Connect with us

EVENIMENT

Fost poliţist de frontieră, trimis în judecată după ce ar fi ajutat peste 140 de migranţi să trecă ilegal graniţa

Publicat

diicot
Arhivă foto

Cinci persoane, printre care un fost poliţist de la vama Nădlac, au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar în care sunt acuzate că ar fi ajutat peste 140 de migranţi să treacă ilegal frontiera.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis, luni, AGERPRES, prin rechizitoriul din data de 27 iulie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de cinic persoane (patru sub control judiciar şi unul în stare de arest la domiciliu), pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, luare de mită şi dare de mită.

Procurorii notează în rechizitoriul trimis instanţei că patru dintre cei cercetaţi ar fi avut rolul de asigurare a protecţiei transporturilor, inclusiv prin atragerea, prin corupere, în activitatea infracţională a unui lucrător de poliţie din punctul de trecere a frontierei Nădlac II şi asigurarea din punct de vedere logistic a activităţii (identificarea şi închirierea de locaţii pentru transferarea şi gruparea migranţilor aflaţi pe teritoriul României, racolarea şoferilor dispuşi să efectueze transportul, obţinerea de autovehicule de mari dimensiuni şi a documentaţiei necesare).

Fost poliţist de frontieră, trimis în judecată după ce ar fi ajutat peste 140 de migranţi să trecă ilegal graniţa: Ce spun anchetatorii

În privinţa infracţiunii de trafic de migranţi, anchetatorii spun că în sarcina celor patru s-a reţinut că ar fi ajutat la realizarea a două transporturi având drept scop trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României a 141 de migranţi – adulţi şi copii de diverse naţionalităţi, printre care irakieni, sirieni, afgani şi pakistanezi.

În ceea ce o priveşte pe a cincea persoană trimisă în instanţă, s-au reţinut că, în calitate de lucrător de poliţie în cadrul ITPF Oradea – STPF Nădlac – PCTF Nădlac II, ar fi sprijinit acest grup infracţional organizat, asigurând protecţia transporturilor prin comunicarea consemnelor dispuse de către organele judiciare asupra ansamblurilor de transport tir şi asupra membrilor grupului infracţional organizat în vederea minimalizării riscurilor de depistare, respectiv a îngreunării tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate.

De asemenea, acesta ar fi transmis turele de serviciu şi intervalul aferent când transporturile frauduloase puteau trece prin punctul de frontieră Nădlac II fără a fi controlate corespunzător.

Fost poliţist de frontieră, trimis în judecată după ce ar fi ajutat peste 140 de migranţi să trecă ilegal graniţa: Ce spun procurorii DIICOT

Totodată, arată DIICOT, în intervalul martie – aprilie 2017, poliţistul, cu atribuţii de control pe linia traficului de migranţi, ar fi acceptat promisiunea primirii unor sume de bani (10.000 euro aferent fiecărui astfel de transport fraudulos), respectiv a primit suma de 8.500 euro de la membrii grupului infracţional organizat, pentru a asigura trecerea transporturilor frauduloase de grupuri de migranţi în punctul de frontieră Nădlac II cu direcţia ieşire din România, prin neefectuarea controlului corespunzător atribuţiilor de serviciu.

DIICOT menţionează că, în cadrul aceleiaşi activităţi investigative, au fost administrate probe privind contribuţia infracţională a altor 14 inculpaţi, faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitoriul de data de 6 decembrie 2018, în prezent, condamnaţi definitiv în cauză.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Trei karatiști clujeni, elevi ai Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu”, reprezintă România la Gymnaziada din Serbia

Publicat

gymnaziada1.jpg

Trei tineri sportivi clujeni sunt gata de luptă și vor să cucerească medalii la Gymnaziada Școlară care se va desfășura în Zlatibor, Serbia.

Daria Trif, Roxana Moldovan și David Florea vor reprezenta România la competiția sportivă considerată ca fiind una dintre cele mai prestigioase, după Jocurile Olimpice și Universiadă.

Trei karatiști clujeni, elevi ai Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu”, reprezintă România la Gymnaziada din Serbia

Talentații…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Publicat

proiectil 1 e1743610373601.jpg

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.

„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Publicat

whatsapp image 2025 04 02 at 13.19.35 1 e1743607599778.jpeg

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”,  susținută de părintele Amfilohie Brânză.

Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții

În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Euro a revenit la 4,9774 lei, valoarea MAXIMĂ din acest an

Publicat

bani euro banca pixabay e1743607306579.jpg

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.

Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe