Connect with us

EVENIMENT

Fost primar al unei comune din Argeș, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu. Prejudiciu de peste 100.000 de lei

Publicat

dna

Fostul primar al comunei argeşene Călineşti, Nicolae Gavrilescu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, într-un dosar care vizează amenajarea unei baze sportive.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, AGERPRES, în acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi administratorul unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

„În perioada 2008 – 2012, inculpatul Gavrilescu Nicolae, în calitate de primar al comunei Călineşti, judeţul Argeş, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi determinat atribuirea şi ar fi încheiat cu societatea comercială administrată de celălalt inculpat un contract de achiziţie publică, având ca obiect lucrări de proiectare şi construcţie la obiectivul de investiţii ‘Bază Sportivă Multifuncţională model tip 2, satul Vrăneşti, comuna Călineşti, jud. Argeş’. Ulterior, pe parcursul executării contractului, edilul ar fi dispus, către societatea celuilalt inculpat, plata atât a lucrărilor la valori supraevaluate cât şi a contravalorii ‘garanţiei de bună execuţie’, care nu a fost constituită niciodată pe parcursul executării contractului”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, consecinţa a fost producerea unei pagube totale de 113.514 lei în patrimoniul Primăriei Călineşti, precum şi un folos necuvenit echivalent în favoarea firmei care a beneficiat de fondurile publice. Primăria Călineşti s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 175.764 de lei, iar în cursul urmăririi penale, omul de afaceri a depus la o unitate bancară, la dispoziţia DNA, întregul prejudiciu.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Argeş. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Salariații disponibilizați de la Complexul Energetic Hunedoara vor primi bani de la Guvern

Publicat

complex energetic hunedoara sursa foto gov.ro
sursa foto: gov.ro

Guvernul a aprobat hotărârea privind alocarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2022 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara, aflată în insolvenţă.

Astfel, Executivul a aprobat alocarea sumei de 1,38 milioane lei pentru 242 persoane disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, în temeiul art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69/2019 cu modificările şi completările ulterioare.

Alocarea sumei pentru plata venitului lunar în completare se realizează din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2022.

Prin Planul de disponibilizare al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, este prevăzută disponibilizarea unui număr de 360 persoane, dintre care 118 persoane sunt pensionabile.
Guvernul arată că restrângerea activităţii acestei societăţi în insolvenţă vine în contextul în care România se pregăteşte să implementeze un plan de acţiune privind tranziţia în regiunile carbonifere, de decarbonizare, de reorganizare şi restrângere a activităţii, în care operatorii economici să aplice măsuri de trecere la producţia de energie din surse regenerabile sau mai puţin poluante şi chiar măsuri de lichidare a unor segmente de activitate.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum s-au cunoscut Alexandru Arșinel și Stela Popescu. „N-au mai avut bani de colaboratori”. Cum se înțelegeau, de fapt

Publicat

cum s au cunoscut alexandru arșinel și stela popescu. „n au mai

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au format unul dintre cele mai celebre și iubite cupluri de artiști de pe scena teatrului românesc. Au susținut sute de spectacole în România, dar și în străinătate, devenind extrem de apropiați. Petreceau atât de mult timp împreună, încât mulți au crezut că sunt soț și soție. Dar nu, au fost colegi și prieteni până în 2017, când Stela Popescu a decedat. Acum, cei doi se vor reuni în ceruri.

Cum s-au cunoscut Alexandru Arșinel și Stela Popescu

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au fost zeci de ani parteneri de scenă, încântând spectatorii în sute de spectacole atât în România, cât și peste hotare. Timp de aproape 40 de ani, cei doi au format unul dintre cele mai celebre și îndrăgite cupluri umoristice din lumea teatrului românesc.

În anul 1978, destinul…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EDUCATIE

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a DEMISIONAT. Era acuzat de plagiat

Publicat

sorin cimpeanu 1 1000x600.jpg

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat, joi, din funcție. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”, a declarat acesta.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească”, scrie pe Facebook Sorin Cîmpeanu..

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce părere avea Elena Ceaușescu despre Alexandru Arșinel. „Nu vreau să blestem la fel era și cu Stela Popescu”

Publicat

ce părere avea elena ceaușescu despre alexandru arșinel. „nu vreau

Alexandru Arșinel a dezvăluit, în urmă cu șapte luni, ce părere avea Elena Ceaușescu despre el și despre regretata sa parteneră de scenă, Stela Popescu. Actorul a povestit și cum a cunoscut-o pe celebra artistă, care a murit în anul 2017, la vârsta de aproape 82 de ani.

Ce părere avea Elena Ceaușescu despre Stela Popescu și Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a spus, în luna februarie a acestui an, că a întâlnit-o pe Elena Ceaușescu într-un spital în care era internat un coleg de-ai lui, Doru Popescu, după ce avusese un accident.

„A fost o întâmplare cunoscută atunci, și era în mașină cu băiatul ei, cu cel mare… M-am dus să-l vad pe Doru și a apărut tovarășa, tocmai se întorsese din India. Din ce am auzit, nu vreau să blestem, nu prea ne agrea pe mine și pe Stela”, a dezvăluit…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe