Connect with us

EVENIMENT

Fost şef al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, condamnat la şase ani închisoare cu executare pentru ȘANTAJ și cumpărare de influență

Publicat

Ionuţ Ifrim, fost şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani şi patru luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cumpărare de influenţă, el fiind acuzat că a obligat o persoană să-i dea 60.000 de dolari pentru a o lăsa să treacă graniţa.

Instanţa a mai decis că Ionuţ Ifrim are interdicţie pe o perioadă de trei ani de a mai ocupa funcţia de ofiţer de poliţie, după ce iese din închisoare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel

Conform DNA, în data de 28 aprilie 2017, în condiţiile în care legislaţia românească nu îi obligă pe cei care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuţ Ifrim, în calitate de şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, ar fi constrâns o persoană (martor în cauză) să îi dea 60.000 de dolari din cei 135.000 pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

Procurorii notează că Ifrim ar fi luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, ameninţând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera.

„În cursul lunii mai 2017, după o discuţie purtată cu proprietarul real al banilor, care ştia că cei 60.000 dolari au fost reţinuţi în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranşe”, susţin anchetatorii.

De asemenea, în noaptea de 20/21 mai 2017, Ionuţ Ifrim i-ar fi promis unui agent al poliţiei de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influenţa pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze nişte transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate de persoane din anturajul său. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele campionatului național de volei feminin, pentru a zecea oară consecutiv

Publicat

volei alba blaj s a calificat în semifinalele campionatului național de

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat joi în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-0 (28-26, 25-21, 25-21), în deplasare, în primul tur la play-off-ului.

„Pentru a 10-a oară consecutiv în semifinalele campionatului! Asta da valoare! Ce dă Blajul! Mergem mai departe! Felicit CSM Volei Alba Blaj pentru calificarea în semifinalele campionatului!

Astăzi am obținut o victorie meritată, într-un meci greu, cu mult suspans, mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii”. Au câștigat toate cele trei etape

Publicat

familia jurjiu din alba iulia s a calificat în semifinală la

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii” de la ProTV. Familia Jurjiu din Alba Iulia a demonstrat un nivel excepțional de abilități în cadrul emisiunii „Ce spun românii” de la ProTV. Au reușit să câștige consecutiv toate cele trei etape ale competiției, acumulând un total de 1.230 de puncte.

În prima etapă, au obținut un punctaj de 374 de puncte, continuând să impresioneze în etapa a doua cu 389 de puncte. În etapa a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

Publicat

trecere pietoni1 cj cluj.jpg

Trecerile pentru pietoni de pe drumurile județene vor fi iluminate corespunzător, prin sisteme moderne, anunță Consiliul Județean Cluj.

Joi, în cadrul ședinței CJ Cluj a fost aprobat proiectul care beneficiază de fonduri europene.

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

„Prin această investiție urmărim creșterea gradului de securitate a cetățenilor și a siguranței circulației…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare, la Catedrala Romano – Catolică din Alba Iulia

Publicat

foto video: ritualul „spălării picioarelor” din joia mare, la catedrala romano

Unul dintre momentele de la Cina Cea de Taină, când Mântuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele apostolilor, a fost reprodus în Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. 

Ritualul reprezintă o lecţie de smerenie, ce simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

În acest an, ritualul a avut loc în jurul orei 19:30, în cadrul Liturghiei Cinei cea de Taină.

Potrivit obiceiului, cel mai mare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe