Connect with us

EVENIMENT

Fostul mare bachetbalist român Anton Netolitzchi a murit din cauza COVID-19

Publicat

Fostul mare bachetbalist român Anton Netolitzchi a murit la vârsta de 63 de ani, din cauza COVID-19, a anunțat, miercuri, Federația Română de Baschet. Cu doar patru luni înainte fratele lui Anton Netolitzchi, Valentin, și-a pierdut viața tot din cauza SARS-CoV-2.

Federația Română de Baschet a anunțat, miercuri, faptul că fostul mare internațional Anton Netolitzchi a murit, la vârsta de numai 63 de ani, din cauza COVID-19, după ce fusese internat o perioadă lungă la ATI a Spitalului Colentina. El a fost cel mai titrat jucător al CSA Steaua București

Decesul marelui baschebalist vine la numai patru luni de la decesul fratelui sau, Valerian Netolitzchi.

Născut în București, la data de 6 martie 1958, Anton Netolitzchi face parte din galeria celor mai importanți jucători din istoria baschetului românesc, fiind unul dintre componenții de bază ai echipei de aur CSA Steaua București, dar și ai naționalelor României.

„Neto” a început să practice baschetul de la numai 10 ani. La nivelul juniorilor s-a remarcat în echipa Liceului nr. 35 București, dominând întrecerile juvenile, iar din 1977 a fost cooptat la CSA Steaua București, singura echipă de seniori la care a evoluat în întreaga carieră.

A cucerit 11 titluri de campion național sub culorile roș-albrastre, primul în 1978 și ultimul în 1991, iar în anul în care s-a decis să-și „atârne ghetele-n cui” a mai câștigat un ultim trofeu, CSA Steaua cucerind, în 1993, și Cupa României.

A evoluat în tricoul naționalelor de juniori ale României iar la seniori a fost prezent în naționala României peste un deceniu, participând și la patru ediții ale Campionatului European, în 1985 obținând locul 10. După retragerea sa de pe teren a rămas dedicat baschetului și a fost antrenor în cadrul secției de baschet de la CSA Steaua, ulterior ajungând și responsabil în cadrul clubului din Ghencea cu toate sporturile de echipa.

Totodată, a fost ales pentru un mandat și vicepreședinte al FR Baschet.

A absolvit cursurile Facultății Militare de Educație Fizică și Sport iar pentru meritele sale baschetbalistice i-a fost decernat titlul de maestru emerit al sportului, fiind inclus în galeria “Legendele Baschetului Românesc”.

Sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Sorin Naș, candidat din partea partidului SOS la Primăria Cluj-Napoca. E susținut de Șoșoacă

Publicat

nachi 1.jpeg

Partidul SOS România, condus de Diana Șoșoacă, l-a desemnat pe președintele filialei județene, Sorin Naș, să candideze pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie.

Sorin Naș, care are experiență politică, după ce a fost secretar general al Prefecturii Cluj în perioada Convenției Democrate și a candidat și în urmă cu 4 ani la Primărie din partea Partidului Forța Națională, a declarat pentru Cluj24 că va deschide și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Zeci de elevi liceeni, PARTICIPANȚI la „Maratonul pentru Educația Antreprenorială” de la Cluj-Napoca

Publicat

maraton antreprenorial 5 e1713887403307.jpg

Zeci de elevi liceeni au participat la „Maratonul pentru Educația Antreprenorială” organizat la Cluj-Napoca. „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” este programul inițiat în 2023 de Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), în parteneriat Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Anul acesta CONAF Sucursala Cluj, împreună cu ISJ Cluj, au organizat ore de educație antreprenorială în 4 licee din Cluj Napoca pentru aprox 700…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujul are un NOU subprefect. Acesta este Florentin Burz, din partea PSD

Publicat

florentin burz e1713899561965.jpg

Guvernul a numit, marți, un nou subprefect de Cluj în locul lui Răzvan Ciortea, care a demisionat pentru a candida la Primăria Turda. Acesta este Florentin Burz, din partea PSD.

Florentin Burz are 45 de ani și era consilier în Consiliul Local al primăriei comunei Valea Ierii. Originar din Valea Ierii, deține poziția de Șef Serviciu la Compania de Pază și Protecție a Consiliului Județean Cluj.

hotarare de guvernhotarare de guvern

Clujul are un NOU subprefect. Acesta este Florentin Burz, din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prima de Paște: Câți bani vor primi angajații români. 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii. Sondaj realizat pe 120 de companii

Publicat

prima de paște: câți bani vor primi angajații români. 7

Prima de Paște: Câți bani vor primi angajații. 7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale, potrivit unui sondaj realizat pe un număr de 120 de companii.

Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei. Pe lângă acestea, angajații și-ar dori o zi liberă suplimentară, pe 2 mai

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe