacking pentru a accesa Gmail şi Telegram. Printre strategiile companiei se numără şi sabotarea rivalilor. Acesta a oferit ca exemplu faptul că, în timpul unei campanii, a trimis chiar şi o jucărie sexuală acasă la un politician pentru a-i da soţiei acestuia impresia că este înşelată.

Angajaţii companiei lui Hanan sunt, potrivit acestuia, „absolvenţi ai agenţiilor guvernamentale”, experţi în finanţe, social media şi război psihologic şi lucrează din şase birouri aflate în şase ţări.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Energia eoliană devine principalul furnizor de energie în Germania

Publicat

energie

Potrivit datelor publicate miercuri, aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestru al anului 2023 a provenit din energia eoliană. Turbinele eoliene au depășit cărbunele, devenind principalul furnizor de energie al țării, conform informațiilor transmise de Reuters.

Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, faţă de 30% în cazul cărbunelui, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene.

Sursele convenţionale de energie – cărbune, gaz şi energia nucleară – încă reprezintă peste jumătate din producţia de electricitate din Germania (51,4%, în uşoară scădere faţă de anul trecut (52,9%), conform Destatis.

Germania vrea să genereze cel puţin 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030. Ultimele centrale nucleare au fost închise în aprilie, iar producţia de cărbune este în declin constant. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în mai multe cartiere din municipiul Botoșani

Publicat

apa1.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei în municipiul Botoşani, mâine 08.06.2023, în intervalul orar 09:00 – 14:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei de pe conducta din OL Ø200 mm, localizată pe strada Primăverii nr. 30.

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în careul străzilor Primăverii, Mihail Kogălniceanu, B-dul George Enescu (fostul cartier Rotunda).

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei, rugăm utilizatorii afectați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Nici bine n-a intrat în municipiul Botoșani că a fost și amendat. Un tânăr din Suceava a rămas și fără marfă

Publicat

lemne.jpg

Marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Sucevei, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 29 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea documente legale de proveniență sau de transport pentru materialul lemnos transportat, în cantitate de aproximativ 7 metri cubi.

 

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, iar materialul lemnos transportat a fost supus confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Papa Francisc va fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru un risc de obstrucţie intestinală

Publicat

papa

Potrivit surselor internaționale de presă, Vaticanul a anunțat că miercuri după-amiază, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi supus unei operații de urgență la spitalul Gemelli din Roma. Operația va fi efectuată sub anestezie generală și are ca scop tratarea unui risc de obstrucție intestinală.

Intervenţia chirurgicală, devenită necesară din cauza agravării simptomelor prezentate de papă, potrivit echipei sale medicale, va duce la câteva zile de spitalizare, a precizat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Francisc a fost supus unui control marţi la acelaşi spital.

Liderul Bisericii Catolice a petrecut mai multe zile în spital în luna martie, în urma unei infecţii respiratorii, aminteşte ANSA. EL s-a aflat miercuri dimineaţă în Piaţa Sfântul Petru pentru audienţa sa generală săptămânală. Agerpres

Citește mai departe