Connect with us

EVENIMENT

Fost şef al unui post de poliţie din Suceava, condamnat la închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni

Publicatsentinta proces tribunal

Curtea de Apel Suceava a dispus condamnarea definitivă la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi alte infracţiuni în cazul unui fost agent de poliţie, alături de alţi patru inculpaţi care au primit pedepse cu suspendare pentru mai multe infracţiuni, a informat, miercuri, Biroul de presă al DGA.

Este vorba despre un fost agent de poliţie, la data faptelor şef al unui post de poliţie din cadrul IPJ Suceava, condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (nouă acte materiale), efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere şi neglijenţă în serviciu, la pedeapsa de patru ani şi două luni închisoare cu executare.

De asemenea, a fost condamnată la un an şi două luni de închisoare cu suspendare o persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană (cinci acte materiale).

Un alt inculpat a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (şapte acte materiale).

În aceeaşi cauză, administratorul unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate exploatarea, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (două acte materiale), iar al cincilea inculpat a primit o pedeapsă de trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals.

Dosarul a fost iniţiat ca urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor anticorupţie ai DGA Suceava, pe 28 aprilie 2016, sesizare înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În fapt, în cursul anului 2016, în calitate de poliţist la momentul respectiv, agentul de poliţie a desfăşurat, în mod repetat, activităţi comerciale cu material lemnos, obţinând venituri din această activitate, cu sprijinul unuia dintre inculpaţii fără calitate specială. De asemenea, în cursul anului 2016, acelaşi lucrător de poliţie a desfăşurat în mod continuu activităţi comerciale cu material lemnos, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Totodată, în perioada octombrie-decembrie 2016, poliţistul, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, deşi a luat cunoştinţă în mod direct despre transportul pe drumurile publice de material lemnos fără documente de provenienţă, a înlesnit aceste transporturi prin coordonarea conducătorilor auto în perioade şi prin locuri menite să evite întâlnirea cu alte echipaje de poliţie, nu a luat măsuri de oprire, constatare a faptelor sau contravenţiilor, aplicare a sancţiunilor contravenţionale prevăzute de lege şi confiscare a materialului lemnos şi a vehiculului cu care acesta era transportat.

Din probele administrate, a rezultat că inculpatul, poliţist la data faptelor, a efectuat acte de vânzare-cumpărare în sumă totală de 29.834 lei. Ca urmare a activităţilor de urmărire penală, a fost identificată şi indisponibilizată cantitatea totală de 630 mc material lemnos care provine din activităţi ilicite desfăşurate de persoanele cercetate.

În temeiul ordonanţelor de delegare emise de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, poliţiştii anticorupţie din cadrul DGA Suceava au efectuat activităţi de procedură penală, la finalul cărora a fost dispusă trimiterea în judecată a inculpaţilor.

Pentru probarea faptelor, în cauză au fost efectuate inclusiv 13 percheziţii domiciliare, cu sprijinul efectivelor DGA – Serviciul Tehnic, cât şi din cadrul serviciilor judeţene anticorupţie din Botoşani, Iaşi, Bacău şi Neamţ. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

VIDEO: Miley Cyrus lansează un nou album de studio, intitulat “Plastic Hearts”

Publicat

Cântăreaţa americană Miley Cyrus a lansat vineri un nou album de studio, “Plastic Hearts”, al şaptelea din discografia ei, şi a publicat pe reţelele de socializare un mesaj în care le-a mulţumit fanilor pentru sprijinul lor, informează contactmusic.com.

În vârstă de 28 de ani, artista s-a declarat copleşită de reacţiile pozitive ale fanilor faţă de noul ei album, care conţine colaborări cu nume mari din industria muzicală, precum Billy Idol, Joan Jett şi Dua Lipa.

Cântăreaţa a dezvăluit anterior că a început să lucreze la noul album încă din 2018, dar “totul a fost şters” atunci când viaţa ei s-a modificat radical după ce locuinţa sa din Malibu a fost complet distrusă de un incendiu de vegetaţie în urmă cu doi ani.

“Din fericire, colaboratorii mei aveau încă în jurnalele şi computerele lor cântecele pentru EP-ul la care lucram în acea perioadă”, a dezvăluit artista.

Precedentul album de studio al cântăreţei Miley Cyrus s-a intitulat “Younger Now” şi a fost lansat în 2017. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a prelungit CARANTINA cu încă 7 zile în Sibiu. Se permite deplasarea la secţiile de vot

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis prelungirea perioadei de carantină cu încă o săptămână pentru municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr şi instituirea carantinării în localitatea Mârşa, informează un comunicat de presă al Prefecturii.

“Astăzi, 27 noiembrie a.c., a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În cadrul şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), oraşul Cisnădie şi oraşul Tălmaciu, precum şi instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârşa. Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesară adeverinţa eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinţei, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activităţii profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea”, precizează Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, în zilele de sâmbătă şi duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale, însă magazinele de bricolaj nu îşi vor suspenda activitatea.

“Legitimaţia de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării. În data de 5 şi, respectiv, 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor, precum şi a exercitării votului”, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

URS lovit în plin de o mașină pe DN1, lângă Scoireiu

Publicat

sursa foto: Arhiva

Un accident rutier a avut loc vineri seara pe DN 1 în afara localității Scoreiu. Șoferul unui autoturism care se deplasa spre Sibiu a lovit în plin un urs care se deplasa pe partea carosabila.

Ursul a fost proiectat în afara părtii carosabile, este rănit. În urma evenimentului nu au rezultat victime umane.

Au fost sesizați reprezentații DSVSA și ai fondului de vânătoare din zonă.

Ursul a fost tranchilizat și preluat de Garda de mediu, cu probleme grave la coloană.

Polițiștii rutieri sunt la fața locului.

Traficul rutier nu este afectat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 15 tone de material feros şi neferos, confiscate în urma unei acţiuni pentru siguranţa transporturilor

Publicat

tren
arhivă

Poliţiştii au verificat peste 700 de persoane şi au confiscat aproape 15 tone de material feros şi neferos în cadrul unei acţiuni de o zi la care Poliţia Română a participat, alături de poliţii din celelalte state europene, sub egida RAILPOL.

“Începând cu dimineaţa zilei de 25 noiembrie, timp de 24 de ore, poliţiştii structurilor de poliţie transporturi au acţionat în cadrul acţiunii “Rail Action Day – RAD 24 BLUE”, derulată la nivel european, sub egida RAILPOL.

La acţiune au participat 410 poliţişti şi 71 de reprezentanţi ai instituţiilor partenere (CFR, ISU, Jandarmerie, AGIFER), fiind efectuate verificări în 360 de staţii de cale ferată şi 474 de trenuri”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri, 27 noiembrie.

Pe parcursul activităţilor, au fost verificate peste 700 de persoane şi peste 100 de centre de colectare a metalelor, fiind confiscate 14.480 de kilograme de material feros şi neferos.

De asemenea, poliţiştii au constatat câte o infracţiune de distrugere de material rulant şi lovire sau alte violenţe şi au identificat cinci persoane bănuite de comiterea de fapte penale. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate