Connect with us

EVENIMENT

Fostul director al Casei Corpului Didactic din Bihor și directorul unei școli din Oradea, trimiși în judecată pentru fraudarea unui concurs

Publicat

dna
Arhivă foto

Procurorii DNA au trimis în judecată fostul director al Casei Corpului Didactic din Bihor și directorul unei școli din Oradea pentru fraudarea unui concurs.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Țigan Mioara, la data faptelor director al Casei Corpului Didactic a județului Bihor și președinte al unei comisii de examinare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, și a lui Cuc Ioan Sorin, director al Școlii „Avram Iancu” Oradea, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz serviciu abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în forma instigării.

Conform rechizitoriului, în perioada 15 octombrie – 8 decembrie 2021, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bihor s-a desfășurat concursul pentru ocuparea funcției de director al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din municipiul Oradea, la care s-au înscris doi candidați, unul dintre ei fiind Cuc Ioan Sorin.

Cu ocazia susținerii probei scrise, acesta nu ar fi obținut o notă care să-i permită participarea și la proba interviului, susțin procurorii.

„În acest context, până la soluționarea contestației, inculpata Țigan Mioara, în calitatea menționată mai sus, ar fi falsificat o parte din lucrarea inculpatului Cuc Ioan Sorin (prin modificarea răspunsului dat de candidat la un număr de șapte întrebări) cu consecința măririi notei inițiale de la 5,60 la 7,00.

Acest demers, pe care inculpatul Cuc Ioan Sorin l-ar fi cunoscut, i-ar fi permis acestuia să se prezinte la proba interviului și câștigarea, în final, a concursului respectiv”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, ulterior, la instigarea aceleiași inculpate, inspectorul școlar general al județului Bihor a emis, fără vinovăție, decizia de numire în funcția de director al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Oradea a inculpatului Cuc Ioan Sorin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Emil Boc și-a anunțat candidatura la Primăria Cluj-Napoca într-un live pe Facebook

Publicat

emil boc manunt candidatura primarie.jpg

Emil Boc și-a anunțat sâmbătă candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului. Anunțul a fost făcut de primar live, pe pagina sa de Facebook.


„Îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului”, a anunțat Emil Boc.

VIDEO. Emil Boc și-a anunțat candidatura la Primăria Cluj-Napoca într-un live pe Facebook

Emil Boc s-a filmat în oraș. în piața Mihai Viteazu, și a transmis că face acest lucru pentru ca locuitorii orașului să…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Imagini din dronă cu traseul variantei ocolitoare a municipiului Blaj. Când vor începe lucrările la noul drum

Publicat

video: imagini din dronă cu traseul variantei ocolitoare a municipiului

Imagini cu traseul variantei ocolitoare a municipiului Blaj. Primarul Gheorghe Valentin Rotar a publicat sâmbătă o filmare cu traseul variantei ocolitoare a Blajului.

Noua centură ocolitoare va avea o lungime totală de 6,8 km, un viaduct spectaculos în lungime de aproximativ 300 de metri și patru sensuri giratorii. Potrivit edilului, lucrările efective vor începe în luna iulie. Valoarea investiției se ridică la 145 milioane de lei. 

Imagini cu traseul variantei ocolitoare a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Sezonul turistic 2024 s-a deschis la Rimetea. Activități recomandate turiștilor în una din cele mai frumoase comune din țară

Publicat

video sezonul turistic 2024 s a deschis la rimetea. activități recomandate

Sezonul turistic 2024 s-a deschis la Rimetea. Asociațiile și pensiunile din zonă prezintă sâmbătă, 13 aprilie, oferta turistică pentru acest sezon, în cadrul unui eveniment deosebit. Din program nu lipsesc atelierele de artizanat, gastronomie, tururi ghidate, vânătoare de comori, programe pentru copii și rafting pe râul Arieș.

„Anul acesta trei asociații s-au gândit să organizeze un eveniment deosebit de frumos. Ei s-au gândit să promoveze tot ce au, produsele turistice și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Femeie dispărută la Valea Ierii. A fost găsită în pădure

Publicat

dispatura.jpg

O femeie de 39 de ani din localitatea Plopi, comuna Valea Ierii, a fost dată dispărută de familie.

UPDATE

În urma căutărilor, femeia a fost găsită sâmbătă de polițiști în pădurea din apropierea casei. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

A fost consultată de echipajul medical și lăsată în custodia familiei.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe